Venüs Koç Burcuna Geçiş Yapıyor

Bu hafta sonunda Venüs Koç burcuna geçiş yaparak bizi farklı bir enerji altına alacak. Peki bu gezegensel enerji burçlara neler getirecek?

Venüs’ün Koç burcuna geçişi genel anlamda Merkür Gerilemesine kısa bir mola vereceğimiz ve kendi içimizde ikilemler yaşamaya başlayacağımız anlamına geliyor. Tabi ki bu süreci daha iyi anlamak için Venüs ve Koç burcunun özelliklerine yakından bakacağız:

Venüs ya da diğer adıyla Afrodit, çekicilik, tutku, istek ve sonsuz aşk tanrıçasıdır. İnsanlığın ilk çağlarında Venüs, gençliği, dişiliği ve güzelliği simgelerdi. Venüs duyguları, aşk hayatını, şehveti yönetir. Efsanevi dişi gezegen Venüs aynı zamanda güzelliği, modayı, güzel sanatları temsil eder ve hayatımızı güzel şeylerle doldurur. Müzik dinlemek, lezzetli yemekler yemek, baş döndüren bir parfüm koklamak, muhteşem bir sergi gezmek ya da sevgilinizi baştan çıkartmak için fırsatlar yaratır. Venüs Güneş gibi hayat veren bir gezegen değildir ama onsuz bir dünya kapkara ve renksiz olurdu.


Venüs zevklerine düşkündür  fakat ahlaki değerlere önem vermez. Onu frenleyen ise Satürn’dür. Venüs’ün etkisi ile zevklerinizde aşırıya kaçabilirsiniz. Fazla yemek yemek, içki içmek, fazla para harcamak ya da sık sevgili değiştirmek gibi sonradan pişman olacağınız hareketlerde bulunabilirsiniz.

Zodyak’ın ilk burcu olan Koç burcunun varlığı her zaman enerjik ve çalkantılı bir başlangıca işaret eder. Koç burçları çalışma ortamlarında da arkadaş ortamlarında da her zaman hareket, hız ve rekabet peşindedir; her şeyde birinci olmaya çalışırlar. Yönetici gezegenleri Mars’ın ateş elementine ait olması nedeniyle Koç burcu en aktif burçlardan biridir. Zaman zaman düşünmeden de olsa harekete geçmek onların doğasındadır.

Güneş, Koç burcuna olağanüstü organizasyon becerileri verir: Öğlen arasından önce tek seferde birden fazla işi bitirmeyi beceremeyen bir Koç burcuyla karşılaşma ihtimaliniz düşüktür. Amaçları için mücadele etmeyi görev edinir, birlikteliğe ve takım çalışmasına önem verirler.

Koç burcu insan vücudunda başı yönetir ve başla birlikte harekete geçer. Kelimenin tam anlamıyla başları dik yürürler. Doğal olarak cesurdurlar ve bir şeyi denemekten ya da risk almaktan nadiren korkarlar. Hangi yaşta olursalar olsunlar bir gencin gücüne ve enerjisine sahip olurlar; verilen herhangi bir görevi çabucak yerine getirirler.

Venüs’ün Koç burcuna geçmesi ile tüm burçlar birkaç günlük süreçte estetik kaygılar ve mantıklı kararlar arasında kalacak. Kalbinizin sesini dinlemelisiniz…