Venüs Terazi Burcuna Geçiş Yapıyor

Bu hafta içinde Merkür’ün ardından Venüs de Terazi burcuna geçiş yapıyor ve hayatımızı etkisi altına alıyor. Peki, Venüs’ün Terazi burcuna geçişi bizi nasıl etkileyecek?

Venüs’ün Terazi burcuna geçişişini daha iyi anlamak için öncelikle Venüs’ün özelliklerine yakından bakmamız gerekiyor. Sonrasında ise Terazi burcu ile birleştiğinde burçlara neler getireceğine bakacağız.

Venüs ya da diğer adıyla Afrodit, çekicilik, tutku, istek ve sonsuz aşk tanrıçasıdır. İnsanlığın ilk çağlarında Venüs, gençliği, dişiliği ve güzelliği simgelerdi. Venüs duyguları, aşk hayatını, şehveti yönetir. Efsanevi dişi gezegen Venüs aynı zamanda güzelliği, modayı, güzel sanatları temsil eder ve hayatımızı güzel şeylerle doldurur.

Müzik dinlemek, lezzetli yemekler yemek, baş döndüren bir parfüm koklamak, muhteşem bir sergi gezmek ya da sevgilinizi baştan çıkartmak için fırsatlar yaratır. Venüs Güneş gibi hayat veren bir gezegen değildir ama onsuz bir dünya kapkara ve renksiz olurdu.

Venüs zevklerine düşkündür  fakat ahlaki değerlere önem vermez. Onu frenleyen ise Satürn’dür. Venüs’ün etkisi ile zevklerinizde aşırıya kaçabilirsiniz. Fazla yemek yemek, içki içmek, fazla para harcamak ya da sık sevgili değiştirmek gibi sonradan pişman olacağınız hareketlerde bulunabilirsiniz. Merkür gibi Venüs de Güneş’e yakındır.

Her burçta 2-3 hafta kalsa da geri gittiği zamanlarda bir burçta 4 ay kalabilir. Venüs Boğa ve Terazi burcunun yöneticisidir. Venüs Terazi burcunun yönetici gezegeni olduğundan Terazi burcuna geçmesi aslında ikisinin özelliklerini aynı anda bir araya getirecek ve hayatımızı yoğun şekilde etkisi alacak anlamına geliyor.

Terazi burcunun özelliklerinden daha önce bahsetmiştik ama kısaca ifade etmek gerekirse şunları söyleyebiliriz:

Adalet terazisi ile sembolize edilen Terazi burcu denge ve adalet timsalidir. Bu burcun etkisi, ne kadar büyük olursa olsun her türlü meselenin dengeye kavuşmasını sağlar. Büyük bir yasal ya da ahlâkî çatışmanın çözülmesinden tutun bir tablonun nereye asılması gerektiğini belirlemeye kadar, Terazi enerjisini kişiler arası ve estetik ahengi tesis etmeden alıkoyacak hiçbir şey yoktur.

Terazi burcu gezegen geçişi sırasında ilişkilerimizde tekrardan zemin kazanır ve hayatlarımızda daha fazla denge arayışına gireriz. Kısacası Venüs’ün Terazi burcuna geçmesi ile hayatımızdaki estetik kaygısı, kendi arzularımızla ilgilenme ihtiyacımız artacak. Ancak Venüs genel anlamda aşırıya kaçmamıza neden olabilir, bu konuda dikkatli olmalıyız. Yaratıcılık gerektiren işlerde büyük başarılar elde edebiliriz.


Sizler için hazırladığımız Venüs Terazi Burcuna Geçiş Yapıyor yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz.