Venüs Neptün Savaşı

Bu hafta içinde Başak burcundaki Venüs ile Balık burcundaki Neptün arasında 16 derecelik bir karşılaşma olacak. Peki, Venüs – Neptün zıtlaşması burçları nasıl etkileyecek?

Venüs ile Neptün karşılaşmasının bir zıtlaşmaya dönüşmesinin nedeni Venüs’ün Başak burcunda ileri hareket ederken Neptün’ün Balık burcunda geri hareket ediyor olmasından kaynaklanıyor. Gezegensel hareketleri sırasında 16 derecelik ters açı ile karşı karşıya gelen Venüs ve Neptün deyim yerindeyse bir savaşa giriyor da diyebiliriz.

Başak burcundaki Venüs bu süreçte para, ekonomik durum, maddiyat, ikili ilişkiler ve öz saygı konularını temsil ediyor. Bu konuların ön plana çıkmasını sağlıyor. Balık burcundaki Neptün ise bu konulardaki hayalleri, hedefleri, gerçekleri ve mükemmeliyetçiliği simgeliyor. Venüs ile Neptün arasında bu zıtlaşma kusursuz okul, iş, ev, hayat ve aşk arayışına girmemize neden olacak.

Önümüzdeki günlerde bizi yoğun şekilde etkileyecek olan Venüs – Neptün karşılaşması zaman zaman bizi de kaotik durumların içine çekebilir. Aynı zamanda hedeflerimiz ve hayallerimiz için fedakarlıklar yapmamıza da neden olabilir. Fedakarlıkların her zaman önemli olduğunu unutmamalısınız ama eğer bu konuda fazla ileri giderseniz kendinizi bir köle ya da kurban durumuna düşüreceksiniz.

Bu süreçte Başak ve Balık burçları baskın olacağı için kendinizi hayallere fazla kaptırıp da bu hayallerin kölesi olmamalısınız. Gerçekler her zaman için kılavuzunuz olmalı. Eğer kendinizi fazla güzel, mutlu, aşık ya da zengin olmadığınız için hayal kırıklığına uğramış hissederseniz bu durumda kendinizi toplamanız gerekecek. Çünkü aksi takdirde zaten hayatım iyi gitmiyor neden uğraşayım gibi bir düşünceye kapılabilirsiniz.

Venüs ile Neptün savaşından yara almadan çıkmak istiyorsanız ne aşk ne para ne de güzellik konularında kusursuzu aramayın. Aşırıya kaçmayın. Hayatta her zaman siyah ve beyazın olmadığını da sık sık aklınıza getirmelisiniz. Sadece mutlu ya da mutsuz, zengin ya da fakir, başarılı ya da başarısız olunmaz. Gri alanlarda da çok iyi hayatlar yaşanabilir.

Genel anlamda bu süreçte sorumluluklarınızdan kaçmamalısınız. İlişki yaşayan burçların partnerlerini fazla zorlamaması ya da aşkı arayanların umutsuzluğa kapılmaması çok önemli. Kariyer alanında da aynı şekilde mükemmeliyetçi olmak yerine elinizden gelenin en iyisini yapmaya odaklanmanızda yarar olacaktır. Ayrıca ne olursa olsun kendinize olan saygınızı da yitirecek şekilde davranmayın.

Kendi karakterinizden ve değer yargılarınızdan şaşmadığınız sürece çok daha mutlu olacağınızı aklınızın bir köşesinden çıkartmazsanız eğer hayallerinize de hedeflerinize kavuşacaksınız. Neye inanırsanız o eninde sonunda gerçek olur, bunu unutmamalısınız. Bunu aklınızdan tuttuğunuz sürece Neptün – Venüs savaşından zaferle çıkabilirsiniz…