Doğum Saati Bilmeden Yıldızname Baktırılabilir mi?

Doğum Saati Bilmeden Yıldızname Baktırılabilir mi?
Doğum Saati Bilmeden Yıldızname Baktırılabilir mi?

Yıldızname; geçmiş, günümüz ve gelecek hakkında bilgiler elde etmek için en çok tercih edilen fal türlerinden biridir. Öyle ki yıldıznamenin tarihi Osmanlı döneminde yaygın olarak bakılmasına kadar dayanır. 

Durum böyle olunca yıldızname hakkında birçok merak edilen konu olabiliyor. Bunlardan biri de yıldızname baktırmak için doğum saatinin gerekip gerekmediği. Yazımızın devamında bununla ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Doğum Saati Belli Olmadan Yıldızname Baktırılır mı?

Yıldızname baktırmadan evvel insanların aklında birçok soru işareti yer alıyor. Bunlar genellikle yıldızname baktırmak için gereken bilgiler ve bu bilgilerin içeriği ile ilgili. Hepsinin tam olarak bilinmesi gerekli mi, örneğin doğum saati bilinmeden de yıldızname baktırılabilir mi?

Evet, doğum saatinizi bilmeden de yıldızname baktırmanız mümkün. Çünkü yıldızname ebced hesabı ile, Kur’an-ı Kerim aracılığıyla bakılır. Bu sebeple de doğum saatinizi bilmenize gerek yoktur.

Yıldızname Baktırmak İçin Gereken Bilgiler

Yıldızname diğer fal türlerine göre daha detaylı bilgiler ister. Geçmişte yaşanan, gelecekte yaşayacağınız birçok olayla ilgili bilgi veren en gelişmiş yöntemlerden biridir. Yıldızname, İslami kökenlidir. Bakım yapmak için kişinin doğum tarihi, karakteri ve buna benzer bilgilerden yararlanılır. Buradaki en önemli nokta ise yıldızname bakmak için kişinin ebced hesabının yapılması gerekir. Ebced hesabı, Arap alfabesinin içerisinde tarih düşürme sistemi olarak bilinir. Kişinin adındaki harflerin Arap alfabesinde tekabül eden harf sayıları belirlenerek bir hesaplama yapılır.


Yıldıznamenizi sitemizde yer alan uzman yorumculara online baktırabilir ve size özel yorumlarla gelecekte siz nelerin beklediğini öğrenebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su gibi falları da baktırabilirsiniz.