Yengeç Burcunda Dolunay

12 Ocak’ta Yengeç burcunda, etkisi yaklaşık 4 ay sürecek 22 derecelik bir Dolunay gerçekleşti. Peki bu Yengeç Dolunay’ının hayatımıza etkileri neler olacak?

 

Yengeç burcunda gerçekleşen Dolunay patlayıcı etkisinde bir Dolunay olarak adlandırılıyor ki bu da bu gezegensel olayın etkisini her anlamda hissedeceğimiz anlamına geliyor. Dolunay sırasında Jüpiter’in Terazi burcunda, Uranüs’ün Koç burcunda olması ve Plüton’un da Oğlak Burcundaki Güneş ile karşılaşması aslında Dolunay’ın etkisini karmaşık hale getiren temel faktörler diyebiliriz.

 

İlk olarak Dolunay’ın Yengeç burcunda gerçekleşmesi duygularımızın ön plana çıkacağı anlamına geliyor. Hissedeceğimiz tüm duygular belki de iki katı yoğunlukta olacak ve tepkilerimiz çok daha şiddetli hale gelecek. Plüton’un Dolunay sırasındaki açısı olayları abartacağımız anlamına geliyor. İsteklerimiz, korkularımız ve dolayısıyla kayıplarımız da bu nedenle artıyor. Bu dönemde beklenmedik hamilelikler, ölümler ve hastalıklar da gündem konusu olmaya devam edecek.

 

Bu dönemde her şey büyüyerek üzerimize geliyormuş gibi hissedebiliriz. Özellikle de aile, aile üyeleri gibi konular bu dönemde zora girecek. Ayrıca Dolunay’ı etkileyen önemli gezegensel olaylardan da biri olan Neptün/Venüs karşılaşması bize pozitif şeyler vadeden nadir olaylardan biri olacak. Bu karşılaşmanın etkisi büyük bir hayalimizin gerçekleşeceğine işaret ediyor. Ancak diğer gezegensel etkiler ile bu hayalimiz için yapmamız gereken bir fedakarlık olacağını anlıyoruz.

Son olarak da Dolunay sırasında gerçekleşen Merkür gerilemesi ve Mars – Venüs karşılaşması hayatımızı etkisi altına alıyor. Bu gezegensel karşılaşma Balık burcunda gerçekleşeceği için hepimizin aklında soru işaretleri oluşacak diyebiliriz. Ayrıca bu dönemde gerçeklerle de yüzleşmek zorunda kalacağız.

 

Bu dönemi duygusal çalkantıların arasında olabildiğince sakin ve problemsiz geçirmeye çalışmamız gerektiği aşikar. Yengeç Dolunay’ını tüm çalkantılara ve dalgalanmalara rağmen verimli geçirmek aslında bizim elimizde. Beklenmedik yollar deneyerek istediğimiz sonuçları bu Dolunay sırasında daha hızlı alabileceğiz. Gerçeklerle yüzleşecek ve yolumuza gizli gerçeklerin yarattığı yükleri atarak devam edebileceğiz. Eğer belli kuralları göz önünde bulundurur ve sorumluluklarımızı yerine getirirsek Dolunay’ın olumsuz etkilerini yara bere almadan atlatmamız mümkün.

 

Zincirlerinizi kıramıyormuş gibi hissedebilir ve sınırlarını zorlamak isteyebilirsiniz. Dolunay hepimizi bir anlamda buna çağırıyor diyebiliriz. Ancak Dolunay sırasında içgüdülerimizi yanlış yorumlamaya yatkın olacağımız için mantıkla hareket etmemizde yarar var. Dolunay canımızı acıtsa da sonunda hepimiz olması gereken yerde olacağız bunu unutmayın ve her zaman pozitif kalmaya özen gösterin.