Çay Falı Nedir, Nasıl Bakılır?

Çay Falı Nedir, Nasıl Bakılır?
Çay Falı Nedir, Nasıl Bakılır?

Zaman zaman tercih edilen fal türlerinden biri de çay falı olarak bilinir. Tarihi, tıpkı diğer fal türleri gibi oldukça eskiye dayanmaktadır. İlk olarak yaklaşık 5 bin yıl öncesinde bakıldığı söylenmektedir. Daha sonrasında ise farklı kültürlere de karışarak günümüze kadar gelmeyi başarmıştır.

Durum böyle olduğunda da günümüze kadar ulaşan çay falı ile ilgili birçok merak edilen konu meydana geliyor. Çay falı nedir, nasıl bakılır, ne anlamlara gelir gibi soruların yanıtlarını sizler için cevapladık.

Çay Falı Nedir?

Çay falı genel olarak herkesin de bildiği kahve falı ile oldukça benzerlik göstermektedir. Kahve falında nasıl fincan içindeki telveler yorumlanıyorsa, çay falı bakarken de çay fincanının içindeki çay kalıntıları doğrultusunda bir yorumlama yapılır. Fakat durum çay falına geldiğinde elbette ki daha zor ve zahmetli bir bakım sağlanır çünkü kahve falına göre, çay falında çıkan semboller daha belirsiz ve şeffaftır. Bu sebeple de bakan kişinin sezgilerinin oldukça kuvvetli olması beklenir.

Çay Falı Bakarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öncelikle çay falı bakarken, çayın çok demli olması önemli bir konudur. Ek olarak çayın yapraklarının fincanda olması gerekmektedir. Yani poşet çay veya süzgeçten geçirilen çay yerine yaprakları olan bir çay tercih edilmelidir.

Bununla birlikte eğer fal bakılacaksa bu yaprakların da olabildiğince büyük olması istenir. Çünkü çay yapraklarının büyüklüğü, falın yorumlanmasını büyük oranda etkilemektedir. Ek olarak, çay falı bakarken kullanacağınız fincan da son derece önemlidir. Öyle ki çay falı her bardakla veya fincanla bakılmaz. Bunun için özel üretilen fincanlar bulunmaktadır.

Çay Falına Nasıl Bakılır?

Çay falına baktırmanın farklı yolları bulunmaktadır. Genel olarak en sık tercih edilen, çayın standart bir biçimde demlenmesi ve kahve falında olduğu gibi fincanın ters çevrilmesidir. Bu yöntemde, çay normal bir biçimde demlenir. Çayı içmeden önce, fal baktıracak olan kişi çayın kokusunu içine çeker ve bir soru düşünür. Ardından çay içilir ve fincan, bir tabak yardımı ile kapatılarak saat yönünde üç kez çevrilir. Sonrasında ise dipte kalan yapraklar aracılığı ile fala bakılır.

Farklı bir yöntemde, bardak kapatılmadan evvel çay yaprakları fincanda kalacak şekilde dibinde yer alan su dökülür. Başka bir şekilde ise, bardak kapatılır ve soğuyana kadar beklenilir. Ardından da bardak soğuduğu zaman açılır ve yapraklar yorumlanır. Son olarak çay falı bakımının bir diğer yönteminde ise, cam bardaklarda, fincan kapatılır ve açılmaz. Bardakta yer alan çay yaprakları dışarıdan yorumlanır.


Yazımızda Çay Falı ile ilgili merak edilenlere cevap vermeye çalıştık. Aklınızda farklı bir soru varsa yorum yapmayı unutmayın!

Ayrıca, Fal Sepeti deneyimini yaşayabilmeniz için sizi profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları online baktırmaya davet ediyoruz. Sadece size özel yorumlarla aklınızdaki soruların cevaplarını öğrenin!