Satürn – Çiron Karesi

Bu hafta Yay burcunda geri hareket eden Satürn ile Balık burcundaki Çiron asteroidi arasında 27 derecelik bir kare açı oluşacak ve hayatımızı etkisi altına almaya başlayacak.

Yay ve Balık burçlarının etkin olacağı Satürn Çiron karesinde, Satürn geri hareket ettiği için işlerin biraz karmaşıklaşacağını ve bu kare açının belki de Mayıs ayının en yoğun gezegensel karşılaşmalarından biri olduğunu söylemek mümkün.

Satürn Çiron karesi ay başında bizi etkisi altına alacak etkileyici ve biraz da can sıkıcı gezegensel olaylardan biri olacak. Öncelikle Satürn gezeninin keskin sınırları Çiron asteroidinin özgür ruhunu sarsacak. Ancak bu kısıtlayıcı etkiden kaçış yok. Satürn Çiron karesi belli sınırlar dahilinde yaşamak zorunda olduğumuzu bize gösterecek.

Satürn Çiron karesi hayatımızı etkisi altına aldığında olgunlaşma evresine gireceğiz. Sınırları kabul etmeyi öğrenecek ve ihtiyacımız olduğu şekilde davranmaya başlayacağız. Bu dönemde problemlerden kaçmak, problemleri ertelemek ya da göz ardı etmek mümkün olmayacak. Satürn’ün geri hareket ettiği için acı gerçekler direkt yüzümüze çarpacak ve belki de bizi derinden sarsacak. Ancak Çiron’un iyileştirici gücünün bu aşamada imdadımıza yetişeceğini de unutmamak gerek.

Bu dönemde hayatımızdaki gerçeklerle yüzleştikten sonra bu acı gerçeklerin her zaman hayatımızda izi kalacağını da anlayacağız. Yaralar iyileşir ama izleri kalır ve izi kalan bu yaralar hayatımız boyunca bize kılavuzluk eder, bunu unutmayın. Bu yüzden bu dönemin anahtar sözü “can sıkıcı durumları görmezden gelmeyin” olacak.

Satürn Çiron karesinde etkili olan Yay ve Balık burçları nedeniyle ayrıca bu dönemde alacağımız önemli kararlarda hem Yay burcunun mantıklı düşünceleri hem de Balık burcunun sağlam iç güdüleri yanımızda olacak. Bu zorlu dönemin en olumlu yanlarından biri de Satürn Çiron karesine eşlik eden burçlar olacak. Bu yüzden hem mantığınızı hem de içgüdülerinizi kullanarak sağlam kararlar alabileceğinizi unutmayın.

Bu dönemde Satürn’ün öğreticiliğine direnmemeli ve Çiron asteroidinin etkisine kanmamalısınız çünkü aksi takdirde Çiron’u dinlerseniz, umursamaz davranacak ve ne yazık ki sonrasında üzüleceksiniz. Ancak bu dönemin olumlu enerjisini kullanacak olursanız hem yaşadığınız kötü olaylardan ders almış olarak yolunuza devam edecek hem de oldukça sağlam kararlar alarak ileriki dönemlerde de mutlu olacaksınız. Tek yapmanız gereken kaçmayı bırakmak.