Satürn Oğlak Burcunda İleri Harekete Geçiyor

Bu hafta içinde Satürn Oğlak burcunda ileri harekete geçiyor ve hayatımızı etkisi altına alıyor. Peki, Oğlak burcunun ileri hareketi bizi nasıl etkileyecek?

Satürn’ün Oğlak burcunda ileri hareketi aslında genel anlamda yeniden işe koyulacağımız ya da harekete geçeceğimiz anlamına geliyor. Üstümüzdeki mayışıklığı atacak ve hızla yarım kalan işlerimizi tamamlamaya başlayacağız. Kariyer ve eğitim konusunda oldukça şanslı bir süreç bizi bekliyor.

Ancak tabi ki Satürn’ün Oğlak burcundaki ileri hareketinin hayatımıza etkisini daha iyi anlamak için Satürn gezeni ve Oğlak burcunun özelliklerini biraz daha derinlemesine incelememiz gerekiyor.

Satürn büyüklük bakımından Jüpiter’den sonra ikinci büyük gezegendir. Eski zamanlardan bu yana gözle izlenebilen en uzak gezegendir. Satürn 29 yıllık döngüsü ve en uzakta bulunan yörüngesiyle yalnız, yavaş, soğuk, melankolik ve zamanı yöneten olarak düşünülmüştür. Satürn en dıştaki limitin, bizim gerçekliğimizin sınırının işaretidir. Yani kısacası hayatımızda yaşadığımız her türlü gerçeklikten sorumludur.

Satürn yaşama şekil veren prensibi temsil eder. Kendine güven, öz disiplin, ciddiyet, derinlik, sabır, sağduyu, temkinlilik, güvenilirlik, organize etmek ve yönetmek yeteneği, azimlilik, kesinlik, kusursuzluk, dakiklik, derin düşünmek gibi olumlu özellikleri vardır ve tüm bu özellikleri bu süreçte hepimiz hissedeceğiz.

Oğlak burcu toprak elementine bağlı üç Zodyak burcundan biridir. Oğlak burcu sadece maddi dünyaya odaklanmakla kalmaz, bu dünyayı kullanmayı da becerebilirler. Ne yazık ki toprak elementi onları aynı zamanda sert ve bazen de inatçı kılar; o kadar ki bir ilişkide başka bir perspektiften bakmayı beceremezler. Kendi kişiliklerinden çok farklı olan insanların farklılıklarını kabullenmekte zorlanır ve kendi geleneksel değerlerini dayatmaya çalışabilirler.

Oğlak enerjisi inatçı ve kararlıdır; yüce hedeflere adanmış bir enerjidir. Zihnimizi sonuca odaklamamıza ve bitiş çizgisine ulaşmamıza yardımcı olur. Oğlak’ın çelik gibi sinirlerine ve mukavemetine ihtiyaç duyarız. Az kullanılan yollardan gitmek bu geleneksel burcun tercih edeceği bir şey değildir. Bunun yerine Oğlak burcu zirveye ulaşan en düz ve en basit yolun haritasını çıkarır ve sonra da planına sadık kalır.

Kısacası Satürn’ün Oğlak burcunda ileri harekete geçmesi hedeflerimiz ve hayallerimize oldukça yaklaşacağımız anlamına geliyor. Sadece bu dönemde duygularımızın ve kalbimizin varlığını unutmayalım, iç sesimizi bastırmayalım yeter.