Sonbahar Ekinoksu

23 Eylül Pazartesi günü Güneş Terazi Burcuna geçiş yaptı ve aynı zamanda Sonbahar Ekinoksunu yaşadık. Peki, sonbahar ekinoksu burçlara neler getirecek?

Kısaca Sonbahar Ekinoksunun ne demek olduğuna değinecek olursak şunları söyleyebiliriz:

Kuzey ve Güney Yarım Küre’de, Güneş ışınları öğle vakti Ekvator’a 90°’lik açı ile düşer. Gölge boyu Ekvator’da sıfırdır. Güneş ışınları bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre’ye dik düşmeye başlar. Bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre’de gündüzler, gecelerden uzun olmaya başlar. Kuzey Yarım Küre’de ise tam tersi olur.

Bu tarih Güney Yarım Küre’de İlkbahar, Kuzey Yarım Küre’de Sonbahar başlangıcıdır. Aydınlanma çemberi kutup noktalarına teğet geçer. Bu tarihte Güneş her iki kutup noktasında da görülür. Dünya’da gece ve gündüz birbirine eşit olur. Bu tarih Kuzey Kutup Noktasında altı aylık gecenin, Güney Kutup Noktasında ise altı aylık gündüzün başlangıcıdır.

Sonbahar, Güneş’in Terazi burcuna geçmesiyle başlar. Gün ve gece bahar ekinoksunda olduğu gibi eşitlenir. Günler kısalmaya, geceler uzamaya başlayacaktır. Genel anlamda hepimizi yoğun şekilde etkileyen sonbahar ekinoksu tabi ki astrolojik olarak da burçları etkileyecek diyebiliriz.

Sonbahar Ekinoksunun gece ve gündüzlerin eşitlenmesi anlamına geldiğini ifade ettik. Bunun tabi ki kendi içimizde de etkileri olacak. Artık hepimiz içimizdeki kaostan arınıyoruz ve dengemizi buluyoruz. Olumlu ve olumsuz kutuplar eşitlenerek iç sesimizin bizi tek bir yöne yönlendirmesini sağlıyor.

Bu sürecin başlangıcında hepimiz yeni birer sayfa açabilir. Hayatımızı düzene koymak için planlar ve programlar yapabiliriz. Hedeflerimizi ve hayallerimizi yeniden düşünmenin, geleceğe odaklanmanın zamanı geldi.

Aynı zamanda tabi ki sonbahar ekinoksu kış hazırlıklarına başlamamız gerektiğini de ifade ediyor. Yazın rehavetinden ve yaşadığımız tüm olumsuz durumlardan kurtulup harekete geçme zamanımız geldi. Artık daha fazla çalışmalıyız. Bizi rahatsız eden, canımızı sıkan yarım kalan işleri tamamlamalı ve önümüze bakmalıyız.

Kış için kıyafet alabilir, güneşin sıcaklığından faydalanıp güzel yürüyüşler yapabilir ve yeni, sağlıklı bir beslenme programına başlayabiliriz. Bu süreçte kesinlikle hem kendimizi rahatlatacak hem de motive edecek şeyler bulmamız gerekiyor. Biraz daha olumlu olmamız ve geleceğe umutla bakmamız da çok önemli.

Artık hayallerimize doğru harekete geçme zamanı geldi…