Merkür’ün Yengeç Burcuna Geçişi ve Gündönümünün Başlangıcı

21 Haziran’ı 22 Haziran’a bağlayan gecede Merkür Yengeç burcuna geçiyor ve hayatımızı etkilemeye başlıyor. Peki gündönümünün de başlaması ile birlikte Yengeç burcundaki Merkür hayatımızı nasıl etkileyecek?

Gündönümünün başlangıcı sayılan 21 Haziran gecesi Merkür de iletişim ve yeniliklerin simgesi Yengeç burcuna geçiş yapacak. Merkür’ün Yengeç burcuna geçişi ile gündönümünün başlangıcı aynı döneme denk geldiği için önümüzdeki günlerde oldukça güçlü bir enerjinin etkisi altına gireceğimizi ifade etmek mümkün.

Bu dönemde öncelikle sosyal ilişkilerimiz ve aklımıza gelen fikirler tamamen sübjektif olacak yani bu günlerde hepimiz biraz başımıza buyruk olacak, hatta etrafımızdaki kişilere ya da koşullara aldırmayacağız diyebiliriz. Ayrıca Merkür’ün Yengeç burcuna geçişi ile hem her türlü konuda aklımıza eseni yapacak hem de bizi eleştiren kişiler olursa oldukça algın tavırlar sergileyebileceğiz.

Merkür’ün Yengeç burcuna geçişi ile hayatımızı etkisi altına alacak olan Yengeç enerjisi ani tepkiler vermemize, hassaslaşmamıza ve duygularımız ile gerçeklikler arasında ayrım yapamamamıza neden olacak. Kısacası bu hafta duygularımız ne derse onu yapacağız. Bu dönemde aynı zamanda Yengeç burcuna geçen Merkür’ü gündönümü başlangıcı da etkileyeceği için duygularımızı hiç olmadığımız kadar güçlü bir şekilde dışa vuracağız. Bu da bu günlerde ağzımıza geleni söyleyeceğimiz ve ilk aklımıza geleni yapacağımız anlamına geliyor.

Bu dönemde her ne kadar başımıza buyruk ve alıngan olacak olsak da bu durumu tam tersine çevirmek de bizim elimizde. Eğer birilerini ikna etmek istiyor, fikirlerinizi açıklamak istiyor hatta aşkınızı ilan etmek istiyorsanız şimdi içinizden geçenler hakkında konuşmanın tam zamanı. İsteklerinizi belirtebilir, kendinizi ifade edebilir ve böylelikle uzun süredir içinizde tuttuklarınızı dışarı atıp rahatlayabilirsiniz.

Bu hafta aynı zamanda gündönümü başlangıç olduğunu ifade etmiştik. Gündönümünün başlangıcı Yengeç burcundaki Merkür’ü etkileyeceği için bu günlerde aynı zamanda güvenlik duygumuzun da ön plana çıkacağını ifade etmekte yarar var. Çünkü bu hafta duygularımızı, karakterimizi, ailemizi ya da sevdiğimiz kişileri tehdit eden herhangi bir durum algıladığımız anda içimizden bir canavar çıkabilir. Bu konuda dikkatli olmakta yarar var ki daha sonra pişman olacağımız şeyler yapmayalım.

Gündönümünün başladığı ve Merkür’ün Yengeç burcuna geçtiği bu yoğun dönemde aynı zamanda hem çok cesur hem de kırılgan ve alıngan olacağız. Cesaretimizi kendimizi açıklamak için kullanıp hayatımızda yapmak istediğimiz değişikliklerle ilgilenebiliriz. Fazla alınganlık yapmayın ve kendilerinizi duygularınızın akışına bırakın!