Plüton Oğlak Burcunda İleri Harekete Başlıyor

Bu hafta içinde Plüton Oğlak burcunda ileri harekete başlıyor ve hayatımızı etkisi altına alıyor. Peki, Plüton’un Oğlak burcundaki ileri hareketi bizi nasıl etkileyecek?

Plüton’un Oğlak burcundaki hareketini daha iyi anlamak için öncelikle Plüton ve Oğlak enerjilerine yakından bakmamız gerekiyor.

Mitolojide yeraltı tanrısını simgeler. Plüton bilinmeyeni, yani ölüm ve ölümden sonraki hayatı temsil eder. Yeniden doğuşun, dönüşümün, başkalaşımın, başlangıç ve bitişin gezegenidir. Plüton psikolojik bakımdan bilinçaltını gösterir. Saplantıları, tabuları, alışkanlıkları, krizleri, yaşam ve ölüm gibi temel konuları yönetir.
Yıldız haritasında yer değiştirirken kişinin her türlü zorluğun üstesinden gelmesini sağlar. Plüton bulunduğu herhangi bir ev ya da yakınlaştığı gezegene yoğunluk ve güç verir. Plüton’un yıldız haritasındaki yeri, bilinçaltındaki gizli güçleri kişinin ne ölçüde dışa vurabileceğini ve ne ölçüde kullanabileceğini gösterir. Yine gezegenin haritadaki yeri, yeni koşullar karşısındaki tutumu açıklar.

Plüton gizli kalmış, görülmeyen, saklanan şeylerinde yöneticisidir. Vücutta üretim sistemi, idrar yolları ve mesaneyi temsil eder.

Oğlak burcu ise:

Toprak grubunun üyelerinden olan Oğlak burcu çalışkanlığı, ciddiyeti ve sabrıyla ilk başta dikkat çeker. Hayattaki her konuya ciddi yaklaşırlar. Bulundukları ortamlarda mesafeli tavırları dikkat çeker. Hemen samimi olmayı sevmeyen kişilerdir. Liderlik vasıfları çok yüksektir. Analitik düşünce yapıları ve çalışkanlıkları sayesinde diğer kişilerden daha fazla vizyona ve birikime sahip olabilirler.

Aceleci değildirler. Sabrettiklerinde istediklerinin gerçek olacağını bilirler. Hızlı davranmanın hatalar getireceğini düşünürler. Hayatlarında hep bir hedef ve buna ulaşma çabası vardır. Çalışkanlıkları ve zorluklar karşısında yılmayan tavırlarıyla her zaman akıllarına koydukları şeye ulaşırlar. İş hayatlarında mükemmel olmayı isterler. Bu durum beraber çalıştığı kişiler için zor olabilir.

Kendi gibi kusursuz ve saatlerce emek verebilecek insanlar ararlar. Bunu görmeyince ise sinirlenmeye başlarlar. Otoriter bir tavırları vardır. Duyguların pek fazla yeri yoktur. Hayat bir plandır ve bu planın işlemesi için duygulardan uzak durmaları gerektiğini düşünürler. Hırslı yapıları bazen kendilerine zarar verir.

Bir meseleyi çözene kadar hayattaki diğer unsurları devre dışı bırakabilirler. Bu konu aileleri tarafından eleştiri alabilir. Yalnızlığı severler. Kalabalıklar onlara göre değildir. Bazen en yakın arkadaşı kendileri olurlar. Maddiyata önem verirler. Savurganlığı sevmezler. Mantığın her şeyi çözebileceğini düşünen bu burç duygularını belli etmede zorluklar yaşayabilir.

Bu durumda bu dönemde maddi ve somut konularda her türlü sorunun aşılacağını ama duygusal konularda sorun yaşayabileceğimizi ifade edebiliriz. Bu konuda dikkatli olmanız gerekiyor.