Merkür Neptün Karşılaşması

Bu hafta sonunda Terazi burcundaki Neptün ile Balık burcundaki Merkür arasında 14 derecelik bir karşılaşma olacak. Peki, Merkür ile Neptün karşılaşması bizi nasıl etkileyecek?

Öncelikle Merkür ile Neptün karşılaşmasının çok etkili olacağını söylemekte yarar var. Merkür ile Neptün karşılaşması tüm burçların hayatını değiştirecek. Duyguları, kalbin sesini ve hayalleri ön plana çıkartacak.

Bu dönemde Merkür – Neptün karşılaşmasının bizim hayatımıza etkilerinden en önemlisi içimizde kopan fırtınaların zihnimizdeki stratejiler ile ortak yolu bulamaması olacak. Bu günlerde gezegensel enerjilerin etkisi ile özel hayatımıza mantığımızla yaklaşmaya çalışırken tam tersi iş hayatımızda da duygularımızla karar vermeye başlayabiliriz. İşlerin bu şekilde tamamen karışmaması için kendinizi kontrol etmeniz gerekli ama bu süreçte kontrol hiç de kolay olmayacak.

Aklımız ve duygularımızın yarışacağı bu günlerde duygusal karaktere sahip burçların kalbi ağır basacak, daha mantıklı hareket etmeye eğilimi olan burçların ise akılları ağır basacak ama bu karar aşaması çok da kolay olmayabilir. Soğuk terler dökmemiz olası. Alınganlıklar, duygusallıklar, mantıkla verilmiş ama aslında istemediğimiz kararlar havada uçuşacak da diyebiliriz.

Bu süreçte bir yandan pratik ve akılcı planlar yapacağız, kendimizi güvende hissetmek için en doğrusu neyse ona yöneleceğiz ama bir diğer yandan da kalbimiz aklımızı karıştıracak. Evli olan ya da ciddi ilişkisi olan burçların bir anlık istekle hareket edip partnerlerine sadakatsizlik yapmamak için dikkatli olmaları gerekli.

Aklınız karıştığında ve duygularınızın ne demek istediğini anlayamadığınızda sonradan pişman olmaktansa olduğunuz yerden uzaklaşmalısınız. İlişkisi olmayan burçların ise yanlış ilişkiler içine girmemesi ve evlilik, nişan gibi konular için bu süreçte acele edilmemesi gerekiyor.

Merkür ile Neptün arasındaki karşılaşma hepimiz için akıl karıştırıcı, işlerin rayından çıktığı ve bir o kadar da şenlikli bir dönemi de beraberinde getirecek. Buna hazırlıklı olur her zaman sağ duyu ile hareket ederseniz bu günlerde sadece etrafınızdaki eğlenceli olayların tadını çıkartırsınız. Gerçeklik duygusunu yitirmemeye ve hayal dünyasında yaşamamaya özen gösterin. Ayrıca etrafınızdaki kişilere karşı net olmayı da unutmayın.

Bu dönemde aşırılıklara kaçmaz dikkat dağınıklıklarınızın önüne geçebilirseniz hem problemlerden arınabilir hem de olumsuz enerjilerden kurtulabilirsiniz. Sonsuzlukta kaybolmak yerine adım adım ilerlemeyi tercih etmenizde yarar var, unutmayın.