Tarot Falı Katina Açılımı Nedir, Nasıl Bakılır?

Tarot falı çeşitlerinde en çok bilinen ve en çok baktırılan açılım Katina açılımıdır. Adını İzmirli bir falcıdan alan Katina açılımı ‘deste’ adı verilen 65 karttan oluşur. Tarot falının aksine Katina açılımı, kendine has olan 65 kartlık bir deste ile bakılır. Genellikle aşk hayatı hakkında bilgi veren Katina Falı için internet sitemizi ziyaret edebilir, gerçek falcılara fal baktırabilirsiniz.

Tarot Falı Çeşitlerinde Aşk Hayatınızı Anlatan Açılım

Katina Falı, aşk hayatı ile ilgili merak edilenlerin cevaplandığı en iyi fal çeşitlerinden biridir. 65 kart ile bakılan bu falda mitolojik bir arka plan vardır. Destedeki kartlarda bulunan kişilerin geçmiş zamanda yaşayan kişiler ve fal üzerinde etkili olduklarına inanılır. Destede son çıkan kart ise kişinin kaderinin sorduğu soruya olumlu ya da olumsuz bir cevap niteliğindedir.

Katina Falı Nasıl Bakılır?

Katina Falı’nın yorumu genel olarak Tarot falı yorumlamaya benzer. Tarot fallarında sıkça uygulanan İmparatorluk Haçı (Kelt Açılımı) yöntemi ile bakılmaktadır. Katina falındaki en önemli detay, kartlar açılmadan önce element ruhları olarak bilinen kartların ayrılmasıdır. Falda kartlar açılmadan önce element ruhları ayrılıp kenara konulur. Falın sonunda element kartlarına bakılarak sorunun olumlu ya da olumsuz olduğuna yönelik cevap belirlenir.

Klasik Tarot falından farklı olarak Katina Falı’ndaki destede bilgi dilden dile aktarılır. Klasik Tarot’ta her kartın anlamı birbirinden farklıdır. Yani kısaca; Katina Falı’nda kartların anlamları birbirlerini takip eder.

Katina falında yorumcunun yorumlama şekli de eklenmektedir. Deste kartları; element, mag, insan ve at kartlarından başka 35 sembolik karttan oluşur. Söz konusu bu kartlar, fal sahibinin yaşamı hakkında bilgi verir. Bu kartlar arasında deve, Nil nehri, mektup, fareler ve kız çocuğu gibi kartlar da bulunmaktadır.

Katina Falında Yaşam Açılımı

Katina falında yaşam açılımı, her türlü soruya uygun bir açılımdır. Yaşam açılımı ile fal sahibine; hayatındaki gelişmeleri, arka planda kalan olayların aydınlatılması, gelecekte karşılaşılabilecek olayları ve öğrenilmek istenen soruları yanıtlar. Eğer belirlenen herhangi bir soru için hangi açılımın kullanılması gerektiğini bilmiyorsanız, yaşam açılımı en uygunu olacaktır. Toplam 10 kartın açılması ile bakılmaktadır.

Katina Falında İlişki Açılımı

Katina falında ilişki açılımı en çok tercih edilen açılımdır. Zaten Katina Falı genellikle aşk konusundaki kararsızlık ve belirsizlikler için bakılan bir Tarot falı türüdür. İki kişi arasındaki ilişki durumunu tanımlar ve öğrenilmek istenilen sorulara cevaplar verir. Genellikle bir aşk ilişkisinin iç yüzünü öğrenmek için açılır. Toplamda 7 kart açılan bu falda her türlü ilişki esas alınabilir. İlişki falı açılımı için soru sorulması gereklidir. Örneğin; ‘X kişisi ile olan ilişkimin durumu nedir?’ sorusu sorulabilir.

Tarot Falı Katina Karar Açılımı

Katina falında karar açılımı kararsız kalınan durumlarda kullanılan bir açılımdır. Önemli bir konu için birden fazla seçeceğin bulunması durumunda açılır. Kişinin karar vermesindeki engelleri ortaya koyarken, olumlu ve olumsuz sonuçları değerlendirir. Toplamda 7 kart açılarak bakılan bu falda yine soru sorulmalıdır. Örneğin; ‘alacağım hangi karar benim için daha iyi olacak?’ sorusu sorulabilir.

Tüm bu bilgilerin yanı sıra Youtube Katina açılımı videomuz üzerinden kahve falı ile bağlantılı halini de öğrenebilirsiniz. Sizler için hazırladığımız videolara göz atarak Tarot falları hakkında daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca gerçek falcıların baktığı fal çeşitlerini yine internet sitemiz üzerinden görüntüleyebilirsiniz.


Tarot Falı Katina Açılımı Nedir, Nasıl Bakılır? yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan sizler için hazırladığımız Tarot videolarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz.