Merkür Neptün Altıgeni

Bu hafta Oğlak Burcundaki Merkür ile Balık Burcundaki Neptün arasında 9 derecelik bir altıgen açı oluşuyor.

Bu hafta Merkür ve Neptün altıgeninin bizi etkisi altına almasıyla işlerimiz biraz zorlaşacak diyebiliriz. Hafta ortasında hayatımızı etkisi altına alan Güneş Uranüs üçgeninin olumlu etkileri dağılırken bir anlamda üzerimize kara bulutlar çökmeye başlayacak da diyebiliriz.

Bu hafta Merkür Neptün altıgeninin etkisiyle saklı kalmış gerçekler açığa çıkıyor. Bu açığa çıkan gerçeklerin bize sürpriz olacağı kesin ancak bu gerçeklerin sonunda neler olacağı belirsiz. Çünkü bu hafta aslında açığa çıkan bu gerçeklere göre ilerleyecek. Bu gerçekler bazılarımızın hayatlarını derinden etkileyebilir, içimizde derin yaralar açabilir ya da bu gerçeklerin yaratacağı şok etkisi ile belki de haftayı sadece bu gerçekleri düşünerek geçirebiliriz.

Oğlak Burcundaki Merkür’ün hayatımızda yaratacağı derin ve keskin etkinin ardından Balık Burcundaki Neptün sayesinde negatiflikleri biraz da olsa aşabileceğimizi söyleyebiliriz. Çünkü Oğlak Burcundaki Merkür her ne kadar bizi acı gerçeklerin karanlık dünyasına itse de Balık Burcundaki Neptün de bir o kadar bizi hayaller alemine çekmeye çalışıyor.

Bu hafta Merkür ile Neptün’ün zıt dünyaları arasında sıkışık kalmamak için uygulayabileceğiniz en iyi çözüm işlerinize odaklanmak olacaktır. Bu hafta işlerinize odaklanıp halledemediğiniz işleri tamamlayabilirsiniz. Ayrıca odanızı toplayarak, evi temizleyerek ya da yılbaşı alışverişleri gibi hafif konuları düşünerek de kafanızı dağıtabilirsiniz.

Bu hafta Merkür ile Neptün altıgeni bizi etkisi almaya başladığında eğer Merkür’ün karanlık dünyasına girer ve kendinizi bu negatif enerjilerin içine bırakacak olursanız hayatınız olumsuz yönde etkilenecektir. Ne olursa olsun hayatın yaşamaya değer olduğunu unutmayın. Her aldığımız nefes bizim için çok değerli çünkü zaman ileriye doğru akmaya devam ediyor. Eğer bu haftayı depresif geçirmek istemiyorsanız kendinizi Balık Burcundaki Neptün’ün kollarına bırakın ve toz pembe hayaller alemine geçiş yapın. Olumlu duyguların sizi sarmasına izin ve aklınızı dağıtacak yaratıcı aktivitelerle uğraşın. Üretim yapmak her zaman bizi iyi hissettirir, unutmayın.

Bu hafta Merkür’ün ortaya çıkartacağı saklı gerçeklerle başa çıkmanın bir diğer yolu da empati yapmak olacaktır. Öğrendiğiniz her şaşırtıcı bilgiyi eleştirel şekilde yorumlamadan önce empati yapmaya çalışın ve hayatta insanın başına her şeyin gelebileceğini hatırlayın. Belki de eleştirdiğimiz konular bir gün bizim de aynı şekilde eleştirilmemize neden olabilir.

Bu hafta empati yaparak ve hayal kurarak depresiflikten kurtulabilir, acı gerçeklerin negatif etkisinden kaçmak için yaratıcı ve üretken olmaya çalışabilirsiniz.