Tepsi Falı Nedir, Nasıl Bakılır?

Tepsi Falı Nedir, Nasıl Bakılır?
Tepsi Falı Nedir, Nasıl Bakılır?

Tepsi falı kökeni antik dönemlere kadar dayanan bir fal türüdür. İlk olarak Afrika’da ortaya çıkmıştır. Orta ve Batı Afrika’da yaşayan Fulaniler isminde bir kabile tarafından çıkarılan tepsi falının bakımı o zamanlardan günümüze kadar ulaşmıştır.

Bakımı oldukça zor olan tepsi falının kahve falı ile birçok benzerliği bulunur. Yine de farklı yönleri bulunan bu fal türü ile ilgili de birçok merak edilen sorunun yanıtı yazımızın devamında sizleri bekliyor.

Tepsi Falı Nedir?

Tarihi antik dönemlerdeki Afrika’ya kadar dayanan tepsi falı, oldukça karışık bir bakıma sahip olmaktadır. Bundan dolayı da günümüzde bile kendi içinde hâlâ birçok gizem barındırmaktadır.

Tepsi falında birçok farklı yöntem ve metod bulunmaktadır. Alanında uzman olan kişiler tarafından bakılması tavsiye edilir. Tam olarak bakan kişinin uzmanlığına bağlı olarak değişik şekillerde yorumlanabilir. Kökeni oldukça eskiye dayandığı için de günümüze gelene kadar birçok farklı teknik ile bakımı sağlanmıştır.

Tepsi Falına Nasıl Bakılır?

Tepsi falının bakımında adından da anlaşılacağı gibi bir tepsiye ihtiyacınız olacaktır. Kahve falında olduğu gibi öncelikle bir kahve içilmelidir. Daha sonra içimi biten kahvenin telveleri tepsiye dökülür. Negatif enerjiyi uzaklaştırdığına inanıldığı için de bir mum yakılır. Kimi yorumcular ek olarak bir tütsü yakmayı da tercih edebilirler. Ortamdaki enerji temizlendikten sonra daha net ve verimli sonuçlar elde edilebilir.

Tepsi falında, kahve içilen fincanın içi fal baktıran kişinin iç dünyası ve geçmişi hakkında bilgiler vermektedir. Tepsiye dökülen telveler ise kişinin geleceği ile alakalı mesajlar verir. Tepsi falı, günümüzde de akılda oluşan sorulara yanıt aranan ve bunların cevaplarını verebilen bir fal türü olarak bilinir.

Oldukça zorlayıcı bir bakıma sahip olan bu fal, bakım esnasında büyük bir enerji gerektirir. Bu sebeple de yalnızca işinin uzmanı ve gerçek, ilim sahibi kişilerin bu fala bakması gerekir. 


Yazımızda Tepsi Falı ile ilgili merak edilenlere cevap vermeye çalıştık. Aklınızda farklı bir soru varsa yorum yapmayı unutmayın!

Ayrıca, Fal Sepeti deneyimini yaşayabilmeniz için sizi profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları online baktırmaya davet ediyoruz. Sadece size özel yorumlarla aklınızdaki soruların cevaplarını öğrenin!