16 Mayıs Ay Tutulması

16 Mayıs Ay Tutulması
16 Mayıs Ay Tutulması

2022 yılında birçok ay ve güneş tutulması meydana gelecek. Bununla birlikte söz konusu tutulmaların da üzerimizde elbette ki olumlu ve olumsuz etkileri mevcut olacak. Hem bireysel hem de genel olarak toplumsal etkilerini de bilmemizde fayda var. Yakın zamanda yaşanacak tutulmalardan biri de 16 Mayıs tarihinde olacak olan Ay tutulması. Bununla ilgili detaylı bilgileri de sizlerle paylaşalım.

Bu haftaya akrep burcunun 25 derecesinde yaşanacak olan dolunayın etkisi ile başlıyor olacağız. 30 Nisan’da yaşanan güneş tutulması ile yaptığımız başlangıçların sonucunu almaya başladığımız bir tutulma yaşayacağız diyebiliriz.

16 Mayıs Ay Tutulmasının Etkileri Nelerdir?

Akrep burcu elimizde tutku ile tuttuğumuz konuları anlatır. Gerçekleşecek olan ay tutulmasının etkisi ile daha sağlam bir sürece yürüyebilmek adına elimizde tuttuklarımızdan vazgeçmek durumunda kalabiliriz.

Tutulma GAD tarafında gerçekleşecek. Bu sebeple de eskiye dair olan alışkanlıklarımızı dönüştürecek kadersel etkileri içeriyor olacak. Tutulmanın etkisi ile bazılarımız büyük bazılarımız ise küçük bedeller ödeyecek. Ancak bunun sonunda kendi kıymetimizi ve değerimizi bildiğimiz, özgürleştiğimiz bir sürece girmiş olacağız.

Tutulma anında, karmaların efendisi olarak adlandırdığımız Satürn tutulmaya sert bir kare açı yapıyor olacak. Bu da gerçekleşecek olan ay tutulmasında bazı şeylerin bizim kontrolümüzde değil kadersel etkilerde olacağı anlamına geliyor. Çünkü gökyüzünde kadersel temalar fazlasıyla yükselecek. Satürn’ün etkisi bizlere bundan sonraki süreçlerde daha fazla sorumluluk almamızı gerektiren şartları oluştururken maddi konularda ve ilişkilerde ya hep ya hiç kararı alabiliriz.

16 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan Ay tutulması esnasında Mars’ın tutulma ile karşılıklı ağırlaması olacak ve Neptün ile kavuşacak. Bu sayede Mars’ın enerjisi bu süreçte potansiyelimizi içimizde kullanmamız gerektiğinin önemi anlatıyor olacak. Bir şeyleri görsek bile karşı tarafın bir şeyleri idrak etmesi için ona zaman tanımamız gerektiği önemli olacak. Kısacası bu süreçte yaşayacağımız tüm olaylarda biraz durup beklemek gerekecek.

Tutulmanın etkisi ile yaşayacağımız konular hepimiz için kriz oluştururken Venüs’ün bu ay tutulmasına açı yapmaması sevgi konularında ve parasal konularda ne yöne gideceğimizi bilemediğimiz bir karmaşa da yaratabilir. Aslında bu tutulma yaşadığımız dönüşümde bir şeyleri fark etmemizi sağlarken hemen atağa geçmemiz konusunda bizi uyarıyor olacak. Öyle ki bizlere, ne yaşarsak yaşayalım durup düşünelim ve hemen düşünmeden yeni bir yola girmeyelim diyor. Kendimizi yönsüz hissetsek de yeni kapıların açılması için kendimize zaman tanımamız gerektiğinin önemi vurgulanıyor. Zaten kadersel etkiler bu yeni yönleri karşımıza çıkarıyor olacak.

16 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Ay tutulması esnasında gökyüzünde bir kare açı yaşanacak, özellikle tutulmanın görüleceği ülkelerde doğal afetler yaşanması mümkün olurken tutulma haritasının Amerikan borsasının üstünde olması Amerikan borsasını kökten etkileyecek değişimleri de beraberinde getirecek.

Merkür’ün retro döneminde olması ve yaşanacak olan Ay tutulmasına etkisiyle ilişkilerde barışmalar gerçekleşebilir. Karşı tarafa bir şans daha vermek adına birçok fırsatların elimize geçmesini sağlayabilir. Bu süreçte geçmişten gelen haberler, insanlar gündemimizde yer alabilir.  Özellikle Merkür’ün ikizler burcunda ilişki göstergelerinizden geçiyor olması, ilişkilerle ilgili gelişmelerin de hızlı ve kadersel olacağını gösteriyor olacak.


Sizler için hazırladığımız 16 Mayıs Ay Tutulması yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz. FalSepeti ailesi olarak tüm burçlar için iyi ve keyifli bir hafta dileriz.