YAY BURCU (22 Kasım-21 Aralık)

Yay Burcu

Burçları yorumladığımız bu seride sıra Yay Burcu yazısında. Doğduğunuz zaman diliminde güneşin bulunduğu pozisyon, burcunuz olarak ifade edilir. 22 Kasım- 21 Aralık tarihleri arasında doğmuş ve doğacak olan kişiler ise Yay Burcudur.

Bu yazıda Yay burcu genel özellikleri, Yay burcu kadını, Yay burcu erkeği, Yay burcu aşk hayatı, Yay burcu iş hayatı, Yay burcu sağlık, Yay Burcu ünlüleri, Yay burcu olumlu özellikleri ve Yay burcu olumsuz özellikleri gibi merak ettiğiniz konuları yorumladım. 

Yay Burcu Hakkında Kısa Kısa Bilgiler

  • Yönetici gezegeni: Jüpiter
  • Elementi: Ateş
  • Rengi: Koyu mavi, mor, eflatun
  • Metali: Kalay
  • Taşı: Topaz
  • Uyumlu olduğu burçlar: Aslan, Koç, İkizler
  • Uyumsuz burçlar: Oğlak, Yengeç

Yay Burcunun Genel Özellikleri

Ateş grubuna ait olan Yay burçlarının en bilinen özellikleri, yüksek enerjili, yetenekli, girişken ve pozitif olmalarıdır. Öğrenmek onlar için bitmek bilmeyen bir yolculuktur, her gün yeni bir bilgi edinmeye özen gösterirler. Yeni kültürler ve farklı ülkeler konusunda oldukça meraklıdırlar. Yaşamlarının bir dönemini başka bir ülkede geçirmek isteyebilirler.

Girdikleri her ortama kolayca uyum sağlayabilirler. Eğitime önem verirler ve yaşları kaç olursa olsun okul hayatlarına büyük bir istekle devam ederler. Hatta akademisyenler ve profesörler genelde bu burç grubundan çıkar. 

Yay burcu insanları çok yetenekli ve sportif bir kişiliğe sahiptir. Profesyonel sporculara bu burçtan sıklıkla rastlanır. Girişkendirler ve hemen hemen her işi halledebilirler. Fakat kolay sıkılan bir yapıları da vardır. Arkadaş ortamlarının en neşelisi ve en sevilen tipleridir. Özgürlüklerine çok düşkündürler bu sebeple yapmak istediklerine karışılmasından hoşlanmazlar. Son olarak yay burcunun en önemli özelliklerinden biri ise, son derece şanslı olmalarıdır. Tüm burçların en şanslı kişiliği olarak ilan edilirler.

yay kadın

Yay Burcu Kadını

Yay burcu kadınlarının en bilinen özellikleri kültürlü, eğlenceli ve dikkat çekici olmalarıdır. Öğrenmeyi çok severler. Fakat bilgiyi sadece kitaplardan değil gezerek, görerek ve deneyimleyerek de öğrenmek isterler. Kimseye bağlı kalmayan, özgür bir ruha sahiptirler. Yeni arkadaşlar tanıyıp yeni ortamlara girerek kendi sınırlarını zorlamayı severler. 

Çok gezip çok araştırdıkları için bilgi birikimi oldukça yüksek ve kültürlü insanlardır. Araştırma yapmak ve kitap okumaktan çok hoşlanırlar. Bu nedenle de çevredeki insanların dikkatini çekmeyi başarırlar. Aynı zamanda kıpır kıpır, asla yerinde duramayan ve eğlenceli kişilikleri sayesinde herkesin arkadaş olmak isteyeceği bir burç grubudur. Kısacası bir Yay kadını ile birlikte vakit geçirmekten asla sıkılmazsınız.

yay erkeği

Yay Burcu Erkeği

Yay burcu erkeklerinin en bilinen özellikleri entelektüel, özgürlükçü ve eğlenceli olmalarıdır. Her alanda kendilerini geliştirmek ve her konuda bilgi sahibi olmak isterler. Seyahat etmek ve kitap okumak Yay erkeklerinin en büyük hobileri arasındadır. Aynı zamanda çok kibar ve düşünceli bir yapıları vardır.

Özgürlüklerine düşkün oldukları için onları bir yerde sabit tutmak oldukça zordur. Her zaman kendi sınırlarının dışına çıkmayı ve kural tanımamayı benimsemişlerdir. Sıkıcı bir hayat yerine eğlenceli, dolu dolu bir hayatı tercih ederler. Eğer bir Yay burcu erkeği ile birlikteyseniz onu çok fazla sıkmamanızı ve kısıtlamamanızı tavsiye edebilirim.

yay aşk hayatı

Yay Burcunun Aşk Hayat

Yay burcu insanları sıkıcı olmayan, eğlenceli bir aşk hayatı yaşamak isterler. Neşeli ve esprili tavırlarıyla karşı tarafın hemen ilgisini çekerler. Seyahat etmek en büyük tutkularından biri olduğu için partnerlerinin de bu kafada olmasını beklerler. Bu nedenle anı yaşamak ve uzun uzun planlar yapmamak onlar için oldukça önemlidir.

