OĞLAK BURCU (22 Aralık – 21 Ocak)

Oğlak Burcu

Burçları yorumladığımız bu seride sıra Oğlak Burcu yazısında. Doğduğunuz zaman diliminde güneşin bulunduğu pozisyon, burcunuz olarak ifade edilir. 22 Aralık- 21 Ocak tarihleri arasında doğmuş ve doğacak olan kişiler ise Oğlak Burcudur.

Bu yazıda Oğlak burcu genel özellikleri, Oğlak burcu kadını, Oğlak burcu erkeği, Oğlak burcu aşk hayatı, Oğlak burcu iş hayatı, Oğlak burcu sağlık, Oğlak Burcu ünlüleri, Oğlak burcu olumlu özellikleri ve Oğlak burcu olumsuz özellikleri gibi merak ettiğiniz konuları yorumladım. 

Oğlak Burcu Hakkında Kısa Kısa Bilgiler

  • Yönetici gezegeni: Satürn
  • Elementi: Toprak
  • Rengi: Kahverengi, siyah
  • Metali: Kurşun
  • Taşı: Ametist
  • Uyumlu olduğu burçlar: Yengeç, Boğa, Başak
  • Uyumsuz burçlar: İkizler, Yay, Koç

Oğlak Burcunun Genel Özellikleri

Oğlak burçlarının en bilinen özellikleri, ciddi ve çalışkan olmalarıdır. Hayattaki her konu için ciddi bir yaklaşımları bulunur. Herkesle çok samimi olmayı sevmezler, insanlarla aralarına mesafe koyarlar. Fazla duygusal değillerdir, otoriter bir kişilikleri bulunur.  Belirli bir planlara göre hayat kurarlar ve duygusallığın planlarını bozabileceğine inanmaktadırlar. 

Oğlak insanı, iş hayatında mükemmel olmak ister. Bu nedenle aynı takımdaki insanlarla problemler yaşayabilirler. Herkesin kendileri gibi azimli ve özverili olmasını beklerler. Zorluklar karşısında yılmadan devam ederler, hırslıdırlar. Çalışkan ve lider vasıflı insanlardır. Aceleci değillerdir, hedeflerine ulaşmak için hata yapmak istemezler. 

Fazla samimiyeti sevmedikleri için kalabalık ortamlardan hoşlanmazlar. Oğlaklar daha çok kendi kendine vakit geçirmeyi severler. Tutumlu insanlardır, paralarını hesaplı harcarlar.

Oğlak Burcu Kadını

Oğlak burcu kadınlarının en bilinen özellikleri çalışkan, güçlü ve seçici olmalarıdır. Disiplinlidirler. Çalışmayı çok severler ve işlerini aksatmadan belirli bir düzen içinde yaparlar. Bu özellikleri sayesinde kimseye muhtaç olmadan kendi işlerini kendileri halledebilirler. Yani son derece özgür ve idealist kadınlardır.

Yalnız vakit geçirip, kafa dinlemekten keyif alırlar. Oldukça bakımlı ve giyim kuşam konusunda seçici insanlardır. Aşk hayatlarında ise her zaman kendilerinden daha güçlü erkekleri tercih ederler. Bunun sebebi ise karşısındaki insanın da kendileri gibi güçlü, çalışkan ve idealist bir insan olmasını istemeleridir. Yönetilmesi oldukça zor bir kadındır ve erkeklerin himayesi altında kalmaktan hiç hoşlanmazlar. Eğer bir Oğlak kadını ile birlikteyseniz ona hükmetmeye çalışmayıp özgür alanında bırakmanızı tavsiye edebilirim.

Oğlak Burcu Erkeği

Oğlak burcu erkeklerinin en bilinen özellikleri güvenilir, ciddi ve çalışkan olmalarıdır. Arkadaş çevresinde en güvenilir insanlardan biri olarak tanınır. Kolay kolay yalan söylemezler ve başkalarının sırlarını kimseye vermezler. 

Çok çalışkan ve disiplinli insanlardır. Verilen görevi zamanında ve en iyi şekilde yerine getirebilmek için ellerinden geleni yaparlar. Fazla disiplinli olmaları çevredeki insanlar tarafından bazen sıkıcı bulunabilir ama bu durumdan asla ödün vermezler.

Aşk hayatlarında zaman zaman kıskanç tavırlar sergileyebilirler. Kişilikleri gereği yönetmeyi sevdikleri için ilişkilerinde kendi kontrolü altında olmasını tercih ederler. Aynı zamanda ciddi ve net tavırları vardır. Eğer bir Oğlak burcu erkeği ile birlikteyseniz ilişkinizi ciddiye alıp karşı taraf kadar emek sarf etmenizi tavsiye edebilirim.

