Merkür Başak Burcuna Geçiş Yapıyor

Bu hafta sonunda Merkür Başak burcuna geçiş yapıyor ve hayatımızı etkisi altına almaya başlıyor. Peki, Merkür’ün Başak burcuna geçmesi bize neler getirecek?

Merkür’ün de Başak burcuna geçmesi ile neredeyse tüm gezegenler Başak burcunda ilerlemeye başlıyor. Bu da kısa süre önce başlayan Başak döneminin etkilerinin çok daha yoğun şekilde hissedileceği anlamına geliyor diyebiliriz. Başak döneminin etkilerini daha önce ifade etmiştik.

Tabi ki Merkür Başak burcuna geçtiğinde Merkür’ün etkilerini de çok yoğun şekilde hissedeceğiz. Bu yüzden Merkür’ün gezegensel etkisini daha yakından incelememiz gerekiyor.

Güneş sistemimizdeki dokuz gezegenden biri olan Merkür, güneşe en yakın gezegen olmasıyla bilinir. Adını Roma mitolojisinde ticaret ve yolculuk tanrısı ve tanrıların habercisi olarak bilinen Merkür’den alır.

Doğum haritasındaki bütün gezegenler hem olumlu hem olumsuz anlamlara sahiptir. Hangisini tecrübe edeceğimiz bizim bilincimize bağlıdır. Merkür gezegeni hakkındaki temel nokta bizim zihnimizi kontrol etmesidir. Eğer onu bilgece kullanırsak, hayatımızda Merkür’ün olumlu yönlerini tecrübe ederiz. Eğer bilgece kullanmazsak, kurnaz, yalancı insanlarla karşılaşabilir ve sorunlar yaşayabiliriz.

Astrolojide Merkür’ün temsil ettiği temel fonksiyonlar düşünme, konuşma, yazma, anlama, iletişim, bilgiyi öğrenme ve aktarmadır. Olumlu anlamda zeka, hızlı kavrama, entelektüel yetenekler, hızlı iletişimden sorumludur. Olumsuz yönünde ise endişe, huzursuzluk, aşırı merak, yüzeysellik, dedikodu, yalan, iftira ve hırsızlık olarak karşımıza çıkar.

Merkür Başak burcunun yöneticisidir ve Başak burcuna geçiş yapması aslında Başak enerjisinin biraz daha geri plana geçerek Merkür’ün öne çıkmasına neden olacak diyebiliriz. Başak bilginin sınıflandırılması, ayrıştırılması ve saflaştırılması ile ilgilidir, neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt etmeyi simgeler. Bunların hepsi Merkür tarafından yönetilir ve Merkür’ün yardımıyla yapılabilir.

Merkür’ün Başak burcuna geçerek hayatımızı etkisi altına aldığı dönemde özellikle iletişim, haberleşme ve seyahat konularında bazı gelişmeler yaşayacağız. Bu noktada çok dikkatli olmalıyız. Aynı zamanda bu süreç eğitim ve kariyer hayatımızda yapacağımız seçimleri de etkileyecek diyebiliriz. Bu dönemde aşk hayatımızda ise her zaman dürüst olmaya özen göstermemizde yarar olacaktır.

Son olarak da Merkür’ün Başak burcunda ilerleyeceği bu dönemde sinir sistemi, akciğer ve tiroit hastalıkları konusunda daha dikkatli olmalıyız. Eğer doktora gitmemiz gerekiyorsa aksatmamamız gerekli. Merkür’ün Başak burcunda bize yansıtacağı enerjiyi olumlu ya da olumsuz kullanmak tamamen bizim elimizde…