Mum Falı Nedir, Nasıl Bakılır?

Mum Falı Nedir, Nasıl Bakılır?
Mum Falı Nedir, Nasıl Bakılır?

Tarihi oldukça eskiye dayanan mum falı, geçmişten günümüze kadar gelen fal kültürlerinden biri olarak bilinir. Günümüzde çok fazla bir yaygın kullanıma sahip olmasa da elbette ki tercih edenleri de mevcuttur. Bu sebeple de mum falı ile ilgili kafalarda birçok soru işareti meydana gelmektedir. Mum falı nedir, nasıl bakılır? gibi soruların yanıtlarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Mum Falı Nedir?

Mum falı, çok yaygın bir kullanıma sahip olmasa da kökeni oldukça geçmişe dayanan fal türlerinden biridir. Adından da anlaşılacağı gibi mum aracılığı ile bakılan bir fal türüdür. Bakan kişinin, alanında uzman olması da son derece önemlidir.

Mum yandığı zaman çıkan ateşe, dumana ve mumun eriyerek aldığı şekle göre yorumlamalar yapılır. Bununla birlikte genel olarak bakım yapılsa da mum falında aklınızdan sorduğunuz bir sorunun yanıtı için bakım sağlanır. Bu da genel olarak aşk hayatınız ile ilgili olur. Kısacası, mum falı kişinin aşk hayatı ile ilgili sorularına yanıt aradığı bir fal türü olarak bilinmektedir.

Mum Falına Nasıl Bakılır?

Mum falına bakarken, diğer fal türlerinde olduğu gibi yorumcunun bu konuda uzman olması ve sezgilerinin de kuvvetli olması son derece mühimdir. Mum falına bakarken bir nevi telepati yönteminin kullanıldığı söylenmektedir. Bunun için de falan bakan kişinin oldukça yoğun bir odaklanmaya ihtiyacı vardır.

Genelde aşk hayatı ile ilgili sorulara yanıt aranan bu falda iki adet mum kullanılır. Fala bakan kişinin, mum yandığı esnada alevinin yaptığı hareketler ve aldığı şekilleri yorumlaması ile bakılır. Bunlar da birçok anlama gelebilir.

Mum Falı Nasıl Yorumlanır?

Mum falı, birçok farklı şekilde yorumlanabilir. Bunun için mumun alevlerinin aldığı şekillerin önemi büyüktür. Mum falı iki kişi arasındaki ilişki sebebiyle bakılacaksa aynı şekilde iki farklı mum kullanılması önerilmektedir. Bu iki mumum ateşinin birbirlerine doğru olan hareketinin yorumlanması ile söz konusu olan mum falına bakım sağlanabilir.

Fal esnasında yanan mumlar aşırı derece alev saçıyorsa, bu falda iyi haberler alınacağının göstergesidir. Fakat bunun da farklı anlamları bulunmaktadır. Öyle ki, mumun alevinin sol taraftan yanıyor olması kadının çok sevdiğinin bir göstergesidir.  Ancak mum sağ taraftan yanıyor ise bu durumda ilişkide seven kişi erkektir.

Fal bakımı esnasında, mum yanarken fal sahibinin sevdiği kişinin ismi fısıldanır. İsmin fısıldanması sonrasında mumdaki alev parlıyorsa, bu aşkın çift taraflı olduğu şeklinde yorumlanır. Alev sönüyorsa ise bu aşk ne yazık ki tek taraflıdır.

Ek olarak fal sırasında da soru sorabilirsiniz. Fal sahibi soruyu sorduktan sonra mum ilk kez sağa damlamışsa sonuç olumludur. Fakat sola doğru damlıyorsa sonuç olumsuz olabilir. Son olarak kısa sürede mum üzerinde fazlaca is oluşuyorsa, bu fal sahibinin üzerinde çok fazla nazar olduğunun göstergesi olarak yorumlanır.


Yazımızda Mum Falı ile ilgili merak edilenlere cevap vermeye çalıştık. Aklınızda farklı bir soru varsa yorum yapmayı unutmayın!

Ayrıca, Fal Sepeti deneyimini yaşayabilmeniz için sizi profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları online baktırmaya davet ediyoruz. Sadece size özel yorumlarla aklınızdaki soruların cevaplarını öğrenin!