Venüs ile Neptün Zıtlaşması

Bu hafta içinde Başak burcundaki Venüs ile Balık burcundaki Neptün arasında 7 derecelik bir karşılaşma yaşanacak. Peki, bu karşılaşma bizi nasıl etkileyecek?

Venüs ile Neptün arasındaki karşılaşmanın zıtlaşma olmasının en önemli nedenlerinden biri Venüs’ün ileri hareket ederken Neptün’ün geri hareket etmesi. Aynı zamanda karşılaşmanın gerçekleştiği Başak ve Balık burçları da iki gezegenin karşı karşıya gelmesi anlamına geliyor diyebiliriz.

Venüs ile Neptün zıtlaşması sırasında özellikle imalar konusunda dikkatli olmalıyız. Başak burcunun detaycı olması ve Balık burcunun ise özellikle bazı durumlarda alıngan hale gelmesi etrafımızdaki insanlarla olan konuşmalarımızda sürekli yanlış anlaşılmamıza neden olabilir. Bu yüzden biraz daha anlayışlı olmalı ve net konuşmalıyız.

Bu dönemde gerçekler ile yalanlar birbirine karışabilir. Venüs ile Neptün zıtlaşmasının etkisiyle insanların yalan söylemeye daha meyilli hale gelmesi ve gerçek ile gerçek olmayanların birbirine karışması canımızı sıkabilir. Bu durumda hem mantığımıza hem de içgüdülerimize güvenmemiz gerekecek. Çünkü altıncı hissimiz bu dönemde güçlenecek diyebiliriz.

Venüs ile Neptün arasındaki bu zıt açının Başak ve Balık burçlarının etkisiyle daha da güçlendiğini ifade etmiştik. Başak burcunun kendine güvenen ve hiç bir şeyi beğenmeyen tavırları ile Balık burcunun hassas yapısı birbirine karıştığında deneyimlediğimiz ufacık bir olumsuzluk bile gözümüze büyük bir baş belası gibi görünebilir.
Bu tür huysuz hissettiğimiz dönemlerde rahatlamak için:

1 – Nefes Çalışmaları yapabilirsiniz.

Özel nefes teknikleri ile stresinizi ve endişelerinizi azaltabilir ve gün içinde en zor görevlerle uğraşırken rahatlayabilirsiniz.

2 – Yaşadıklarınızı not alabilirsiniz.

Yaşadığınız deneyimleri veya duyguları tanımlayın ve daha sonra bu deneyimin olduğu gibi yaşanmasına izin verin.

3 – Aromatik Yağlar kullanabilirsiniz.

Lavanta yağı gibi aromatik yağlar kullanarak depresyon, huysuzluk ve huzursuzluk gibi durumlardan kurtulabilirsiniz.

5 – Güvende hissetmeye çalışabilirsiniz.

Sizi rahatsız eden bir şey veya bir duygu varsa bundan kurtulmak için kendinizi güvende hissetmenizi sağlayacak şeyler yapabilirsiniz.

6 – Endişelerinizle yüzleşip her şeyi akışa bırakabilirsiniz.

Bazen birçok rahatlama tekniğini denesek bile yine içimizde bir huzursuzluk, öfke, korku olabilir. Bunun sebebi, endişelerin kökenini bulmamaktan ve kökten bir çözüm getirememekten kaynaklanır. Endişelerimizin nedenlerini bulup hayatı akışına bırakmak bize iyi gelecektir.

Venüs ile Neptün zıtlaşmasında bu tür şeyler yaparak rahatlamanız mümkün. Bu süreci sakin ve rahat bir şekilde atlatırsanız sonrasında gezegensel enerjiler işlerinizi kolaylaştıracaktır. Sadece önümüzdeki günleri rahat bir şekilde atlatmaya bakın…