Ateş Falı Nedir, Nasıl Bakılır?

ateş falı nedir, nasıl bakılır?
ateş falı nedir, nasıl bakılır?

Ateş falı, günümüzde İran olarak bildiğimiz topraklarda doğmuş olan Afrika ve Orta Doğu’ya özgü bir fal çeşididir. Tarihi M.Ö. 6. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Her fal çeşidinde olduğu gibi ateş falında da insanlar gelecekten haberdar olmak ve yaşanacak olaylara kendilerini hazırlamak isterler.

blog banner 2

Sıradan bir kişinin ateş falına bakması pek mümkün değildir. Bu sebeple ateş falı ile ilgili birçok merak edilen konu vardır. Ateş falı nedir, nasıl bakılır, ne kadar sıklıkla bakılır, ateş falına kimler bakabilir gibi soruların yanıtlarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Ateş Falı Nedir?

Ateş falı, diğer fallara nazaran bakılması ve uygulanması en zor fallardan biri olarak bilinir. Tarihi çok eskilere dayanan ateş falı ilk olarak Pers İmparatorluğu’nda ortaya çıkmıştır. Dönemin resmi dini olan Zerdüştlik’te dört kutsal element olan ateş, toprak, su ve hava farklı durumları temsil ederek kutsal ayinlerde kullanılırdı. 

Ateş elementi de Zerdüştler tarafından geleceği görmek için bir araç olarak bilinirdi. Bu dönemde çıkan ateş falı, zamanla da dünyanın farklı bölgelerine yayılmıştır. Ateşe bakma olarak da bilinen bu fal türünde sezgileri oldukça kuvvetli bir kişinin bunu üstlenmesi gerekir. 

Ateş falının birçok püf noktası vardır. Bu fal türünde alanında uzman kişiler tarafından ateşe bakarak gelecek hakkında birçok şey söylemek mümkündür.

Ateş Falına Nasıl Bakılır?

Tarihi çok daha öncelere dayanan ateş falında eskiden bazı eşyalar ateşe atılırdı. Eğer atılan eşyaların hepsi yanarsa bu olumsuz olarak nitelendirilirdi. Bu eşyaların bir kısmı veya hiçbiri yanmazsa da fal sonucu iyi olarak yorumlanırdı. Günümüzde ise ateş falına üç farklı şekilde bakılmaktadır:

  •  Bakır veya gümüş bir kaba koyulan toprağın üzerine çeşitli dualar okunduktan sonra yanıcı bir madde dökülür. Yanma işlemi başladıktan sonra fal bakan kişi konsantre olarak ateşte gördüğü semboller ile sezgilerini kullanarak geleceğe dair yorumlar yapar. Bu ateş falı için en güçlü yöntem olarak bilinir.
  • Aynı şekilde bakır veya gümüş bir kabın içerisine su konulur. Yanına da bir mum yakılır. Sonrasında ebced hesabınızın yapıldığı bir kâğıt suya atılır. Fal bakan kişi de bu kâseye bakarak gelecek hakkında yorumlar yapar.
  • Bir kâse içerisine çeşitli dualar okunmuş olan su dökülür. Ebced hesabınızın yapıldığı kâğıt yakılarak kâseye atılır. Kâse içerisinde bulunan kâğıdın oluşturduğu küllere bakaran gelecek hakkında verilen işaretler yorumlanır.

Bahsettiğimiz bu fal bakma yöntemlerinden en güçlü olanı ve sık kullanılanı ilkidir. Fal bakımına başlamadan önce de fal baktıran kişi bir dilek dileyebilir veya soru sorabilir.

Ateş Falına Ne Kadar Sıklıkla Bakılabilir?

Her fal türünde olduğu gibi ateş falında da hangi sıklıkla fal baktırılacağı merak konusu olmaktadır. Gelecekten haberdar olmak için baktırdığımız, çeşitli dilekler dileyip sorular sorduğumuz fal türlerinde hangi sıklıkla bakım yaptırdığımız da önemli noktalardan birisi. 

Ateş falı baktırırken tek bir soru sorma hakkınız vardır. Bununla birlikte aradan üç gün geçmediği sürece yeni bir soru sorarak fal baktırmamanız gerektiği söylenir. Ayrıca fal bakan kişi için de ateş falı ruhsal yönden ağır bir faldır. Bu sebeple sürekli olarak bakılması zararlı bulunur.

Ateş Falına Kimler Bakabilir?

Ateş falı, bakılması ve yorumlanması en zor fal türlerinden biri olarak bilinmektedir. Bu sebeple herkes ateş falına bakamaz. Öncelikle bakacak olan kişinin bu konu hakkında bilgi sahibi olması gerekir. 

Bunun haricinde en önemli kısım da fal bakacak olan kişinin durugörü seviyesinde sezgilerinin olması gerektiğidir. Tıpkı su falında olduğu gibi, ateş falında da bunun ilmini bilen ve ateşteki şekillerden geleceğe dair mesajlar verebilecek kişilerin fal bakımını yapması gerekir.

blog banner 2


Profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları online baktırabilir ve size özel yorumlarla gelecekte siz nelerin beklediğini öğrenebilirsiniz.