Merkür ile Neptün Üçgeni

Bu hafta içinde Akrep burcundaki Merkür ile Balık burcunda geri hareket eden Neptün arasında 16 derecelik bir üçgen açı oluşacak. Peki, Merkür ile Neptün üçgeni bizi nasıl etkileyecek?

Merkür ile Neptün arasındaki üçgenin oldukça etkileyici olacağını ifade etmek mümkün. Ancak bu üçgen açının hayatımıza neler getireceğini daha iyi anlamak için hem Merkür ve Neptün hem de Akrep ve Balık burçları hangi enerjileri sembolize ediyor, ona daha yakından bakmamız gerekiyor diyebiliriz.

Mitolojide Merkür, tanrıların habercisi olarak bilinirdi. Astrolojide bu gezegen haberleşmeyi temsil eder. Her türlü konuşma, yazı, yolculuk bu gezegenin yönetimindedir. Sürekli olarak yeni bilgiler edinen, son derece hızlı ve her duruma kolay adapte olabilen bir gezegendir. Merkür mantık, anlayış ve görüşü temsil eder.

Vücutta Merkür, sinir sistemini, akciğerleri ve tiroit bezini yönetir. Her çeşit bilgi, öğrenme ve ulaşım Merkür tarafından idare edilir. Bu gezegen konuşmayı ve fikirlerin nasıl ifade edildiğini yönetir. Merkür’ün bulunduğu ve ev, sizin bilgiyi nasıl toplayıp dağıttığınızı söyler. Merkür aynı zamanda yakın akrabaları, haritaları, mektupları, postayı, seyahati, planları, randevuları, yolu, taşıtları, reklamcılık, yayımcılık, satış, halkla ilişkileri ve internet üzerinden verilen servisleri yönetir.

Yani Merkür’ün Akrep burcunda olması özellikle iletişim konusunda aşırı uçlara gideceğimiz anlamına geliyor. Eğer aşıksanız aşkınızı ilan edeceksiniz ama kavga ettiğiniz biri varsa onunla tamamen kopabilirsiniz. Artık hiç kimsenin sözü ile hareket etmeyecek ve ya var ya da yok felsefesi ile hayatınızı tamamen yeniden düzenleyeceksiniz. Yine de sağ duyulu olmalısınız.

Neptün gezegeninden “esrarlı” diye söz edilir. Mitolojide Neptün, deniz tanrısıdır. Aslında deniz de bilinmeyen ve sınırsız bir unsurdur. Neptün sınırları aşmayı ve engelleri yıkmayı temsil eder. Ama bu yıkma daha çok düşünce şeklinde ortaya çıkar. Neptün’ün yıldız haritasındaki yeri bu düşünce ve sezginin ne şekilde kullanılacağını gösterir.

Neptün arındırır, temizler ve saflaştırır. Kabalığa tahammülü yoktur ve yakınından geçen diğer gezegenleri de arındırır ve saflaştırır. Son derece duyarlı olan Neptün bizim de duyarlı olmamızı sağlayarak sanatçı ve yaratıcı yönümüzü ortaya çıkarır. Neptün vücutta lenf bezlerini, hipofiz bezini yönetir. Ayrıca uykuyu temsil eden de Neptün’dür.

Neptün’ün Balık burcunda ters hareket etmesi ise her ne kadar dışarıdan sanki sorun yokmuş gibi görünsek de içimizde fırtınalar kopacağı anlamına geliyor. Sağlık konusunda dikkatli olmakta büyük yarar var.

Bu üçgen açıyı genel olarak yorumladığımızda ise önümüzdeki günlerde içimizde kopan fırtınaların sonucunda farklı uçlara gideceğimizi çıkartmak mümkün. Kimsenin bizi yolumuzdan alıkoyamayacağı dönemde ne yazık ki yanlış kararlar alanlar büyük pişmanlıklar yaşayacak ama doğru kararlar alanlar ise hiç beklemedikleri bir şekilde ilerleyecekler.