Oğlak Burcunun Aşk Hayatı

Oğlak burcu insanları dışarıdan romantik gözükmeyebilirler. Bu nedenle ilişkilerinde hislerini karşı tarafa yansıtmakta biraz zorluk yaşayabilirler. Anı zamanda sağlam adımlar atıp ciddi şeyler yaşamak isterler.

Oğlak burçları ilk görüşte aşka inanmayıp çok zor aşık olurlar. Fakat sevdikleri zaman sonuna kadar severler ve ilişkilerine sadık kalırlar. Karşı tarafa karşı çok derin hisler beslerler. Belli etmeselerde çok sevgi dolu bir yapıları vardır. Eğer bir Oğlak insanı ile birlikteyseniz ondan çok fazla romantizm beklememenizi ve bu nedenle sevilmediğinizi düşünmemenizi tavsiye ederim.

Oğlak Burcunun İş Hayatı

Oğlak burcu insanları çok çalışkan insanlardır. Bu nedenle çalışma hayatlarının her noktasında başarılı olabilirler. Zekaları, kriz yönetimleri ve pratik davranışları sayesinde iş hayatlarında günden güne yükselişe geçebilirler. 

Yaptıkları işe tamamıyla hakim olmak isteyen Oğlak burçları aslında doğuştan yönetici kişiliklerdir. Her meslek grubundan yönetici, Ceo konumuna geçmek isterler ve bunun için büyük bir emek sarf ederler. Bu nedenle askerlik, mühendislik ve ekonomi alanındaki meslekler genellikle Oğlak burcu insanlarından oluşmaktadır. 

Oğlak Burcu ve Sağlık

Oğlak insanlarının en çok sorun yaşadıkları bölgeleri eklemleridir. Kırıklara ve çatlaklara çok meyilli bir kemik yapıları bulunur. Aynı zamanda çalışmayı sevdiklerinden ve yoğun bir tempoda çalıştıklarından dolayı sık sık baş ağrısı yaşayabilirler. Stres ve gerginlik de çalışma hayatının yaşattığı dezavantajlarından biridir.

Hareketsizlikten ve yoğunluklarından dolayı sık sık uyku problemleri yaşayabilirler. Çoğunlukla diş problemleri de yaşayan Oğlak burçlarının diş kontrolünü düzenli bir şekilde yaptırmalarını da tavsiye ederim. 

Oğlak Burcunun Olumlu Yönleri 

Oğlak burçlarının en olumlu özellikleri kararlı, planlı, çalışkan,ve güvenilir bir yapıya sahip olmaları vardır. Bir iş yapmak için çok önceden plan yaparlar ve işlerini ciddiye alırlar. Plansız bir hayat onlar için düşünülemez. Bu durum da onların disiplinli bir hayat benimsemelerine neden olur. 

Azimli, çalışkan ve özgüvenli bir yapıları bulunur. Her ortamda yönetici olup olaylara hükmetmek isterler. Dürüstlük ve güvenilirlik Oğlak insanları için çok önemli kriterlerdir. Ortamlarda en güvenilir insan olarak tanınırlar bu nedenle herkesin arkadaş olmak isteyeceği tiplerdir.

Oğlak Burcunun Olumsuz Yönleri

Oğlak insanlarının olumsuz özelliklerinin arasında mesafeli, soğuk, antisosyal ve fazla otoriter bir yapılarının olması vardır. Duygularını belli etmeyi pek sevmediklerinden dolayı insanlara karşı soğuk durabilirler. 

Yönetici bir kişiliği benimseyen Oğlaklar ortamlarda genellikle mesafeli davranırlar. Fazla samimi davranmayı sevmeyip biraz ciddi tavırlar sergileyebilirler. Başıboş ve dik kafalı insanlardan genellikle hoşlanmazlar. Aynı zamandan arkadaş çevreleri pek fazla yoktur. Bu nedenle yalnız başına takılmayı tercih ederler. 

Oğlak Burcunun Ünlü İnsanları

Barış Manço, Muhammad Ali, Demet Akbağ, Şener Şen, Burak Özçivit,  Seda Sayan, İbrahim Tatlıses, Çağla Şikel, Ebru Şallı, Mustafa Sandal, Özgü Namal, Cem Uzan, Stephen Hawking, LeBron James, Isaac Newton, Benjamin  Franklin, Ricky Martin, Kit Harington, Nicolas Cage, Orlando Bloom, Jim Carrey, Martin Luther King, Jude Law, John Legend, Mary J. Blige, Kate Moss, Orlando Bloom, Irina Shayk, Michael Schumacher, Elvis Presley, Lewis Hamilton, Kim Jong-un Louis Pasteur, Louis Chevrolet, Kate Middleton Denzel Washington, Anthony Hopkins…


Sizler için hazırladığımız Akrep Burcu yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz. Falsepeti ailesi olarak tüm burçlar için iyi ve keyifli bir hafta dileriz.