Tarot Kartları ve Küçük Arkana Serisi: Kaderiniz ve Karakteriniz

tarot kartları

Sizlere daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi Tarot kartları; geçmiş, şimdi ve gelecekten büyük ipuçları verir. Bu ipuçlarının daha ayrıntılı ve gerçekçi yorumlanabilmesi için Tarot kartları iki ana grupta incelenir: Büyük Arkana ve Küçük Arkana serisi. Geçtiğimiz haftalarda sizlere Büyük Arkana serisinin derin anlamlar içerdiğinden bahsetmiştik. Bu hafta ise diğer grup olan Küçük Arkana serisinden bahsetmek istedik.

Küçük Arkana Serisi Bizlere Kader ve Karakter Bağıntısını Anlatır

Dünya üzerinde bilinen en eski fal türlerinden biri olan Tarot falında küçük Arkana serisi; kader ve karakter bağıntısını anlatır. Bizlere derin anlamlardaki ayrıntıları veren küçük Arkana serisi; 56 karttan oluşur. Bu seri kendi içerisinde de dört farklı gruba ayrılır; Değnek serisi, Kılıç serisi, Kupa serisi ve Tılsım serisi.

Küçük Arkana Serisinin Tarot Kartları Nasıl Gruplandırılır?

Küçük Arkana serisi sizlere yukarıda da bahsettiğimiz gibi 4 gruba ayrılır; Değnekler, Kupalar, Kılıçlar ve Tılsımlar. Her biri “1” ile başlayan bu seriler, “10” ile biter. Fakat bu sayıların üzerinde Prensler, Şövalyeler, Kraliçeler ve Krallar olmak üzere 4 saraylı kart vardır. Prens ile başlayan bu saraylı kartlarının en tepesinde Kral yer almaktadır. Bu sebeple Kral kartı zirve ve en büyük amaçları temsil eder.

Küçük Arkana Serisinde As (Birler) Kartları Ne Anlama Gelir?

As kartları, bir diğer adıyla ‘birler’; her zaman yeni başlangıçların temsilcisidir. Bu gruptaki kartlar aniden beliren ilham ve büyük fırsatların habercisidir. Fakat küçük Arkana serisinde yer alan dört As kartının her biri, hayatın farklı alanlarına dair başlangıç rehberliği yapar.

  • Kupa Ası duygusal anlamda yeni başlangıçları ifade eder.
  • Tılsım Ası daha fiziksel, somut ve maddi başlangıçları temsil eder.
  • Değnek Ası tamamen yeni zihinsel başlangıçlara, aniden beliren ilhama ya da fikirlere işaret eder.
  • Kılıç Ası hayatınızda yeni bir savaşın ve mücadele sürecinin başladığını gösterir.

Küçük Arkana Serisinde 2-9 Sayıları Arasındaki Tarot Kartları Ne Anlama Gelir?

Küçük Arkana serisinde 2-9 arasındaki sayılar aslında çıkılması gereken merdiven basamakları gibi tasvir edilmektedir. 1 ile yani As kartıyla başlatılmış olan sürecin kademeli olarak ilerlemesini temsil eder. 2 numaralı kart ile gelişmeye başlamış olan süreç 9 numaralı kart ile son bulur. Bu sebeple 9 numaralı kart, aslında küçük Arkana serisinde zirveyi temsil eder. Çift haneli olan kartların (onlular) hemen öncesindeki engeli temsil eder. Çıkılacak son basamak olarak da tasvir edilebilir. Çünkü 10 numaralı kart ile yeni bir seri başlar.

Küçük Arkana Serisinde ‘Onlular’ Ne Anlama Gelir?

Küçük Arkana serisinde 9 numaralı karttan sonra onlular gelir. 10 numaralı kart; artık tek basamaklı kartların bittiğini ve ikinci bir seriye geçildiğini gösterir. Bu yüzden onlular artık ikinci seriye geçiş ve eski sisteme benzer bir sistem kurulacağını simgeler. 10 numaralı kart Prens kartından hemen önce gelir ve saraya giriş arifesinde yaşanacakları gösterir. Bu sebeple onlular bitişten hemen sonra gelişecek yeni başlangıçların da temsilcisidir. Her onlu kart hayata dair yeni bir bilgi sunar. Kupa onlusu duygusallığı, Tılsım onlusu ise fiziksel ya da maddi anlamlar içerir.

Yukarıda anlattığımız bilgiler ışığında artık Tarot falınızı daha doğru bir şekilde yorumlayabilirsiniz. Dilerseniz profesyonel Tarot falcılarımızı da tercih edebilirsiniz.