7 Tarot Kart Açılımı Nedir, Nasıl Yapılır?

7 Tarot kart açılımı en kapsamlı açılımlardan biridir. Kartların hepsinin farklı bir anlamı vardır. Bu sebeple 7 farklı ana kategoride bilgi verir. Bu bilgiler bazen yönlendirici bazen de durumu açıklayıcı etkilere sahip olabilir. Kartların dizilimi falcılar tarafından genellikle at nalı şekli kullanılır. Kuzeye ve güneye bakan at nalı şeklinde kartlar sıralı olarak dizilir.

Fal sahibi dilediğini tuttuktan sonra hangi niyeti için fal baktıracaksa ona odaklanmalıdır. Herhangi bir problem için bakılmasının dışında dönemlik yaşanan olaylar gibi belirleyici sorular sorulmalıdır. Eğer Tarot falında ne sorulur sorusu aklınızdaysa yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kuzey ve Güney Yönde Bulunan

Kartların dizilişi falın yorumlanması açısından önemlidir. Soldan ya da sağdan başlayarak sıralı olarak dizilmesinde bir sakınca yoktur. Kartlar dizilirken 4 numaralı kartın diğerlerini üçerli olarak ayırmasına dikkat edilmelidir. Yani 1-2-3 ortada 4, 5-6-7 şeklinde dizilmelidir. Tek dikkat edilmesi gereken nokta güney ya da kuzey yönüne doğru seçimin yapılmasıdır. At nalının kuzey ya da güney yönünden hangisini seçeceğini bilmeyenler için ise kendi durumuna bakarak bir seçim yapılmalıdır.

Kendini diğer insanlardan üstte (müdür, yönetici, baba gibi) hisseden fal sahipleri 4 numaralı kartı en tepeye getireceği şekilde açmalıdır. Yani güney yönüne bakan at nalı şeklini tercih etmelidir. Eğer sormak istediği soru kendisinden üst noktada (fal sahibinin yöneticisi, müdürü vb) ise veya kariyeri ile ilgili bir noktada yükselme durumu varsa, 4 numaralı kartı tabana yani kuzeye olacak şekilde koymalıdır.

Kartların ters gelmesi durumunda anlamlarının nasıl yorumlanacağını şu şekilde öğrenebilirsiniz. Kartları seçerken Tarot ve burçlar kavramlarının birbirleriyle bağlantılı olduğunu unutmamak gerekir. Örneğin; su grubu burçların Tarot kartına göre yorumlanması en doğru yorum şekli olacaktır.

7 Tarot Açılımında Kartların Anlamı Nelerdir?

Kart 1: Geçmiş Tarih ya da Sebepleri Anlatır

Şu an fal sahibinin içerisinde bulunduğu durumun sebeplerini, neden şu anda böyle bir durumun yaşandığı konusunda bilgiler verir. Bu durumun yaşanmasına neden olan tüm hataların bu kartta belirtilmektedir. 7 Tarot açılımındaki ilk kart kısaca geçmişin izlerinin sebeplerini ve problemleri anlatır. Yorumcu bu karta bakara fal sahibinin neden bu duruma geldiğini anlatır.

Kart 2: Şu An Yaşanan Durumla İlgili Bilgi Verir

Fal sahibine şu an yaşadığı durum, gündeminde olan durumlar, hala yaşanmaya devam ediyor olan sorunlar ve son olarak geçmişin bugüne etkileri hakkında bilgi verir. Yorumcu bu noktada fal sahibine şu anda yapmakta olduğu hatalarıyla alakalı bilgi verir. Çünkü bu kartın amacı henüz müdahale edilebilir durumlarla ilgili ikazlarda bulunur.

