Burçlar ve Tarot: Su Grubu Burçların Tarot Kartları

Burçlar ve Tarot, tarihin eski yıllarından bu yana geleceğe yönelik en net kehanetleri belirtir. Hemen hemen her durum için bakılabilen Tarot falı, burçlarla birebir bağlantılıdır. Hatta bağlantıları öyledir ki, burçlara özel simgesel Tarot kartları bulunmaktadır. Elementlere göre incelenen burç gruplarının Tarot kartları da simgesel olarak fala yön verirler. Örneğin Ateş grubu burçların Tarot kartları Güç, Denge ve İmparator olurken; diğer burçların kartları da yine elementlerine göre ayrılmıştır. Bugünkü yazımızda ise su grubu burçların Tarot kartlarını inceledik. İşte su grubu burçlar ve Tarot kartları…

Yengeç Burcu – Savaş Arabası Tarot Kartı 

Duygularıyla hareket ettiği bilinen ve bu özelliği ile öne çıkan Yengeç burcu, Tarot falında Savaş Arabası Kartı ile eşleşmektedir. Yengeç burcunun duyguları dışında en çok dikkat çeken özelliği sorumluluk sahibi oluşudur. Mükemmeliyetçi bir ruha sahip olan Yengeç burcu, çok küçük nedenlerden alıngan olabilmektedir. Çevresine karşı yardımsever ve neşelidir. Ancak küçük ayrıntılar bazen modunun düşmesine neden olabilir. Yapılan davranışları unutmaması ve zor affeden bi yapıya sahip olmasına rağmen tartışmaktan kaçınırlar.

Burçlar ve Tarot konusu ele alındığında Yengeç burcunun eşleştiği Savaş Arabası kartı, kontrol sahibi olmayı öğütler. Aile ve sevdikleri konusunda hassas ve koruyucu bir yapıya sahip olan Yengeç’ler, Savaş Arabası kartına bu noktada çok yakındırlar. Savaş Arabası kartı, Yengeç burcu için artık kontrol sahibi olunduğu ve kendi kararlarını verecek güce eriştiğini simgeler. Anlık olarak hislerine yenik düşebilen Yengeç burcu, bu kartın öğütleri ile mantık ve duygularını kontrol altına almayı başarabilir. Bu kart, Yengeç burçları için uyum içerisinde cesaret ve ilerleme hedefini öğütler.

Akrep Burcu – Ölüm Kartı

Akrep burçları karakteristik yapısı gereği her yaptığını ciddiye alan ve keskin sınırlara sahip kişilerdir. Duygularını asla gizlemez ve kendisine yapılan hem iyiliği hem de kötülüğü asla unutmazlar. Bu iyilik ve kötülükler Akrep burçlarının hayatında olan insanların ne kadar kalıcı olacağını belirleyen bir unsurdur. Sert ve güçlü bir kişiliğe sahiplerdir. Hayatta daima büyük bir hırsla ilerlerler. Kendi düşünce ve duyguları Akrep burçları için hep ön plandadır. Kendisine kibirli davranan insanları sevmez ve tepki gösterirler. Olaylara karşı şüpheci yaklaşımları duygularını kontrol altına alabilmek için çok önemlidir.

Bu burcun temsilcisi olan Ölüm kartı, Akrep burcu ve Tarot ilişkisinde ciddilik anlamında kesişirler. Adı ‘Ölüm’ olsa da bu kart aslında bitiş ve başlangıçları temsil eder. Önemli bir olayın bitip, yeni bir olayın başlayacağının habercisidir. Bu sebeple Akrep’in hayattaki hırsı ile bağdaşırlar. İleride yaşanacak olan büyük değişiklikleri simgeler. Her şeyin bir sonu olduğunu, hiçbir canlının ya da hiçbir olayın sonsuza kadar devam edemeyeceğini hatırlatırlar. Değişimlere uyum sağlanması zor olabilir; ancak yenilikleri görebilmek için bazen geçmişe veda etmek gereklidir.

Balık Burcu – Ay Tarot Kartı 

Zodyak’ın sonunda yer alan Balık burcu en iyimser burçlar arasında yer almaktadır. Geçmiş ve gelecek üzerine çok fazla düşünmeden ve kurcalamadan yaşarlar. Yapıları gereği kin tutmaz ve affedicilerdir. Sabırlı ve sakin tavırları her zaman için etkileyici olmalarına sebep olmuştur. Hayatta sahip olmak ya da hükmetmek gibi takıntılı hırsları yoktur. Kendi hissettiklerine önem verdikleri kadar karşısındakilere de aynı tutumu gösterirler. Çevresinde sevdiği insanlara çok değer verip, duygu odaklı yaşarlar.

Burçlar ve Tarot kartlarının eşleşmesinde Balık burcunu, Ay kartı simgeler. Ay kartı; ilerlemenin korkularla yüzleşildiğinde gerçekleşeceğini öğütler. Geçmişe çok da fazla takılmayan Balık burcu, daima pozitif düşünmeyi hedefler. Ay kartına göre Balık burcu, bilinçaltına inerek negatif duyguları ile yüzleşmelidir. Bu durum sevgili Balık’ları korkutmamalıdır. Çünkü Ay kartı yolun sonunun aydınlık olduğunu haber verir. Aşılması gereken güçlüklerin geride kalacağını müjdeler. Bu kart aynı zamanda belirsizlikleri ve kararsızlıkları da simgeler. Ancak Balık burcunun sakin yapısı bu belirsizliklerin üstesinden zekasıyla birlikte gelecektir.


Burçlar ve Tarot: Su Grubu Burçların Tarot Kartları yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan sizler için hazırladığımız Tarot videolarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz.