Katina Falı ve Tarot Falı Arasındaki Farklar

katina ve tarot
katina ve tarot

Fal baktırmak insanlar için geçmişten günümüze taşınan bir kültürdür. Çoğu kişinin ilgi alanına girdiği gibi birçok farklı fal türü vardır. Bunlardan en çok tercih edilenlerinden ikisi tarot falı ve katina falıdır.

Tarot falı, bilindiği üzere kartlar aracılığı ile bakılır. Aynı şekilde katina da kartlar ile bakılan ve sorduğunuz sorulara yanıt alabileceğiniz bir fal türüdür. Durum böyle olsa da katina falı ve tarot falı birbirinden farklı türlerdir. Yazımızın devamında bu iki fal türü arasındaki farklar hakkında bilgi sahibi olabileceksiniz.

Katina Falı ve Tarot Falı Arasında Ne Fark Var?

Belki de tarot falı ile katina falını birbirinden ayıran en önemli özellik; katina falı dışındaki tüm fal türleri size tüm hayatınızla ilgili daha genel bilgiler sunarken, katina falının sadece aşk hayatınıza odaklanıyor olmasıdır. Katina falı, ayrıntılara takılmadan size bilgi verir, tarot falı iste detayları ile birlikte size bir yorumlama yapar. Sorulan soruya göre tarot kartının mesajı değişir. Fakat katina falındaki kartların içeriği aşktan haber vermektedir. Tarot falı ülkemizde yalnızca bir fal türü olarak bilinse de yurt dışında psikolojik alt temel okuması olarak adlandırılır ve bu durum bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Bununla birlikte katina yalnızca bir fal türüdür.

Katina falı, aşk hayatının geleceği olarak adlandırılır. Bunu sürekli merak edenleriniz vardır. Katina bize içinde bulunduğumuz süreci, ileride nasıl biri ile aşk yaşayabileceğimizi, yalnız kalbimizi kimin canlandıracağını söyler. Karşımdaki kişi benim için doğru kişi mi, gelecekte ben bu kişiyle evlenebilir miyim gibi tüm sorulara katina falı yanıt verir. Daha çok aşk üzerine yoğunlaşan bir fal olarak bilindiği için katina aşk falı olarak da adlandırılır. Öyle ki, katina falı bakımından sonra alacağınız yanıtlar daha çok aşk ve kişisel duygularla ilgili olacaktır. 

Tarot falı, psikolojik alt temel okuması olarak görülür demiştik. Bu sebeple tarot falı, doğru şekilde sorulduğunda her sorunuza yanıt verir. Psikolojik alt temel okuması yaptığı için, olayların kişiler üzerindeki evrensel getirisi ve götürüsü hakkında da bilgi verir. Burada doğru bir şekilde sormak oldukça önemlidir. Aradığınız cevaplara ancak detaylı ve gerçekten net bir şekilde sorduğunuzda ulaşabilirsiniz. Burada önemli olan enerjinizi kartlara yansıtmanızdır, tarot doğru bir şekilde rehberlik yapar ve sizin enerjinize bağlanır. Ucu açık sorular tarot için idealdir. Karta her sorulan sorunun cevabı daha çok belirginleşir ve spesifik sorular detaylandırılır.

Katina falında verilen yanıtlar ise daha çok kişisel olay örgülerine dayanır. Tarot falı ayrıntılarıyla birlikte yorumlama yaparken, katina falı bunun aksine ayrıntılara takılmaz.

Katina ve Tarot Falı Açılımı Nasıl Yapılır?

Tarot falı ve katina falı bakımları içerik olarak da farklılık göstermektedir. Kısaca bu farklılıklara da değinelim ve iki fal türünün açılımlarının nasıl yapıldığını anlatalım.

Tarot falında 22 Büyük Arkana 56 Küçük Arkana toplamda 78 adet kart bulunur. Bu kartlar insan deneyiminden gelen evrensel duyguları, eylemleri ve durumları temsil eder. Böylece doğru soruları sorduğumuzda hayatımızın neresinde olduğumuza, hangi enerjilerle uğraştığımıza dair yeni bir bakış açısı kazanabilir ve nasıl ilerleyeceğimiz konusunda rehberlik alabiliriz. Sorulan soruya göre açılım yapılabilecek birçok teknik vardır. Bu açılımlara 3 kart, kelt açılım ve pentagram örnek olarak verilebilir.

Adını İzmirli meşhur falcı Katina’dan alan katina falında ise tamamına “deste” adı verilen 65 kart bulunur. Kartların üzerindeki mitolojik karakterlerin, geçmiş zamanlarda yaşamış kişiler olduğuna ve bakılan falda enerjilerinin etkili olduğuna inanılır. Katina falını tarot falından ayıran en önemli noktalardan biri, kartların açılmadan önce element ruhlarının ayrılıp kenara konmasıdır. Bu kartlar selena, ariman, isfahan ve bedes kartlarıdır. Seansın sonunda, sorulan sorunun olumlu veya olumsuz bir cevabının olacağı bu kartlara göre belirlenir.


Tarot ve katina falınızı sitemizde yer alan uzman yorumculara online baktırabilir ve size özel yorumlarla gelecekte siz nelerin beklediğini öğrenebilirsiniz.

Bu yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan sizler için hazırladığımız videolarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz.