Merkür ile Plüton Karşılaşması

Bu hafta sonunda Başak burcundaki Merkür ile Oğlak burcundaki Plüton arasında güçlü bir karşılaşma yaşanacak. Peki, Merkür ile Plüton karşılaşması bizi nasıl etkileyecek?

Merkür ile Plüton karşılaşmasını daha iyi anlamak için öncelikle Başak ve Oğlak burcunun özelliklerine bakmamız gerekiyor çünkü bu süreçte gezegenler birer adım geri çekilecek, burçlar ön plana çıkacak diyebiliriz.

Geleceği ayrıntılı biçimde planlamaya çalışan Oğlak’lar bu özellikleri nedeniyle sık sık kuruntulara kapılarak, depresyona girerler. İşleri ile aşırı meşgul olduklarından, insanlarla zor ilişki kurarlar. Fakat, hiçbir zaman kendilerini yalnız hissetmezler. Bu nedenle onları tanımlayan sözcük yalnız kovboydur.

Oğlaklar ciddilikleri, tutuculukları ve güçlü iradeleri ile tanımlanırlar. Çalışkanlıkları ile kolaylıkla başkalarının saygısını kazanırlar. Gerçek bir Oğlak’ın iki temel özelliği vardır. Güvenilirlik ve dürüstlük. Çok gelişmiş bir görev duyguları vardır. Bazen başkalarının başarısızlıklarını abartırlar.

Oğlaklar arkadaşları ile ilgili çok iyi sırdaş olurlar, para konusunda dikkatli olmalarına rağmen, eli açık insanlardır. Geleneklere bağlı kişiler olduklarından, duygusal özgürlüğü anlamakta güçlük çekerler. Bu nedenle kendilerinden yaşça küçük kişilerle bazen sürtüşmeleri olur. Sürekli somut konularla uğraşmayı severler, doğada bulunan olaylardan örneklemelerle işlerini başarılı bir şekilde yürütürler.

Oğlaklar bu yüzden ruhsal olarak da doyumlu kişilerdir. Olayları organize ederlerken rahatlıklarını gözetirler ve kendilerinin zevklerine uygun olmasına önem verirler. Bu özellikleri evlerine de yansır. Oğlaklar tüm bu özellikleri nedeniyle tüm burçların da biraz daha içlerine kapanmasına ve kendi hayatlarına neden olacak diyebiliriz.

Başak burçları güvendikleri kişilere yardım etmeyi sevmelerine rağmen, inanmadıkları ve tembel olduklarını bildikleri kişilere karşı soğuk davranırlar. Yaşamları boyunca dinlenmeden çalışırlar. Onların dinlenme biçimi bile başkalarına yorucu gelebilir. Başakların yaşamda ayrıntılar arasında boğulma riskleri hep vardır. Böyle anlarda bile, kendi yöntemleri ile yaptıkları işlerde gelişigüzel şeyler bulunabileceğini kabul etmezler.

Aslında Oğlak ve Başakların pek çok ortak özellikleri olduğu için önümüzdeki günlerde de hepimiz bu iki burcun özelliklerine sahip olacağız. Aralarında neredeyse hiç bir çatışma olmayan bu iki burç tüm burçların duygularını arka plana atmasına ve hayatlarını daha pratik bir şekilde ilerletmesine neden olacak. Ekonomik konular da hayatımızda ön plana çıkabilir.

Bu dönemde başarılarımız artacak ancak manevi konuların da önemli olduğunu unutmamalıyız. Ailemiz ve sevdiklerimizi üzmemeli, onların kalbini kıracak şekilde davranmamalıyız.