Yaşam Enerjisi Kristalleri (Özel Kristaller Yazı Dizisi – 2)

Merhaba sevgili FalSepeti dostları! Geçtiğimiz hafta başlattığım haftalık Özel Kristaller yazı dizisinin ikinci bölümünde yaşam enerjinizi yükseltme ve destekleme amacına uygun kristalleri tanıtacağım. Bu kristaller yine çekim yasası ve olumlama çalışmalarıyla birlikte kullanılabilir, odak noktamız ise yaşamsal enerjimiz, yani chi (ki) 🙂 Sebepsiz yorgunluklar, bitkinlikler ve endişeler mi hissediyorsunuz? Aldığınız uyku zinde hissetmenize neden olmuyor mu? Gün içinde fiziken yorgun olmamanıza rağmen bir şeyler yapmaya hâliniz yokmuş gibi mi hissediyorsunuz? Hayattan bir nedene bağlı olmaksızın zevk almayalı epey zaman oldu mu? Belki de yaşam enerjisi akışınızda bir tıkanıklık vardır canlar, hangi kristallerin yaşam enerjinizi destekleyeceğini öğrenmek için okumaya devam edin lütfen 🙂

Yaşam enerjisini arttırmak ve desteklemek için ilk ve öncelikli tavsiyem Sitrin, bu taş doğrudan mide (solar pleksus) çakramızla bağ kurar ve tıpkı Güneşin Dünyaya yaşam enerjisi sağlaması gibi bir etki oluşturur üzerimizde. Sitrin de Kuvars ailesindendir, bulunması çok kolaydır, genel enerji alanının yani auranın yanı sıra bağışıklık sistemi, mide ve sindirim sistemi ile ilgili tüm rahatsızlıklara yönelik olarak özel enerji terapileri ile birlikte kullanılabilir. Yaşamsal enerjiyi arttırma özelliği, kişinin kendi inanç sisteminden kaynaklanan bolluk ve bereket blokajlarının çözülmesinde de etkilidir. Genel yaşam enerjisi için mide çakrasına yakın olacak şekilde bilekte, şifalandırma çalışmalarında da rahatsızlığa yakın olacak şekilde taşınması uygundur.

Aslında fosilleşmiş reçine olan Kehribar da yaşam enerjisini en iyi şekilde destekleyen taşlardan biridir, ancak organik yapısı nedeniyle enerjetik açıdan arındırılması ve yüklenmesi ciddi bir maharet ister,  en iyi şekilde etkisini gösterebilmesi için ben genellikle Kehribarı Sitrinle birlikte kullanılacak şekilde tavsiye ederim. Özellikle sarı ve bal rengi tonlarında olması daha iyidir, enerji takviyesinin yanı sıra bizi yorgun düşüren blokajların açılması ve enerji alanımız olan auralarımızın onarılması için birebirdir.

Diğerlerine göre daha zor bulabileceğimiz Sarı Turmalin de mide çakramızı canlandırır, enerjimizi arttırır, içsel kuvvetimizi fiziksel bedenimizde hissetmemize yardımcı olur. Turmalinin pek çok farklı rengi vardır ve arındırıp güçlendirmek genel özelliğidir, Sarı Turmalin de enerjimizi canlandırırken bir yandan arındırır. Uzun soluklu yaşam enerji çalışmalarında ve yaşamsal enerji döngülerinin desteklenmesinde favori taşımdır.

Sarı Zirkon bulunması daha kolay olan kristallerdendir. Aslında nötr bir enerjisi olan Zirkon yani Zebercet taşı, renklerine göre ilgili çakralara ve enerjilere yönelik güçlendirme, detoks ve şifa getirirler. Turmalin bulamadığınız zaman Sarı Zirkonu tam olmasa da bir tür muadil olarak düşünebilirsiniz.

Yaşam enerjisini en güzel şekilde destekleyen kristallerin en pahalısını en sona sakladım! 🙂 Elmas, yapısını oluşturan saf karbon nedeniyle yaşam enerjisi veren en önemli kristallerdendir. Karbon yaşam enerjisinin temel yapıtaşıdır, bu nedenle renginin şeffaf olması önemli değildir, yaşam enerjisi desteği, enerji alanı onarımı arındırılması ve şifalandırılması amaçlarıyla rahatlıkla kullanılabilir, enerjik etkisi çok fazladır. Fiyat aralığı konusunda hepimizin az çok fikri var, ancak elinize bir imkan geçerse hem çok şık bir aksesuarınız hem de enerjinize enerji katacak çok güçlü bir kaynağınız olur elmas 😉

Her zaman olduğu gibi, kristallerin enerji alanınızı düzenleyip sizi desteklemesi için enerjinize ve amacınıza uygun bir kristal seçmeniz, onları yapılarına uygun olarak güzelce arındırmanız, size uygun olumlamalar eşliğinde bu kristallerle birlikte çalışmanız gerektiğini unutmayın canlarım. Aklınıza gelen her soruyu yazının altına yorum olarak yazabilirsiniz.

Enerjinizin kristallerinki kadar berrak olmasını diliyorum!

Sevgilerimle,

~Yağmur