Alçalan Burç 1

Alçalan burç kişinin doğduğu sırada ufuk çizgisinde batan burç olarak tanımlanır. Astrolojideki 7.evin bitişi ile belirlenen alçalan burç evlilik hayatınız, partneriniz ile uyumunuz ve evlilikten beklentiniz hakkında bilgi verir. On iki burcun ufuk çizgisinde batması bir günü alır. İki saatte bir burç değişimi olur. Alçalan burcu hesaplamak için doğum yeri ve saatini bilmeniz yeterli olacaktır. Alçalan burç ilişki burcu olarak da bilinir. Alçalan burcunuzu bulmak için yükselen burcunuzun tersi olan burca da bakabilirsiniz.

  • Yükselen Koç ise zıt burcu Terazi
  • Yükselen Boğa ise zıt burcu Akrep
  • Yükselen İkizler ise zıt burcu Yay
  • Yükselen Yengeç ise zıt burcu Oğlak
  • Yükselen Aslan ise zıt burcu Kova
  • Yükselen Başak ise zıt burcu Balık
  • Yükselen Terazi ise zıt burcu Koç
  • Yükselen Akrep ise zıt burcu Boğa
  • Yükselen Yay ise zıt burcu İkizler
  • Yükselen Oğlak ise zıt burcu Yengeç
  • Yükselen Kova ise zıt burcu Aslan

Yükselen Balık ise zıt burcu Başak şeklinde olacaktır. Burada aslında zıtlıkların birbirini çektiğini görmekteyiz. Kişi aslında kendi gibi olan biriyle tekdüze ve aynı şeyleri düşünüp yaşarken zıttı olan biriyle kendini tamamlayacak ve farklı deneyimler elde edecektir. İlişkilerde aynı düşünen iki kişi bir süre sonra sıkılabilir. Bu yüzden zıt burç uyumunu evlilikte göz önünde bulundurmak gerekir.

Koç ve Terazi Zıtlık Uyumu

Ateş burcundan olan Koç grubun en kızgın, en gururlu ve en sinirli burcudur. Koç gücü sever onun için önde olmak, başarılı olmak önemlidir. Terazi ise naif ve kibardır. Güzel konuşur, dili ile yılanı bile dize getirir. Her ikiside birbirini tamamlar. Koç ne kadar asi görünse de evlilik düşüncesi hep vardır. Bu yüzden terazinin yumuşak tarafını kendine yakın bulur. Terazi de onun aksine bazen olaylara karşı içindeki koçu çıkarır. Onun sert tavrını benimser. Böylelikle aslında her ikisi de birbirini tamamlar.

Boğa ve Akrep Zıtlık Uyumu

Toprak burcunun aklı başında ayakları yere sağlam basan burcu Boğa ile, su grubunun nerede ne yapacağı belli olmayan Akrep burcu birbirlerini çekeceklerdir. Her ikisi de aslında birbirinden fazlası ile şey öğrenecektir. Boğa rahatına düşkün, hayattan zevk alan ve yemeyi içmeyi seven bir yapıdadır. Akrep ise tuttuğunu koparan, hırslı ve azimlidir. Akrep bu hırsların kendini yorduğunu çok iyi bilir. Bu yüzden zıttındaki burcun iyi yanlarını alır. Böylelikle merhametli ve yardımsever bir hal alır. Boğa ise zıttından aldıkları ile paylaşımcı, sezgisel yaklaşan, duyarlı biri olur. Boğa zorlu aşamaları öğrenirken akrep ise güzellikleri görmeyi öğrenir.

Diğer burçlara göre zıtlık uyumunun devamını Alcalan Burc 2 makalesinde okuyabilirsiniz.


Sizler için hazırladığımız Alçalan Burç 1 yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz. FalSepeti ailesi olarak tüm burçlar için iyi ve keyifli bir hafta dileriz.