Başkası Adına Yıldızname Baktırılabilir mi?

başkası adına yıldızname baktırılabilir mi?
başkası adına yıldızname baktırılabilir mi?

Osmanlı döneminde de oldukça yaygın olan yıldıznamenin kökeni aslında çok daha eskilere dayanır. İslam felsefesinde de kendine yer bulmuş olan bu uygulama günümüzde de oldukça ilgi görmektedir. 

Yıldıznamenin, insanlara bilgi vermek konusunda en gelişmiş yöntemlerden biri olduğu söylenmektedir. Peki, yıldızname nedir? Nasıl hesaplanır ve kimler tarafından bakılabilir? Başkası adına yıldızname baktırılabilir mi? Hakkında birçok merak edilen konu olan yıldızname ile ilgili alt başlıkları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Yıldızname Nedir?

Geçmişten günümüze, insanoğlundaki merak devam etmektedir. Bu sebeple de insanlar yıldızname aracılığı ile gelecek hakkında bilgi sahibi olmak ister. Çünkü yıldızname bireylerin şu anda ve gelecekte yaşayacakları olaylar ile ilgili bilgi verir. 

Şu an ve gelecekte yaşanacaklarla ilgili bilgi verirken geçmişte meydana gelmiş olaylardan da yardım alınır. Bu da kişinin doğum tarihi, karakteri ve buna benzer bilgilerden yararlanılarak yapılır. 

Diğer falların aksine yıldızname bakmak için herhangi bir araca gerek yoktur. Yıldızname için güneş, ay ve yıldızlardan yola çıkılarak bakılan bir fal türü olduğu söylenir.

Yıldızname Nasıl Bakılır?

Yıldıznameye bakmak için ilk önce kişinin ebced hesabı yapılmalıdır. Ebced hesabı ise Arap alfabesi kökenli bir kelimedir, tarih düşürmek anlamına gelir. Yıldızname baktıracak olan kişinin adındaki harflere tekabül eden sayılar belirlenir ve sonrasında da yıldızname hesabı yapılır. 

Kişinin adı haricinde anne ve babasının isimleri de gerekmektedir. Elde edilen sayılara göre hesaplama yapılmaktadır. Bu uygulamanın uzman kişiler tarafından yapılması, alınacak olan bilgilerin doğruluğu açısından önem taşır.

Yıldızname Kimler Tarafından Bakılabilir?

Yıldıznameye bakacak olan kişinin yıldızların hareketlerine ve astrolojiye ilgili olması gerekir. Hatta yıldızname konusunda uzman olan birinin bakması tavsiye edilir. Yıldıznameye bakacak olan kişiler hem ebced hesabı hem de astroloji alanında ilim sahibi olmalıdır. 

Ek olarak tecrübeli olan kişilerin yıldıznameye bakması, faldan çıkarılacak sonuçlar için oldukça önemlidir. Bunun dışında yıldızname falında bakmak isteyen kişilerin uzmanlardan destek alması tavsiye edilir. Kişiler, kitaplardan bilgi edinerek de yıldıznameye bakabilir.

Yıldızname Baktırmak Zararlı mıdır?

Yıldızname baktırmak, günümüzde en çok tercih edilen fal türlerinden biri olarak bilinir. Sonuçları da geçmiş, günümüz ve gelecek hakkında oldukça geniş kapsamlı olarak alınır. Bakılan bu falın, kişiye herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Aksine, yaşanacak durumlar ile ilgili oluşturulacak önsezi sayesinde önceden önlem alınması mümkün olabilir.

Başkası Adına Yıldızname Baktırılabilir mi?

Yıldızname, verdiği bilgiler bakımından oldukça detaylı bir fal türüdür. Geçmişte yaşanan veya gelecekte yaşanacak birçok olayla ilgili ayrıntılı bilgi verebilir. Verilecek olan bu detaylar kişinin yaşamına dair, başkaları ile paylaşamayacağı kadar mahrem konular olabilir. 

Söz konusu mahrem bilgilerin öğrenilmesi, kişiyi rahatsız edebilir. Bu sebeple, başkası adına yıldızname baktırmak etik olarak kesinlikle doğru değildir.

Yıldızname ile Hangi Bilgiler Elde Edilebilir?

İlk olarak yıldızname, bakılan kişinin karakterine dair bilgiler elde edilebilir. Geçmişte yaşanılan olaylardan, kişinin ne zaman evleneceği, başından kaç evlilik geçeceği, kaç tane çocuğunun olacağına dair birçok bilgi yıldızname sayesinde öğrenilebilir. 

Uzman kişiler tarafından bakıldığında fal esnasında söylenen çoğu şey gerçek hayatı yansıtır. Yıldızname, alınan kararların sonuçlarını birebir olarak yansıtır.


Yıldıznamenizi sitemizde yer alan uzman yorumculara online baktırabilir ve size özel yorumlarla gelecekte siz nelerin beklediğini öğrenebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su gibi falları da baktırabilirsiniz.