Merkür – Satürn Üçgeni

Bu hafta sonu Koç burcundaki Merkür ile Yay burcunda geri hareket eden Satürn arasında 26 derecelik bir üçgen açı oluşacak ve hayatımızı etkisi altına başlayacak. Peki önümüzde haftalarda da etkisini sürdürecek olan Merkür – Satürn üçgeni hayatımızda neleri değiştirecek?

Merkür ile Satürn arasında 26 derecelik bir üçgen açı oluşmasıyla birlikte öncelikle içgüdülerimizin kontrol edilemez bir hale geleceğini söylemekte yarar var. Merkür Bu dönemde içimizden ne gelirse kendimizi kontrol etmeden söyleyecek ve canımız nasıl istiyorsa öyle davranmaya başlayacağız. Bu da zaman zaman sert eleştiri oklarının hedefine gireceğimiz anlamına geliyor.

Merkür Satürn üçgeninin hayatımızı etkisi altına alması ile birlikte ayrıca daha sonra pişman olacağımız adımlar atmamız ya da daha sonra pişman olacağımız şekilde konuşmamız da olası. Bu noktada Merkür – Satürn üçgeninin biraz sabrımızı zorlayacağını söylemek mümkün. Kendinizi kontrol etmekte zorlanırsanız derin derin nefes alması ve atacağınız adımın ya da söyleyeceğiniz sözün olası sonuçlarını düşünmelisiniz.

Bu dönemde içgüdülerimizin bize zor anlar yaşatacağını ve sonrasında pişmanlıklar yaşayabileceğimiz şekilde tavır alabileceğimizi belirttik ancak Merkür Satürn üçgeninin bu olumsuz etkileri dışında oldukça olumlu bir etkisi de olacak; bu dönemde uzun süredir hiç olmadığımız kadar cesur ama bir o kadar da gerçekçi olacağız. Bu sayede de bu dönemde hem mantıklı adımlar atabilir hem de doğru yerlerde alacağımız riskler sayesinde büyük atılımlar yapabileceğiz.

Merkür  Satürn üçgeninin etkili olduğu dönemde zaman zaman kontrolümüzü kaybetmemiz hoşumuza gitmeyecek sonuçlar doğurabilir ya da yanlış yöne doğru ilerlememize neden olabilir ancak bu konuda dikkatli olur kendimizi kontrol etmeyi başarırsak iş yerinde, evde, okulda, hayatın her alanında gelişmek ve ilerlemek için ihtiyacımız olan her şeyi yapabileceğiz. İçimizdeki cesareti ve gerçekçiliği bu dönemde iyi değerlendirmemizde yarar var, unutmayın.

Bu dönemde dikkatli olmamız gereken en önemli nokta ani kararlar alıp yanlış adımlar atmak ya da yanlış zamanda yanlış şekilde davranmak olacak. Merkür Satürn üçgeninde Satürn Yay burcunda geri hareket ettiği için böyle olumsuz bir durum oluştuğunu hatırlamanızda yarar var. Ancak Merkür, Satürn’ün olumsuz etkilerini bastırmak ve sizi bir adım ileri taşımak için elinden geleni yapacak.

Bu hafta aceleci davranmamaya özen gösterin, kimsenin fikrine göre hareket etmeyin ve sürpriz gelişmeler ortaya çıktığında nefes alıp sonrasında karar alın. Dikkatli olursanız bu dönemde hiç beklemediğiniz şekilde ilerleyeceksiniz!