Fal Nedir, Fal Çeşitleri Nelerdir?

Fal Nedir, Fal Çeşitleri Nelerdir?
Fal Nedir, Fal Çeşitleri Nelerdir?

Geçmişten günümüze kadar gelen önemli kültürlerden biri olan fal ile insanlar yüzyıllardır ilgilenmişlerdir. İnsanoğlu, tarih boyunca da kimi zaman kendisi kimi zaman da çevresi ile ilgili merak ettiklerini keşfetmek istemiştir. Bununla ilgili olarak da fal baktırma yöntemine başvurmaktadır. Fal, günümüzde genel olarak geçmiş, şu an ve gelecek ile ilgili bilgi sahibi olmak için baktırılır. Gerçekten inanarak fal baktıranlar olduğu gibi yalnızca eğlencesine, günün stresinden arınmak için fal baktıranlar da vardır.

Hangi amaçla olursa olsun, fal baktırmak oldukça popüler kültürlerden biridir. Geçmişte yaşadıklarımızdan ders almak ve günümüzde yakın gelecekte olacaklara karşı hazırlıklı olmak için fal baktırılır. Çağımızın giderek dijitalleştiği bugünlerde online olarak fal baktırmak da mümkündür. Gün içerisinde zaman yönetiminde sıkıntı çekenler için oldukça önemli bir yerdedir.

Fal Sepeti, sizleri online ortamda gerçek falcılar ile buluşturarak güvenilir ve hızlı bir fal baktırma deneyimi yaşatmaktadır. Yıllardır kullanıcılarına en iyi hizmeti sunan Fal Sepeti, birden fazla fal seçeneği ile sizlere sunulmaktadır. Bu sayede ilginizi çeken birden fazla fal türü için bakım yaptırmanız mümkündür.

Fal Çeşitlerimiz Nelerdir?

Fal Sepeti, kullanıcılarına beş farklı fal çeşidi sunmaktadır. Bunlar, kahve falı, tarot falı, su falı, yıldızname ve katina falı olarak bilinmektedir. Elbette ki her fal türü kendi içinde farklılıklara sahiptir. Bununla birlikte bakılış yönü açısından benzerlik gösteren fal türleri de mevcuttur. Yalnızca bir konuya odaklanan veya daha geniş kapsamlı fallar bakan fal türleri de Fal Sepeti’nde yer almaktadır.

Kahve Falı

Halk arasında da sıklıkla bakılan fal türlerinden biridir. En bilinen ve tercih edilen fal türlerinden biri olan kahve falı, adından da anlaşılacağı gibi kahve aracılığı ile bakılır. Kahvenizi içtikten sonra kapatılan fincanda oluşan telveler, alanında uzman kişiler tarafından yorumlanır.

Her fal türünde olduğu gibi kahve falında da sorulan sorular önemlidir. Çünkü kahve falında bazı soruların yanıtını almak mümkün değildir. Bu konuda birçok soruyu örnek olarak verebiliriz fakat en önemli olanları kesin cevap gerektiren sorulardır. Bu tarz soruların yanıtlarını kahve falından almamız mümkün değildir. Buna ek olarak spesifik konular içeren sorular da kahve falı baktırırken sorulmaz, sorulsa da herhangi bir yanıt bulunamaz. Örneğin net bir tarih gerektiren; doğacak çocuğumun doğum tarihi ne, ölüm tarihim veya evleneceğim tarih ne gibi sorulan soruların yanıtlarını almak mümkün değildir.

Tarot Falı

En çok tercih edilen fal türlerinden biri olarak bilinir. Geçmiş ve gelecek ile ilgili verdiği ipuçları sayesinde vazgeçilmez fal türleri arasında yer almaktadır. Tarot falı, kartlar aracılığı ile bakılan bir fal türüdür.

Bir destede toplamda 78 adet kart yer almaktadır. Fal Sepeti’nde online olarak fal baktırmak istediğinizde sistem size 78 adet kart sunar ve bunlar arasından 10 adet kart seçmenizi ister. Elbette ki fal bakımından önce bir niyetiniz veya sorunuz varsa onu da unutmamanız gerekmektedir. Tarot falının da alanında uzman kişiler tarafından bakılması son derece önemlidir.

Su Falı

Günümüzde de önemli bir yere sahip olan kültürlerden biridir. Diğer fal türlerine göre biraz daha konsantrasyon gerektiren, bakımı zor olan bir faldır. Su falı, geçmişten günümüze kadar olan süreçteki tüm gerçekleri sizin önünüze serebilir. Kişinin şu anki durumu, hayat şartları, kişilik analizi ve karşısındaki kişinin karakteri hakkında sorulan soruları yanıtlayabilir.

Su falı bakılırken en önemli unsur, sorulacak soruların açık ve net bir şekilde yöneltilmesidir. Bu fal türü de adından da anlaşılacağı gibi su aracılığı ile bakılır. Bir kaba temiz ve berrak bir su konulur ve sonrasında da fal bakımına başlanır. Su falı, farklı gereklilikleri olan bir fal türüdür. Bu sebeple herkes tarafından bakılamaz, bakacak olan kişinin bu konuda yeterli donanıma sahip olması gerekir. Örneğin, fal bakımına başlamadan önce belli başlı ayetlerin, duaların okunması gerekmektedir. Yoğun bir konsantrasyon gerektiren su falı, uzman kişiler tarafından bakıldığı zaman gerçek sonuçlarını verir. Özellikle bakacak kişinin durugörüye sahip olması son derece önemlidir. Tam anlamıyla kişinin bilgisi, aldığı eğitimler ve ilmi doğrultusunda bakılabilir.

Yıldızname

Geçmiş, gelecek ve şu anki hayatınızla ilgili sizlere bilgiler veren bir fal türüdür. Özellikle bilgi almak ve kafasındaki soru işaretlerini gidermek isteyen kişilerin başvurduğu fal türlerinden biridir.

Uzman kişiler tarafından bakılması, en iyi sonucun alınmasını sağlayacaktır. yıldıznameye bakmak için ebced hesabının yapılması gerekir. Kur’an aracılığı ile bakılan bu fal türünde en önemli olan şey ebced hesabıdır. Başka herhangi bir şeye ihtiyaç duymadan yalnızca ebced hesabı ile yıldızname bakılabilir.

Katina Falı

Fal Sepeti’nde de sıklıkla tercih edilen fal türlerinden biridir. Tarot falına  benzese de farklı olduğu birçok yönü vardır. Kartlar aracılığı ile bakılan katina, aşk falı olarak da bilinir. Bunun sebebiyse verdiği bilgilerin daha çok kişinin özel hayatı, aşk yaşantısı ile ilgili olmasıdır. Öyle ki, katina falı aşk hayatının geleceği olarak da adlandırılmaktadır. Katina falında bir destede 65 adet kart yer almaktadır. Kartların üzerinde mitolojik karakterler bulunur. Adını ise İzmirli meşhur falcı Katina’dan almıştır.


Fal Nedir, Fal Çeşitleri Nelerdir? yazımızın yanı sıra profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları online baktırabilir ve size özel yorumlarla gelecekte siz nelerin beklediğini öğrenebilirsiniz.