Tarot Falında Ne Sorulur, Nasıl Sorulur?

tarot-bakarken-sorulacak-sorular
tarot-bakarken-sorulacak-sorular

Tarot bakaren sorulacak sorular çoğu zaman Tarot yorumunu tamamıyla değiştiren bir detaydır. Her ne kadar dileklerimizi ve isteklerimizi biliyor olsak da Tarot sorularını sormak bazen oldukça zor olabilir. İlişki, kariyer, aşk, profesyonel ya da finansal yaşam, aile gibi konularda Tarot oldukça net cevapların yer aldığı bir faldır. Bu sebeple sorulan sorular da en az cevaplar kadar net olmalıdır.

Tarot Bakarken Sorulacak Sorular

Tarot bakarken sorulacak sorular, aşağıdaki gibidir;

Açık Sorular Sorun!

Tarot falı baktırırken açık sorular sormak oldukça önemlidir. Net cevaplar aradığınız sorularda açık sorular sorulmalıdır. Açık sorular genellikle “ne, nasıl, nerede, neden” ile başlarlar. Sizler de Tarot falında net cevaplar almak için bu şekilde net sorular sormalısınız. Bu tür sorular genellikle daha açıktır ve hayatın zorluklarından bazılarına daha derin yanıtlara izin verirler. Bulunduğunuz durumu değiştirmek için ne yapmanız gerektiği konusunda sizlere yanıt verirler. Açık sorulara örnek verecek olursak;

  • Finansal sorunlarımı nasıl çözebilirim?
  • İlişkimin iyiye gitmesi için neyi değiştirebilirim?
  • Kariyerimdeki büyümeyi sağlayacak olan fırsatlara nereden ulaşabilirim?

Kafanızdaki durumun ne zaman düzeleceği ve bu durumda nasıl davranmanız gerektiği gibi sorulardan kaçınmalısınız. Çünkü kartlar sizin adınıza karar vermezler. Tarot falında “ne zaman olacak” ya da “ne yapmalıyım” gibi soruların cevaplanmasını beklemeyin. Hayatın akışı bu sorulara anında cevap alabilecek kadar basit değildir.

Genel olarak hayatınızın yönü hakkında sorular sorarak çıkarımlar yapmalısınız. Tarot falı genellikle kendi hayatınızla ilgili durumları keşfetmenize yarayan bir aracıdır. Bu sebeple açık sorular falınızda yeterli olacaktır.

Sorunlarınızın Temeline İnin!

Yaşadığınız sorunların temeline inerek soru sormak Tarot falının en önemli detaylarındandır. Bir soru sorarken sorunu ilgilendiren kişilerin duygularını da hesaba katın. Hem doğrudan hem de dolaylı olarak bu sorunların kişilerin duygularını nasıl etkileyeceğine dikkat edin. Ancak sorduğunuz soru mutlaka sizinle alakalı olmalıdır. Kararlarınızın başkalarını ne kadar etkileyeceğini düşünmek önemlidir.

Örneğin, işinizi değiştirmek istiyorsunuz. Bu değişikliğin aile üyelerini veya sizlerle yaşayan insanları nasıl etkileyeceğini düşünmelisiniz. Seyahat etmeyi düşündüğünüzde ise evcil hayvanlarınızın bu durumdan nasıl etkileneceğini göz önünde bulundurmalısınız. Yani vereceğiniz kararın avantaj ve dezavantajlarını dikkate alarak sorularınızı sormalısınız.

Önemli bir karar vermeye ihtiyacınız varsa faydaların ve sakıncaların ortaya çıkacağı sorular sormanızda fayda var. Örneğin; karmaşık bir ilişkiyi bitirip bitirmemek arasındaysanız, bu ilişkide ne elde ettiğiniz ya da ne zarar yaşadığınızı göz önünde bulundurmalısınız. İletişiminde kopukluk olan ilişkiler için de yine sorunların temeline inerek sorular sormalısınız.

Şüpheleriniz Sizi Ele Geçirmesin!

Tarot falında sorularınızı sorarken şüphelerinizin sizi ele geçirmesine izin vermeyin! Anlayamadığınız şeyler olduğunda yorumcunuza en açık haliyle sorun. Tek başınıza Tarot falı baktığınızda da negatif kartları çekmek sizleri korkutmasın. En karmaşık kartlarda bile olası durumları göz önünde bulundurun. Ters çıkan tarot kartları direkt anlamının tersini değil, durumların tersini de ifade edebilir. Sorularınızı sorarken ters çıkan kartlarda şüphelerinizi yönlendirmelisiniz.

Örneğin; Asılan Adam kartı bir sorunu çözmek için yardıma ihtiyaç duyduğunuzun habercisi olabilir. En yüzeysel yorum sorununuzdaki iktidarsızlıktır. Ancak aynı zamanda kabul anlamına da gelebilir. Bu noktada negatif kartların ve şüphelerin sizleri ele geçirmesine izin vermeyecek sorular sorun. Net olmayan şeyleri hatırlamaya çalışın. Tarot falında yorumlama bir ders gibidir: sonunda şüpheleriniz olabilir. Bunlarla yüzleşirken sorularınızı açıklığa kavuşturulması gereken noktalar olarak hatırlamaya çalışın. Örneğin Kupa kartları gibi beklentilerinizin çok yüksek olduğunu içeren bir kart çekerseniz, “nasıl daha gerçekçi olabilirim” sorusunu sormalısınız. Dilerseniz sizler için canlı olarak fal bakan yorumcularımıza fal esnasında da sorularınızı danışabilirsiniz. Böylelikle hayatınıza yön vermek adına soracağınız soruları kavrayabilir ve daha doğru sorular ile fal yorumunuzu şekillendirebilirsiniz.

Tarot bakarken sorulacak sorular ve çok daha fazla içeriğe Fal Sepeti Blog sayfasından ulaşabilirsiniz.