Kart 3: Gizli Olayları Ortaya Çıkarır

3 numaralı kart kişinin görüş alanının dışını ifade eder. Arkasından konuşanlar, gizli işler çevirenler, kişinin bilmediği gerçekler bu kartın yorumunda gizlidir. Yorum yapan kişi bu kartta çok iyi odaklanmalıdır. Fal sahibinin yaşayabileceği olumsuz durum ve ayrıntılardan bahsedilir. Bu noktada gelen kartların pozitif olması aslında olumlu bir durum değildir. Çünkü pozitif kartların da gizli olaylara sahip olduğu şeklinde yorumlanmaktadır.

Kart 4: Merkez Kart

4 numaralı hanede bulunan bu kart, fal sahibinin yaşadığı durumun merkezini simgeler. Birçok Tarot yorumcusu bu hanedeki kartın kendisini temsil etmesi adına yorumlar. Ancak sizler yorumlarken hayatınızın merkez durumunu, problemi ya da olayı şeklinde düşünebilirsiniz. Bu kart bir kişiyi temsil ettiğinde, olaylara bakış açısı da o kişiye yönelik olarak yorumlanmaktadır.

Kart 5: Dış Etkenler ve Gelecekteki Etkileri Simgeler

Bu kart numarasında yaşanan durumun farklı kişiler ve dış etkenler açısından yorumuna bakılmaktadır. Bazen olayların merkezinde değil, dışarıdan bakan kişilerden gelebilecek olan yardımları simgeler. Bu hanedeki kart aynı zamanda dışarıdan gelebilecek saldırı ya da entrikaları da işaret etmektedir. Bu hanedeki kart, merkezdeki karta direkt bakıyorsa sinsi planları ifade etmektedir.

Kart 6: Tavsiye ve Nasihatler Verir

Söz konusu yaşanan durum ile ilgili en doğru davranışın ne olduğu 6 numaralı kartta gizlidir. Bu hanedeki kart yorumcu tarafından dikkatli bir şekilde anlatılmalıdır. Çünkü fal sahibinin direkt olarak ne yapacağıyla da ilgili bilgi verir. Bazen yaşanan problemin çıkışı için de gerekli çözümü sunar.

Kart 7: Geleceğe Yönelik Sonuçları Anlatır

Yaşanan durumların ne şekilde sonuçlanacağı hakkında yanıt verir. Olayların nasıl sonuçlanacağını ve gelecekte o kişiye neler sağlayacağı şeklinde yorumlanmaktadır. Kart sonuçlardan bahseder; ancak kişinin ne şekilde hareket ettiği de sonuçları etkileyen bir durumdur. Bu unutulmadan yorum yapılmalıdır.

Tarot Aşk Açılımı – 7 Kart

Tarot, aşk hayatıyla ilgili sorulara cevap arayanlar için etkili bir kehanet yöntemidir. Tarot, 7 kart aşk açılımı ile birlikte birbirinden farklı 7 kart geçmiş, an  ve gelecekteki aşk hayatınıza dair detaylı bilgiler verir. Bu bilgiler dikkatli ve objektif bir şekilde yorumlandığı takdirde, ortaya oldukça aydınlatıcı veriler çıkarabilir. Önemli olan kart seçiminden yoruma kadar her aşamada bizi yönlendiren enerjiye uyumlu ve her yanıta hazırlıklı olmaktır.

Gelin şimdi de birlikte Tarot 7 Kart Aşk Açılımında kullanılan 7 kartın detaylarına bakalım:

1. Kart: Geçmiş Tarihi ya da Sebepleri Anlatır

Aşk hayatınızın köklerine inmek ve şu anki durumunuzu anlamak için bu karttan bilgi alırsınız. Geçmişte yaşadığınız ilişkilerin ve deneyimlerin, şu anki durumunuzda yarattığı etkileri anlamak önemlidir. Bu kart, geçmişinizi anlayarak geleceğinizi şekillendirmenize yardımcı olur. Yakın geçmişte içinde bulunmuş, henüz geride bırakılan enerjileri karşımıza sunar.

