El Falı Nedir, Nasıl Bakılır?

El Falı Nedir, Nasıl Bakılır?
El Falı Nedir, Nasıl Bakılır?

Gelecekten haberdar olmak ve günümüzde yaşananlardan ders almak için insanlar birçok fal yöntemine başvurmaktadır. Bunlardan biri de el falı olarak bilinir. El falı, kendinizi daha iyi tanımanızı ve gelecekle ilgili umutlarınızı yeşertmenizi sağlayan motive edici bir fal türüdür.

Bununla birlikte elbette el falı nedir sorusunun yanı sıra merak edilen birçok konu mevcuttur. Yazımızın devamında el falı nedir, nasıl bakılır, elimizde kaç çeşit çizgi vardır gibi birçok sorunun yanıtını bulabilirsiniz.

El Falı Nedir?

El, bir kişinin eşsizliğini, yeteneklerini, güçlerini ve zayıflıklarını yansıtmaktadır. El falı avuç içi okumak olarak da bilinmektedir. Günümüzde de dünyanın dört bir yanında uygulanan bu fal yönteminin kökeni Hint astrolojisine ve Roma falcılığına kadar dayanmaktadır. 

El falı bakmaktaki amaç, insanların avuç içlerindeki çizgileri, çıkıntıları ve derinlikleri okuyarak kişinin karakteri veya geleceği ile ilgili değerlendirmelerde bulunmaktır.

Elimizde Kaç Çeşit Çizgi Vardır?

Elimizde toplamda altı çeşit çizgi vardır. Bunlar; kalp çizgisi, akıl çizgisi, hayat çizgisi, kader çizgisi, evlilik çizgisi ve şöhret çizgisi olarak adlandırılır. Bunların hepsi el falı bakarken ayrı bir şekilde adlandırıldığı gibi farklı anlamlara da gelmektedir. 

Ek olarak, toplamda altı çizgi olduğu bilinse de ana hatlar olarak bilinen çizgiler kalp çizgisi, yaşam çizgisi ve akıl çizgisi olmak üzere toplamda üç farklı şekilde bilinirler.

Elimizdeki Çizgilerin Anlamları Nelerdir?

El falı bakarken en önemli etkenlerden biri de elimizdeki çizgilerin anlamlarını bilmektir. Kişinin avuç içindeki çizgilere ve derinliklere göre karakteri ve gelecek yaşamı hakkında yorumlar yapılır. 

Gelecek hakkında yapılan yorumların bir kesinliği olmasa da geçmişte yaşanmış olayların bilinmesi daha muhtemeldir.

Kalp Çizgisi:

Avucun sağ dış kısmından başlayıp orta parmağın altına doğru uzanan çizginin adı kalp çizgisidir. Bu çizgi avucumuzda en üstte yer alır. Anlam olarak yorumlandığında, bu çizginin duygusal dengeyi, romantik bakış açısını, depresyonu ve kalp sağlığını gösterdiği bilinmektedir.

Hayat Çizgisi:

Hayat çizgisi, başparmağa yakın bir şekilde başlayıp bileğe doğru adeta bir yay şeklinde uzanmaktadır. Bu çizgi, fiziksel sağlığı, yaşamdaki mutluluğu ve büyük hayat değişikliklerini yansıtmaktadır. 

Sanılanın aksine, hayat çizgisinin uzun veya kısa olması ömrün uzunluğu ya da kısalığı ile ilgili değildir.

Akıl Çizgisi:

Hayat çizgisinin üzerinden başlayıp avucunuzun ortasına doğru uzanan çizgiye akıl çizgisi adı verilmektedir. Bu çizgi, kişinin sahip olduğu veya olacağı başarılar hakkında mesajlar vermektedir. 

Çizginin uzunluğu ve derinliğine göre de yaratıcılığınız ölçülebilir. Genel olarak yorumcular tarafından eğik çizgi, yaratıcılık ve doğallık ile ilişkilendirilir. Düz çizgi ise pratiklik ve düzenli bir yaklaşımı işaret etmektedir.

Çizgilerin Haricinde Elimizin Şeklinin Bir Anlamı Var mıdır?

El falı bakılırken merak edilen konulardan biri de budur. Avucumuzun içindeki çizgilerin yorumlanması ile bakılan el falının haricinde elimizin, parmaklarımızın şekli de bize karakterimiz ile ilgili mesajlar verebilir. 

Bununla birlikte sol elimizin geçmiş yaşamımızı, sağ elimizin ise şimdiki zamanı temsil ettiği de söylenir. Elleri iri olan insanlar için düşünerek çok zaman harcayan karaktere sahip oldukları şeklinde bir yorum yapılır. 

Eğer ki kişi küçük ellere sahipse bu onun çok aktif, huzursuz ve spontane bir yaşam sürdüğünü işaret eder. Uzun parmaklı kimselerin mükemmeliyetçi bir yapıda oldukları söylenir. 

Kısa parmaklı insanların ise dürtüsel ve dağınık bir yaşam tarzına sahip oldukları şeklinde bir yorumlama yapılmaktadır.

El Falı Nasıl Bakılır?

El falı avuç içiniz yukarıya bakacak şekilde dururken avucunuzdaki çizgileri, derinlikleri ve çıkıntıları değerlendirerek bakılır. El falı bakılırken kadınlar ve erkekler için farklı yorumlarda bulunulabilir. 

Örneğin, kadınlar için sağ el kader, sol el ise yaşam boyunca yapılan işler olarak bilinir. Erkekler için ise durum bu tam tersidir. Sol el kader, sağ el yaşam boyunca yapılan işler demektir. 

El falı bakılacağı zaman kişinin baskın olarak kullandığı el hangisiyse ona bakılır. Bu da baskın elin mevcut ve geçmiş yaşam eli olarak bilinmesine dayalıdır. Böylelikle baskın olmayan eliniz de gelecek yaşam eli olarak bilinir.

El Falı Ne Zaman Bakılmalıdır?

Elbette ki el falı baktırmak için belli bir zaman dilimi yoktur. Fakat konunun uzmanları tarafından kişiler için önerilen günün belli saatleri mevcuttur. El falı bakmak için sabahları, uyandıktan hemen sonrası avuç içi okumak için en iyi zamanlar olarak bilinir. 

Kahvaltı öncesi yapılacak olan el falı bakımı en iyi mesajları verilebilir. Ayrıca, elinizde ne kadar az çizgi varsa o kadar şanslı olduğunuz söylenir.


Profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları online baktırabilir ve size özel yorumlarla gelecekte siz nelerin beklediğini öğrenebilirsiniz.