YENGEÇ BURCU (23 Haziran- 22 Temmuz)

Yengeç Burcu

Burçları yorumladığımız bu seride sıra Yengeç Burcu yazısında. Doğduğunuz zaman diliminde güneşin bulunduğu pozisyon, burcunuz olarak ifade edilir. 23 Haziran- 22 Temmuz tarihleri arasında doğmuş ve doğacak olan kişiler ise Yengeç Burcudur.

Bu yazıda Yengeç burcunun genel özellikleri, Yengeç burcu kadını, Yengeç burcu erkeği, Yengeç burcunun aşk hayatı, Yengeç burcunun iş hayatı, Yengeç burcu ve sağlık, Yengeç burcunun ünlüleri, Yengeç burcunun olumlu özellikleri ve Yengeç burcunun olumsuz özellikleri gibi merak ettiğiniz konuları yorumladım. 

Yengeç Burcu Hakkında Kısa Kısa Bilgiler

  • Yönetici gezegeni: Ay
  • Elementi: Su
  • Rengi:  Gümüş, eflatun ve gri
  • Metali: Gümüş
  • Taşı: İnci
  • Uyumlu olduğu burçlar: Akrep, Balık, Oğlak
  • Uyumsuz burçlar: İkizler, Yay, Kova

Yengeç Burcunun Genel Özellikleri

Yengeç burçlarının en bilinen özellikleri duygusal bir yapıya sahip olmalarıdır. Ailelerine çok düşkündürler. Ailelerini ve çocuklarını her zaman kendilerinden ön planda tutarlar. Onlar için sadakat, sevgi, dostluk ve güven hayatta her şeyden önce gelir. Aynı zamanda sezgileri çok kuvvetli bir burç grubudur.

Yengeç burcu insanlarının ilişkilerinde güven olmazsa olmazlardandır. Güvenmedikleri insanlarla bir bağ kuramazlar. Hatta bu sebeple biraz da kıskançlığa eğilimlidirler. Gelenek ve göreneklerine bağlı kalarak yaşamayı sevenler. Milliyetçidirler bu sebeple de yaşadıkları bölgeyi fazlasıyla sahiplenirler. Evlilik ve aile kurma fikrini en çok benimseyenlerden birisi şüphesiz yengeç insanıdır çünkü aile kavramına çok değer vermektedirler. Eş, dost ve akrabayla vakit geçirmek en keyif aldıkları şeyler arasındadır.

Yengeç Burcu kadını

Yengeç Burcu Kadını

Yengeç burcu kadınları çok romantiktir. Bu nedenle ilişkilerinde de romantizm ön plandadır. Çekici ve bakımlıdırlar, her zaman dış görünüşlerine önem verirler. Elde etmek istedikleri erkekleri tavırlarıyla baştan çıkarabilirler. Aynı zamanda karşısındaki erkeğin de her zaman güçlü olması gerektiğini düşünürler.

Yengeç kadınları her zaman iyi bir anne ve eş olurlar. Ailelerine oldukça düşkünlerdir. Evde vakit geçirmeyi severler ve mutfakla araları çok iyidir. Yemek yemek için kalabalık aile sofralarına bayılırlar.

Fazlasıyla hassas bir ruhları vardır. Çok düşünceli, çok fedakar ve çok kibar insanlardır. Karşılarına çıkan insanlardan sadece sevgi ve anlayış beklerler. Aynı zamanda hareket ederken sezgilerini kullanmayı severler. Eğer bir Yengeç kadını ile birlikteyseniz, onu kırmamaya ve üzmemeye özen göstermelisiniz çünkü yaşananları unutmuş gibi yapsa da unutmuş akıllarının bir köşesine kazımış olur. içinde bir yerde hep durur.

yengeç erkek

Yengeç Burcu Erkeği

Yengeç burcu erkeklerinin aile ilişkileri oldukça iyidir bu nedenle ev hayatına oldukça bağlıdırlar. Aynı zamanda koruyucu bir yapıları vardır. Ailesini, eşini ve dostunu koruyup kollarlar. Sevdikleri insanlar için son derece fedakar olurlar. Her zaman bir sınırları vardır ve bunun dışına çıkmayı sevmezler. Genelde aileleriyle evin içinde vakit geçirmekten hoşlanırlar.

Yengeç erkekleri genel olarak çok duygusal insanlardır. Merhametli, şefkatli ve çok düşüncelilerdir. Çevrelerindeki insanlarla duygusal bağlar kurarlar. Bu nedenle az ve öz arkadaş edinmeyi tercih ederler.

Tam bir aile babası olan yengeç erkekleri, aile kuramına çok değer verirler. Çocuklarıyla vakit geçirmeyi, aileleri için mutfağa girip yemek yapmayı çok severler. Aynı zamanda mutfak işlerinde de oldukça yeteneklidirler.

ilişki yengeç

Yengeç Burcunun Aşk Hayatı

Yengeç burcu insanları, oldukca hisli ve dolu dolu bir aşk yaşamak ister. Sevmek ve sevilmek onlar için çok önemlidir. Geçici ilişkilerin değil uzun süreli ilişkilerin peşinden giderler. Yani hayatlarına giren insanla bir ömür boyu yaşamak isterler.

