Merkür Koç Burcuna Geçiş Yapıyor ve Gerilemeye Başlıyor

5 Mart gecesi Merkür Koç burcuna geçiş yapacak ve geri harekete başlayacak. Peki, Koç burcunda gerilemeye başlayan Merkür bizi nasıl etkileyecek?

Merkür’ün, yönetici gezegeni Mars olan Koç burcuna geçmesi hayatımızda oldukça önemli etkilere neden olacak. Zodyak’ın ilk burcu olan Koç’a giren Merkür aynı zamanda gerilemeye de başlayacağı için hayatımızda cesur fikirler ve hedefe giden yolda büyük adımlar öne çıkacak.

Önümüzdeki günlerde hem aklınızdaki düşünceler hem de etrafınızdaki kişilerle yapacağınız konuşmalar hiç olmadığı kadar hızlanabilir. Koç burcu enerjisi Merkür ile birleştiğinde size “Hesaplama yapma, ilerle!” mesajını verecek. Bu da sıkılanlar, kendini sıkışmış hissedenler ve harekete geçmeye ihtiyacı olanlar için mucizevi bir sürece işaret ediyor.

Bu süreçte bazen öfkeli bazen heyecanlı olabilir, ani tepkiler verebilirsiniz çünkü Koç enerjisi sizi hızla değiştirecek. Koç enerjisi ile birleşen Merkür her ne kadar tüm burçları çok heyecanlandırsa da kin tutmak ve intikam almak gibi konularda geride durmamızı söyleyeceği için şanslıyız. Eğer konuşurken kırdığımız kişiler olursa gönül almayı da bileceğiz.

Bu hafta hedeflerimize ulaşmak için yapacaklarımız sınırsız hale gelecek. Bu konuda dikkatli olmalısınız. Merkür’ün Koç burcuna geçmesi ile aynı zamanda 2018 yılının ilk Merkür Gerilemesi de baş başa kalıyoruz. Bu ilk gerileme bize olumsuz enerjiler değil tam aksine yeniden düşünme ve planları gözden geçirme imkanı tanıyacak.

Merkür Gerilemesi sürerken aklınızdaki belirsiz düşünceleri netleştirmek için hem bolca vaktiniz hem de imkanınız olacak. Bu süreçte öfke ve kızgınlık duygularına asla yenilmemelisiniz. Merkür gerilemesinin olumsuz olarak getireceği şeyler ertelemeler, gecikmeler, ani fikir değişiklikleri ve geçmişten gelen sorunlar olabilir, bu konularda dikkatli olun.

Merkür’ün Koç burcunda gerilemesi ile kurallar ve sınırlar konusunda gerilim artabilir yani kısacası tüm burçlar içlerinde asi birer çocuğa dönüşebilir. Gelenekler konusunda sorunlar yaşanabilir ve özgürlük çanları çalabilir. Bu sürede içinizdeki duygulara kapılıp gidebilirsiniz ama sevdiklerinizle yapacağınız konuşmalara dikkat edin. Güç savaşları çıkması an meselesi olacak.

Bu dönemde asla sıkılmayacaksınız. Tam aksine çok hızlı, yoğun ama bir o kadar da içi dolu bir zaman dilimine girmiş bulunuyorsunuz. Israrcı, azimli ve kararlı hissedeceğiniz için yeni girişimlere başlamak için de uygun bir süreç. Uzun süredir hiç olmadığı kadar cesur olacağınızı unutmayın. Gelecek planlarınızı yapın, iş görüşmelerine gidin, açılmanız gerekenler varsa konuşun. Artık hiç arkanıza bakmadan ilerlemenin zamanı geldi!