Tarot Falı Nedir?

Tarot falı, insanlık tarihinin en eski kehanet ve fal bakma yöntemlerinden biridir. Orta Çağ’ın sonlarına doğru uzanan tarihi ile Eski Mısır uygarlıklarında doğduğu düşünülen tarot falı mistik bir öneme sahiptir. Bu fal ile kartlardaki resmedilmiş figürler, sayılar, resimler ve nesneler aracılığıyla pek çok soruya yanıt bulabilmek ve yorumlamak mümkündür. Toplam 78 karttan oluşan tarot destesindeki kartlar büyük ve küçük arkana olarak ayrılmaktadır. Büyük arkana 22 karttan meydana gelirken küçük arkana ise 56 adet kart ile oluşmaktadır. Tarot falına bakmak için bir soru ya da niyet olması gerekirken bu kapsamda da farklı tarot açılımlarına yönelmek gereklidir. Yorumcunun sadece bir açılım kullanmak zorunda olmadığı ve soruya göre farklı açılımları da kullanabileceği bu fal tarih boyunca en bilinen fallardan biri olarak bilinmektedir.

Tarot Açılımları

Tarot falı için kullanılabilecek pek çok farklı açılım çeşidi ve metodu bulunmaktadır. ​Hangi tarot açılımı ile bir soruya en uygun yanıtı alabileceğini düşünen fal yorumcusu bir falı değişik açılımlarda yorumlayabilmektedir. Bir durum hakkında birden fazla tarot açılımı dahi kullanılabilirken önemli olan en doğru şekilde faldan yanıt alabilmektir.

Kelt Açılımı

Tarot açılımları arasında en çok tercih edilen tarot falı türüdür. Bu fal ile çok yönlü pozisyonları ve kombinasyonları kullanmak mümkün olurken 10 tane tarot kartı ile açılım gerçekleştirilmektedir. Açılımı yapmadan evvel ise ilk olarak danışan kişinin belirleyici kartı seçilirken astroloji ile bağlantılı bir çalışma söz konusudur. Kişinin burcu ve yaşına uygun belirleyici kart seçildikten sonra yorumcu tarafından 10 kart sırasıyla yorumlanmaktadır. İçerisinde bulunulan durum, olayların nedeni, engeller, danışanın his ve düşünceleri, yakın gelecekte yaşanacak olanlar, danışanın yakın çevresi, mevcut duruma karşı değerlendirme ve sonuç şeklinde yorumların yapıldığı geniş kapsamlı bir tarot falı olarak bilinmektedir.

İlişki Açılımı

İlişki açılımında tarot kartlarında aşk ilişkilerinin yanı sıra aile, akraba ve yakın çevre ile olan ilişkilerin değerlendirilmesi mümkündür. 7 kart seçilerek yapılan tarot falı ilişki açılımında ilişkilerdeki pek çok konuya yanıt bulabilmek amaçlanmaktadır. Fal baktıran kişinin yorumcuya sorduğu ilişkideki sorunu, engelleri, sorunun nedenleri, nasıl çözüme ulaşabileceği ve sürecin yorumlanması gibi konular bu açılımda ele alınmaktadır.

4’lü Açılım

Tarot açılımları arasında bir konu hakkında çok fazla detaya girmeden kısa ve net yanıtlar alınabilen tarot falı türüdür. Fal baktıran kişinin hızlıca çözüm bulmak istediği bir konu veya sorun hakkında seçilen 4 tarot kartı ile fal baktırarak bilgi alması mümkündür.

3’lü Açılım

Tarot falı bakarken en çok kullanılan açılımlardan biridir. Seçilen üç kart ile danışanın geçmiş, şimdi ve gelecek zamandaki yaşadıkları ve yaşayacakları konusunda bilgi veren bir fal türüdür. İlişkiler, kariyer, aşk hayatı ve merak edilen her konuda net bilgiler veren tarot açılımı olarak yorumcular tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir.

Tarot Desteleri ve Çeşitleri

Tarot falı için kullanılan farklı tarot kartlarının eski çağlardan günümüze kadar uzanan tarihi ve kullanımları oldukça önemlidir. Farklı illüstrasyonlar ve desenler ile kendi aralarında ayrılan tarot desteleri ile kendi içerisinde ayrılmaktadır. Günümüzde ise Rider Waite Tarot destesi en çok kullanılan tarot destesi olarak bilinmektedir.

a) Rider Waite Tarot

riderRider waite tarot kartları destesi astroloji açısından da benzer semboller taşıyan klasik ve en popüler tarot kartlarıdır. Tüm tarot kartları gibi doğrudan sizin enerjiniz ile uyum sağlayan bu destede diğer kartlara oranla kötü enerji gibi durumlar çok daha kolay anlaşılırken fal konusunda daha duru bir şekilde yorumlama sağlamaktadır.

 

 

b)Katina Tarot 

katinatarotKatina destesinin enerjisi diğer tarot falı çeşitlerinden biraz daha farklıdır. Enerjinin alınabilmesi ve yorumcu ile bütünleşebilmesi için bazı ritüeller eşliğinde enerji toparlandıktan sonra faldan cevaplar almaya başlamak daha kolaydır. Bu destede yorumcunun sezgileri de çok önemli ve etkindir. Yorumcunun ön görüleri ve fal ile olan mevcut enerjisi falın iyi bir şekilde yorumlanabilmesini destekleyen bir durumdur.

 

c)Marsilya Destesi

marsilya

Tarot açılımları arasında ve tarot kartları arasında bilinen en eski tarot kartlarından biri Marsilya destesidir. Bu destenin 15. yüzyılda İtalya’da bulunduğu ve daha sonra savaşlar ve ele geçirmeler sonucunda Fransa’ya doğru getirildiği düşünülmektedir. Klasik Rider Waite destesindeki kartlarla aynı gibi görünse dahi Marsilya Tarotu destesindeki Adalet ve Güç kartlarının rakamları ve deste içindeki yerleri farklıdır.

 

Tarot falının gizemli dünyasında uzman yorumculara fallarınıza baktırmak ve detaylı açılımlar ile sorularınıza net yanıtlar alabilmek için  yanıtlar alabilmek için Fal Sepetinin Tarot Falı bakan yorumcularını inceleyebilirsiniz…