Merkür Yengeç Burcunda İleri Harekete Başlıyor

Bu akşam Merkür’ün geri hareketi bitiyor ve Yengeç burcunda 23 derecelik bir ileri harekete başlıyor. Peki, Merkür’ün ileri hareketi bize neler getirecek?

Merkür’ün geri hareketi boyunca pek çok aksilik, iletişimsizlik, erteleme ve sorunla karşılaştık. Canımızı sıkan oldukça fazla olay oldu. Çünkü bu süreçte Merkür’ün geri hareketi oldukça yoğun bir enerjiye sahipti. Çok daha sakin ve soğukkanlı olmak zorunda kaldık.

Ama artık Merkür’ün geri hareketi son buluyor ve çok yumuşak burçlardan biri olan Yengeç burcunda ileri harekete başlıyor. Bunun hepimiz için müjdeli haber olduğunu ifade etmekte yarar var. Ay’ın yönetici gezegeni olduğu Yengeç burcu Merkür enerjisini çok daha uyumlu ve mutlu bir hale getirecek.

Bu durumda yaşadığımız sorunların son bulacağına ve hayatımızda pozitif enerjinin artacağını ifade etmekte yarar var. Hepimizi etkileyecek bu enerjinin özelliklerine bakacak olursak öncelikle Yengeç burcunu incelememizde yarar var:

Yengeç burcu hoş bir mizaca sahiptir. Evcimen, sıcak kanlı, dürüst ve iyi niyetlidir. Romantik ve maceraya düşkün olduğunu da söylemek mümkün. Yengeç burcu özellikle evine, ailesine, alışkanlıklarına ve geleneklerine fazlasıyla bağlıdır. Genel anlamda anaç bir portre çizer, ev ortamını ve evle ilgili her şeyi çok sever. İdeal anneler bu burçtan çıkar.
Duygusal anlamda oldukça hassastır ve sezgileri kuvvetlidir. Etrafındaki kişilerin ona karşı niyetlerini kolayca fark edebilir. Yengeç burcu çok kolay kırılıp incinebilir. Çevresindeki insanlarda daima iyi niyet ve şefkat arar.

Yengeç burcu cömerttir, fakat savurgan değildir. Tasarruf ve birikim yapmayı fazlasıyla sever. Kendisini güvende hissetmek için maddi anlamda güçlü olmak ister. Yengeç burcu derin duygu ve düşüncelere sahiptir.

Kendi hakkında konuşmaktan kesinlikle hoşlanmaz, fakat başkalarına ilişkin konularda fikir yürütmekten keyif alır. Yengeç burcu eleştirilmeyi sevmez ve olumsuz yönlerini kabul etmekte zorlanır. İkili ilişkilerde partnerine fazlasıyla sadık, fakat bir o kadar da kıskançtır. Onun için asıl olan sevgidir.

Merkür gezegenine baktığımızda ise: Merkür deyince aklımıza iletişim, telefonlar, haberleşme, el becerileri ve sanatlar gelir. İletişimin, alışverişin, bilginin olduğu her yer Merkür’ünün yönetimindedir. Merkür tüm konularda hem çok olumlu haberler alınmasını hem de insanların büyük bir hızla başarılı olmasını sağlayan oldukça yoğun bir enerjiye sahiptir.

Yengeç ve Merkür’ün genel anlamda tüm olumlu özelliklerini hissedeceğimiz bu dönemi hedeflerimizi ve hayallerimizi gerçekleştirmek için kullanmalıyız!