Ciddiyeti pek fazla sevmeyen Yay insanları bağlılık konularında biraz eksik olabilir. İlişkinin ciddiye bindiğini ve kontrol altına alındığını görmek onları ilişkiden uzaklaştırabilir. Aynı zamanda romantizm ve duygusallık konuları uzak olan Yay burçları aşk hayatlarında daha çocuksu ve arkadaş gibi takılıp eğlenmeyi tercih edebilirler.

Yay Burcunun İş Hayatı

Yay insanlarının iş hayatı genellikle araştırmayı gerektiren meslekler üzerindedir. İnsan ilişkileri ve iletişimleri oldukça kuvvetlidir. Bu nedenle yöneticilik ve liderlik vasıflarını yapıları gereği taşımaktadırlar.

Keşfetmeyi ve yeni şeyler araştırmayı çok severler. Bu nedenle masa başı kalıplaşmış işler Yay insanlarına göre değildir. Her an yeteneklerini ve yeni şeyleri keşfetme merakıyla daha çok çalışırlar. Dürüst ve çalışkan yapıları sayesinde iş hayatlarında oldukça başarılı olabilirler. Özellikle akademisyenler, diplomatlar ve turizm sektörüyle ilgilenen insanlar bu burç grubundan çıkmaktadır. 

Yay Burcu ve Sağlık

Yay burcu insanları kolay kolay hasta olmayan, vücut dirençleri yüksek insanlarıdır. Spora ve sağlıklı yaşamaya oldukça önem verirler. Yedikleri ve  içtikleri her şeye genel olarak dikkat ettikleri için hastalandıklarında kolayca üstesinden gelebilirler. 

Ne kadar dikkat ederlerse etsinler ateşli hastalıklara ve kas ağrılarına yakalanmaları zor değildir. Özellikle spor yaparken sakatlanmamaya dikkat etmelerini tavsiye edebilirim.

Yay Burcunun Olumlu Yönleri

Yay burçlarının en olumlu özellikleri arasında neşeli, hareketli, iyimser ve bilge bir yapıya sahip olmaları vardır. İnanılmaz hareketli ve enerjik oldukları için istedikleri şeyleri yapabilmek için her zaman enerjileri bulunur. Gezmek ve yeni yerler keşfetmekten hiçbir zaman pes etmezler. Aynı zamanda çok neşeli, sürekli pozitif düşünen ve yüzlerinden gülücük eksik olmayan insanlardır.

Öğrenmekten hiçbir zaman bıkmazlar. Araştırmak ve keşfetmek Yay insanları için bir eğlence haline gelmiştir. Dürüst, güvenilir ve açık sözlülerdir. Bu nedenle insan ilişkileri çok kuvvetli, herkesin arkadaş olmak isteyeceği tiplerdir.

Yay Burcunun Olumsuz Yönleri

Yay burçlarının en olumsuz özellikleri arasında uçarı, patavatsız, unutkan ve dağınık olmaları vardır. Özgürlüklerine çok fazla düşkündürler. Yaşayış tarzlarını belirlerken bazen fazla uçarı davranıp plansızca hareket edebilirler. Bu plansız hareketler sonucunda da maddi ve manevi bazı sıkıntılar yaşanabilir. 

Fazla dürüsttürler bu da fark etmeden patavatsızca konuşmalarına neden olabilir. Son olarak ise Yay burçları verdiği sözleri ve yaptığı planları kolayca unutabilir. Dağınıklıkları ve unutkanlıkları en rahat davrandıkları konulardandır.

Yay Burcunun Ünlü İnsanları 

Sultan II. Bayezid, Fatma Girik, Tarık Akan, Ayşe Arman, Mehmet Ali Birand, Hülya Koçyiğit, Zeki Müren, Gülşen Bubikoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu, Sertab Erener, Azra Akın, Haluk Levent, Tülin Şahin,  Ludwig van Beethoven, Steven Spielberg, Winston Churchill, Walt Disney, Mark Twain, Karim Benzema, Ryan Giggs, Micheal Owen, Monica Seles, Stan Smith, Samuel L. Jackson, Kirk Douglas, Frank Sinatra, Pablo Escobar, Brad Pitt, Christina Aguilera, Bruce Lee, Jay-Z, Jamie Foxx, Amanda Seyfried, Britney Spears, Taylor Swift, Woody Allen, Scarlett Johansson, Nicki Minaj, Ozzy Osbourne, Jake Gyllenhaal, Ben Stiller…


Sizler için hazırladığımız Yay Burcu yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz. Falsepeti ailesi olarak tüm burçlar için iyi ve keyifli bir hafta dileriz.