Satürn Yay Burcunda İleri Harekete Geçiyor

Bu hafta içinde Satürn Yay burcunda ileri harekete başlıyor. Peki, Satürn’ün Yay burcunda ileri hareketi bizi nasıl etkileyecek?

Satürn’ün Yay burcunda ileri harekete başlaması tüm burçları özellikle eğitim, kariyer ve finansal alanda etkileyecek diyebiliriz. Genel anlamda bu etkiyi daha iyi anlamak için tabi ki hem Satürn’ün gezegensel enerjisini hem de Yay burcunun enerjisini daha iyi anlamamız gerekiyor diyebiliriz.

Satürn’ün astrolojide kötü bir şöhreti var. Mesela genellikle 28 buçuk-30 yaş arasında yaşanan sorunların nedeni Satürn’ün etkisine bağlanır. Ya da bunun dışında ortaya çıkan sorunların her zaman Satürn ile bir bağlantısı olduğu düşünülür ancak Satürn’ün bu olumsuz etkisini azaltmak için onunla birlikte hareket etmemiz gerekiyor.

Satürn otoritenin sesidir. Doğum haritanızın “hayır” diyen ya da sizi çalışmaya zorlayan kısmıdır. Pozisyonuna göre, yeteneklerinize güvenmemenize sebep olabilir. Bulunduğu bölgede bazen ne yaptığımız hakkında hiçbir fikrimiz olmasa bile otorite gibi davranmaya çalışırız. Çalışmaya zorladığı için, birçok insan Satürn’ün simgelediği bölümünde uzmanlaşır ve sonunda güvensizlik duygusunu kabul eder.

Kısacası Satürn içimizdeki korkuları ve endişeleri bize karşı kullanır. Bu durumda ya onunla mücadele eder ve istediğimizi alırız ya da onun bize tayin ettiği gidişatta mutsuz bir şekilde ilerlemeye devam ederiz.

Bu dönemde Satürn’ün ileri harekete geçmiş olması tüm burçları gelecekle ilgili daha fazla etkileyeceği anlamına geliyor. Bu etkinin nasıl bir etki olduğunu anlamak için ise Yay burcunun özelliklerini anlamamız gerekiyor çünkü hepimiz önümüzdeki günlerde bu şekilde hissedeceğiz.

Yay burcu özgürlüğü sever, ciddi bir birlikteliğiniz olabilir, evlenebilirsiniz ancak onu asla kısıtlamamalısınız. Bağlanmakta, ev durmakta zorlanır. Harika bir seyahat ortağı olur, eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.   Bağımsız bir ruha sahiptir. Gezmeyi, tozmayı, eğlenmeyi sever. Yeni yerler görmekten, yeni dost ve arkadaşlar tanımaktan, ufkunu ve sınırlarını zorlamaktan zevk alır. Onunla asla sıkılmazsınız. Zor olan tek şey onun hızına ayak uydurabilmektir.

Yay burcunun bu özelliklerine de baktığımızda Satürn’ün hepimizi işten uzaklaştırmaya ve eğlenmeye meyilli hale getireceğini ifade edebiliriz. Ancak bu dönemde sorumluluklarımızdan kaçmayı tercih edersek finansal sorunlar yaşayabilir ve geleceğimizi riske atabiliriz. Eğer Satürn’ün Yay burcunda ilerlediği bu süreçte daha mutlu olmak istiyorsanız sorumluluklarınızı unutmamalısınız!