Bebeğinizin Ağız Sağlığı Ve Süt Dişleri

Bir tanecik bebeğinizin süt dişleri, arkadaşlarını ve sizi ısırıp sinirlerinizi en üst noktaya çıkarmaktan başka işlevlere de sahiptir. Bu ilk işlevlerden biri ise çiğnemedir. Çiğneme işlevinin yanı sıra bebeğinizin güzel görünmesini sağlayabilir, özgüvenini koruyabilirsiniz.

Küçük canavarlar olarak adlandırdığımız bebeklerimiz, birbirlerine karşı zaman zaman acımasız olmaktadır. Bebeklerin kalıcı dişlerin yerlerini koruyan askerleri ise minik süt dişleridir. Bu dişler miniklerin çene gelişimine katkıda bulunurlar. Bu dişlerde çekim ya da çürük sonucu yaşanan yer kayıpları sonucunda arkadan gelen dişler öne doğru kayma yapabilir. Bu durum zincirleme trafik kazası yapmış araçlara benzetilir. Alttan gelecek olan kalıcı dişlerin yerlerini çalan bu dişler, birtakım sıkıntıları da beraberinde getirir. Bunlardan biri ve en önemlisi, çocuğunuzun dişlerinin ömür boyu yamuk çıkması. Bu yamukluğu ortadan kaldırmak için; dişleri çekmek ve uzun süren ortodontik tedaviler gerçekleştirmek gerekebilir. Bunlar da son derece pahalı işlemlerdir.

Bebeklerimizin, yavrularımızın küçük mü küçük dişleri aslında sandığımızdan çok daha kıymetlidir. Çocuklarımızın özgüven kazanması için iyi bir dış görünüme sahip olması ve kendini güvende hissetmesi gerekir. Bunu da ebeveyn olarak bizler sağlamalıyız. Nasıl olsa düzelir ya da nasıl olsa değişecek diye bebek ağız ve diş sağlığı ihmal edilmemeli, özenle korunmalıdır.

Sevgiler