Merkür Koç Burcuna Geçiş Yapıyor

Bu hafta Merkür Zodyak Burçlarındaki döngüsünü tamamlıyor ve döngünün son burcu Balık’tan yeniden ilk burç olan Koç burcuna geçiş yapıyor. Peki hayatımızdaki döngünün yeniden başlamasını sağlayacak olan bu gezegensel olay hayatımızda neleri etkileyecek?

Merkür’ün Koç burcuna geçmesi ile birlikte hayatımızdaki her şeyin karman çorman olacağını söylemek mümkün. Çünkü her ne kadar Merkür’ün Koç burcuna geçmesi ile döngünün en baştan başladığını söylesek de eski döngünün etkileri halen devam ediyor. Hayatımızda yeni bir sayfa açılacak ama eski döngünün etkileri de bu yeni sayfaya taşınacak diyebiliriz. Öfke, heyecan ve tutku hem insan ilişkilerimizi hem de düşüncelerimizi karmakarışık hale getirecek. Bu dönemde gerçekle yalanı ayırt etmek de oldukça zorlaşacak.

Merkür’ün Koç burcuna geçerek yeni bir döngüye başlamasıyla hayatımızda etkilenecek diğer konulardan bir tanesi de karar mekanizmamız olacak. Ne yazık ki bu dönemde karar mekanizmamızın çok iyi çalışamayacağını söylemek mümkün. Bu konuda dikkatli olmakta fayda var çünkü her konuda alınacak kararlarda tereddütler yaşanacak. Merkür’ün Koç burcuna geçerek başladığı yeni döngü hayatımızı bu şekilde karıştırmaya devam ederken kendimizi ifade etme yeteneğimizde de problemler oluşabilir. İletişim konularında aksaklıklar da meydana gelebilir.

Bu dönemde her ne kadar iletişim ve karar alma konusunda problemler yaşansa da hayatımız aynı zamanda büyük oranda da yoğunlaşacak. Problemler ile yeni başlangıçların kesiştiği yegane bir zaman dilimine giriş yapmış bulunmaktayız. Hayatımız geçmişin etkilerini silmeye çalışırken yaşanacak sorunlar ile yeni başlangıçların heyecanını aynı karede görmek mümkün. Bu hafta yorgun hissetmeniz olası ancak kesinlikle bu problemli dönemin bir yönden de ilham verici olduğunu unutmamak gerekli. Çünkü Merkür’ün Koç burcuna geçişi yaratıcı enerjiyi ve sorunların içinden çıkan mucizevi etkileri simgeliyor. Hiç kimsenin aklına gelmemiş projeler üretmek ve farklı alanlarda verimli çalışmalar yapmak için uygun bir dönem olacak.

Merkür’ün Koç burcuna geçtiği bu ilginç ve kendine özgü dönemde kesinlikle konuşma şeklinize ve tavırlarınıza dikkat etmenizde fayda var. Kimseyi kırmamaya özen göstermeli ve kafanızın çok karıştığı durumlarda durup derin bir nefes almalısınız. Size iyi gelen, sakinleştirici aktiviteler yapın ve problemlere karşı isyankar değil çözüm odaklı olun. Bu sayede bu yoğun dönemi çok fazla sorun yaşamadan atlatabilirsiniz.