Terazi Dönemi Başlıyor

 

Bu hafta Güneş Terazi burcuna geçiş yapıyor ve Terazi dönemi başlıyor. Peki, Terazi dönemi bize neler getirecek?

Terazi döneminin bize neler getireceğini anlamak için Terazi burcunun tüm özelliklerini detaylı bir şekilde bilmemiz gerekiyor. Bu süreçte tüm bunların bu özellikleri göstermeye başlayacağını ifade etmek mümkün.

Zodyak’ın 12 burcundan yedincisi olan terazi burcunun döngüsü her yılın 23 Eylül – 22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşir. Yıldız haritanızda Terazi burcu gezegen yerleşimine sahip olmasanız da yıl boyunca çeşitli gezegenler Terazi burcunu ziyaret ederek bu burcun hava enerjisini uyandırdığı için bu enerjiyi anlamak önemlidir.

Terazi burcu hava elementi ile yönetilen üç burçtan biridir. Diğerleri ise İkizler ve Kova’dır. Terazi burcu ikinci hava burcu olduğu için, İkizlerin başlattığı iletişim rüzgarlarını nezaket, görgü ve toplumsal bağ rüzgarlarına dönüştürür. Ama Terazi burcunun rüzgarları fırtına gücünde değildir; değişim rüzgarlarını o kadar nazik ve yumuşak bir şekilde getirir ki başka bir noktaya ulaştığınızı güçbela anlarsınız.

Hava elementinin özü iletişim ve zekâdır; fikirlerin yayılmasına yardımcı olur. Terazi’nin kişiler arası anlayış gücü de buna eklendiğinde, bağlılıklar, faydalı diyaloglar, başarılı ilişkiler ortaya çıkar. Terazi burcu gezegen geçişi sırasında, tek başımıza yapmayı beceremediğimiz görevleri yapabilmek için kendimize bir eş arayışı içine girebiliriz.

Yönettiği burçlara keskin bir zeka veren hava elementi tarafından yönetilen Terazi burcu, güzel kitapları, bitmek bilmez tartışmaları ve söyleyecek çok şeyi olan insanları sever. Terazi burcunun yönetici gezegeni Venüs bu burcun insanlarının harika sevgililer olmalarını sağlasa da diğer yandan da onları pahalı, maddi değeri yüksek şeylere de düşkün kılar.

Terazi burcu gezegen geçişi sırasında ilişkilerimizde tekrardan zemin kazanır ve hayatlarımızda daha fazla denge arayışına gireriz. Terazi enerjisi toplumsal meziyetlerimizi güçlendirir ve dikkatimizi güzelliğe yönlendirir.

Terazi burcu insanları barışçıl ve adildir. Yalnız kalmaktan nefret ederler. Yanlarında kendileri için bir ayna görevi görecek birilerinin olmasını isterler. Bu bireylerin en çok hoşuna giden şey denge ve simetridir; her daim adalet ve eşitlik peşindedirler. Öte yandan çatışmadan kaçmak için neredeyse her şeyi yapar, mümkün olan her yerde barışı sürdürmeye çalışırlar.

İşte önümüzdeki birkaç haftalık süreçte öyle ya da böyle hepimiz bu özellikleri göstereceğiz. Bunları bilerek hareket edenler diğerlerinin önüne geçecekler, unutmayın!