İlişkide çok sahiplenici davranırlar bu da kıskançlık olarak algılanabilir. Kırıldıklarında ya da üzüldüklerinde intikam almak isteyebilirler. Bunun sebebi ise fazla duygusal insanlar olmalarıdır. Etraftaki insanlara karşı  mesafeli olabilen Yengeç burçları aşık oldukları zaman körü körüne bağlanabilirler.

Yengeç Burcunun İş Hayatı

Yengeç burcu insanları, iş hayatının her zaman dinamik olmasını bekler. Geniş kitlelere hitap edip topluma seslerini duyurmak en büyük hedefleridir. Bu nedenle çalıştıkları ortamda sosyal sorumluluk projelerinin olmasını isterler. Gönüllü çalışmalara katılıp, vakıflar açabilirler. Çevre duyarlılığı ile ilgili her meslek grubunda yengeç insanlarını görebilirsiniz. Mutfakla araları oldukça iyi olduğu için şeflik yapabilir ya da bir restoran sahibi olabilirler. Para konularında da oldukça iyi oldukları  için bu özelliklerini bankacılık vb. sektörlerde kullanılabilirler. 

Yengeç Burcu ve Sağlık

Yengeç insanlarının mideleri oldukça hassastır. Hazımsızlık problemleri yaşadıkları için asitli, fazla baharatlı ve fazla yağlı şeylerden uzak durmaları gerekmektedir. Aksi takdirde hastalığa çok kolay bir şekilde yakalanabilirler. Aynı zamanda duygusal olarak yaşadıkları ufak bir üzüntü ve stres bile midelerini etkileyebilir. 

Duygusal problemler Yengeçleri hasta etmek için yeterli olabilir. Bu nedenle bünyeleri çok zayıf insanlardır. Solunum yolları hastalıkları ile sıkça karşılaşabilirler. Vücutları yağlanmaya fazlasıyla müsaittir. Bu nedenle dengeli beslenme ve düzenli egzersiz Yengeç insanları için oldukça faydalı olacaktır.

Yengeç Burcunun Olumlu Yönleri 

Yengeç insanları son derece pozitif ve çok neşeli insanlardır. Gülmeyi ve etrafındaki insanları güldürmeyi çok severler. Espri anlayışları farklıdır bu nedenle yaptıkları esprinin herkes tarafından anlaşılmasını beklemezler. 

Arkadaşım dediği insanlarla her zaman sıkı bağlar kurup dostluk yaşarlar. Çok sempatik ve güler yüzlü insanlardır. Güler yüzlerinden ötürü etrafındaki insanlar tarafından zaman zaman kırılabilirler. Düşüncesiz davranışlar sonucunda çok üzülebilirler çünkü gerçekten çok duygusal bir burç grubudur. 

Yengeç Burcunun Olumsuz Yönleri

Yengeç burçları, duygusal ve hassas oldukları için fazla alıngan davranabilirler. Bu nedenle beklenmedik olaylar karşısında kırılıp üzülebilirler. Her türlü ilişkide karşı tarafa çok bağlı kaldıkları için kişilere bıkkınlık hissi yaşatabilirler. Sahiplenme hissini fazlasıyla yaşanması bu burç grubuna ait olumsuz özelliklerinden biridir.

Biraz tembel ve kaprisli insanlardır. Yapılması gereken işleri zamanında yaptıkları söylenemez. Yaşadıkları duygusal sorunları birbirine karıştırabilirler. İş, aile ve ilişki konularında problemler yaşadıklarında ayrım yapmakta zorlanıp sorunları birbirine karıştırabilirler. Son olarak ise fazla hayalperest insanlardır. Kurdukları hayallerin gerçek olmaması Yengeç insanlarını oldukça üzen bir durumdur. 

Yengeç Burcunun Ünlü İnsanları 

Vehbi Koç, Türkan Şoray,  Müjde Ar, Sezen Aksu, Müslüm Gürses, Yıldız Tilbe, Barış Akarsu, Harun Kolçak, Serenay Sarıkaya, Pınar Altuğ, Tan Sağtürk, Deniz Seki, Ata Demirer, Prenses Diana, Angela Merkel, Frida Kahlo, Sylvester Stallone, Nelson Mandela, Gaudi, Tom Cruise, Selena Gomez, Meryl Streep, Giorgio Armani, Anthony Bourdain, Lionel Messi, Mike Tyson, Ariana Grande, Elon Musk, Nikola Tesla, Margot Robbie, Pamela Anderson, 50 Cent..


Sizler için hazırladığımız Yengeç Burcu yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz. Falsepeti ailesi olarak tüm burçlar için iyi ve keyifli bir hafta dileriz.