Merkür Gerilemesinde Yapılması Gerekenler

Geçtiğimiz günlerde oldukça etkili bir Merkür Gerilemesinin başladığını ve ciddi anlamda üst üste sorunlarla karşılaşabileceğimizi ifade etmiştik. Peki bu süreci atlatmak için ne yapmalıyız?

1. Yeni işlere başlamak yerine yarım kalan işlerimizi bitirmeliyiz:

İşinizde ya da hayatınızda Merkür gerilemesi döneminde yeni işlere adım atmak büyük hata olacaktır. Bu dönemde yeni yeni görevler üstlenmek ya da sorumluluklar almak yerine önce elinizde olan projeleri tamamlamalı ve sorumluluklarınızı hafifletmelisiniz.

2. Yaşanacak gecikmelere ve aksaklıklara hazır olmalıyız:

Merkür gerilemesi sırasında tıpkı sizin gibi pek çok kişi sorunlar yaşayabilir. Bu yüzden iş konularında ya da ulaşımlarda aksaklıklar meydana gelebilir. Eğer tüm bu gecikme ve aksaklıkların olabileceğini önceden kabullenirseniz vereceğiniz tepkiler daha hafif olurken bu duruma hazırlıklı olup önlemler alabilirsiniz.

3. Kendimiz ya da etrafımızdaki insanlar hakkında önemli kararlar vermemeliyiz:

Bu dönemde yapılmaması gereken en önemli şeylerden biri de kritik ve hayati kararlar vermemek. Düşüncelerimizin derinden etkilendiği ve çok daha duygusal olduğumuz Merkür gerileme döneminde eğer karar vermek zorundaysanız konuyu her açıdan ele almaya ve tedbirli olmaya dikkat edin.

4. Geçmişten gelen sıkı dostlarımız ve sevdiklerimizle görüşmeliyiz:

Bu dönemde sürekli aklınızda olan, geçmişte kalmış ancak yine de iletişim kurmak istediğiniz kişiler varsa onlara ulaşın ve yarım kalan her şeyi bitirin. Ancak dikkat! Bu maddede geçmişte kalanlar derken asla eski sevgililer kastetmiyoruz. Ne yaparsanız yapın bu dönemde eski sevgilinizle iletişim kurmayın.

5. Sevgilimizden ya da eşimizden ayrılma kararı almamalıyız:

Duygusal olarak çok yoğun olduğumuz bu dönemde yanlış kararlar vermeye oldukça eğilimliyiz. Eğer kötü giden, ya da bunaldığınızı hissettiğiniz bir ilişkiniz varsa Merkür gerilemesi döneminde bitirmeniz pek de doğru bir karar olmayabilir. Şu an gözünüze büyük görünen şeyler yanlış kararlar vermenizi sağlayabilir. Ama elbette sizin için tehlikeli olmaya başlayan bir ilişkiniz varsa bu Merkür gerilemesinin bitmesinin bekleneceği bir durum olamaz. Sadece böyle bir karar verirken tüm etkenleri değerlendirmeniz mantıklı olacaktır.

6. Ani tepkiler vermemeliyiz:

Yanlış anlaşılmaların yaşanma olasılığının yüksek olduğu bu günlerde sinirlerimiz de kolayca bozulabilir. bu yüzden sevdiğimiz insanları istemeden de olsa kırabiliriz. Bunun önüne geçmek için ani tepkiler vermemeye, karşımızdakini dinlemeden bağırıp çağırmamaya dikkat etmeliyiz.

7. Kendimize odaklanmalıyız:

Merkür gerilemesi dönemi kendinize vakit ayırmanız için mükemmel bir zaman. Bu dönemde hem rahatlamak hem daha iyi hissetmek için uzun zamandır ihmal ettiğiniz kişisel bakım rutinlerinize odaklanabilirsiniz.