2. Kart: Günümüzde Yaşananlarla İlgili Bilgi Verir

İkinci kart, aşk hayatınızın mevcut durumunu ve şu anda karşılaştığınız görünürde olan deneyimleri yansıtır. Eğer bir ilişkideyseniz, ilişkinizin mevcut durumunu anlamak için bu kart size rehberlik edebilir. Bir ilişki içerisinde olmasanız bile, hayatınıza girebilecek potansiyel partnerler veya başınıza gelmek üzere olan önemli olaylar hakkında bilgi alabilirsiniz. 

3. Kart: Yaşanan Gizli Olayları Açığa Çıkartır

Bu kart, aşk hayatınızda göremediğiniz veya farkında olmadığınız gizli şeyleri açığa çıkarır. Belki de biri sizin hakkınızda hissettiklerini saklıyor veya dışarıdan gelen etkiler ilişkinizi etkiliyor olabilir.

Bu kart size, aşk hayatınızda yüzeye çıkmamış konuları görmek için bir harika bir fırsat sunar. Olayların arkasında göremediğiniz bakış açılarını ve durumları ortaya koyar bu yüzden bu kısım olabildiğince geniş perspektifte bakılarak objektif bir şekilde ele alınmalıdır.

4. Kart: Merkez Kart

Dördüncü kart, aşk hayatınızın merkezini ve sizinle ilgili olanları simgeler. Kendinizi ve duygularınızı bu kart üzerinden anlayabilirsiniz. Bu kart aynı zamanda karşınızdaki kişiyi de temsil edebilir ve ilişkinizin dinamikleri hakkında bilgi verir. Mevcut durumu daha iyi anlamamızı, bilinç düzeyinde farkındalık sağlamamıza olanak tanır. Merkez kart var olan durumun bütünsel bakış açısına vurulmuş şeklidir diyebiliriz çünkü genel enerji merkezde hakimdir.

5. Kart: Dış Etkenler ve Gelecekteki Etkileri Simgeler

Beşinci kart, aşk hayatınıza dışarıdan gelebilecek etkileri ve gelecekte yaşanabilecek olası durumları gösterir. Aile, arkadaşlar veya çevrenizdeki insanların ilişkinize veya aşk hayatınıza ; görünür ya da görünmeyen bazı etkileri olabilir. Bu kart, gelecekte karşılaşabileceğiniz kişiler veya olaylar hakkında bilgi sahibi olmak için de oldukça önemlidir.

6. Kart: Tavsiye ve Nasihatler Verir

Altıncı kart, aşk hayatınızla ilgili size işe yarar bir rehberlik verir. Karşılaştığınız zorluklarla başa çıkmak, ilişkilerde daha sağlıklı adımlar atmak veya duygusal bağlarınızı sağlıklı bir şekilde güçlendirmek için bu kartın verdiği ipuçlarına dikkat etmelisiniz. Bu kısım dikkatli yorumlandığı takdirde yapıcı ve tarafsız bir pencereden bakmanıza olanak tanır.

7. Kart: Geleceğe Yönelik Sonuçları Anlatır

Yedinci kart, aşk hayatınızdaki mevcut durumun gelecekte nasıl bir durum alabileceğini gösterir. Kararlarınız ve eylemlerinizin geleceğinizi nasıl etkileyebileceğini anlamak için ihtiyacınız olan kart bu karttır. 

Unutmayın ki gelecekteki olaylar, aldığınız kararlara ve davranışlarınıza bağlı olarak değişebilir. Eylemlerinizin olası gelecek enerjilerini farklı noktalara yönlendirme gücü vardır bu yüzden gelecekle ilgili net yorumlar yapmaktan ziyade, gerçekleşmesi muhtemel yüksek olasılıklar hakkında konuşmak daha doğru olacaktır.


7 Tarot Kart Açılımı Nedir, Nasıl Yapılır? yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan sizler için hazırladığımız Tarot videolarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz.