Yıldızname ve Doğum Haritası Arasındaki Farklar

Yıldızname ve Doğum Haritası Arasındaki Farklar
Yıldızname ve Doğum Haritası Arasındaki Farklar

Her konuda olduğu gibi maalesef astroloji ve fallar konusunda da doğru bilinen birçok yanlış mevcuttur. Durum böyle olunca kişilerin kafası hem oldukça karışır hem de doğru yolu bulmakta zorlanırlar.

Bu konulardan biri de yıldızname ve doğum haritası ile ilgilidir. Yıldızname ve doğum haritası aynı şey mi, değilse arasında ne tür farklar var gibi soruların yanıtlarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Yıldızname ve Doğum Haritası Aynı Şey mi?

Halk arasında yıldız haritası olarak da bilinen doğum haritası, çoğu zaman yıldızname ile karıştırılmaktadır. Daha doğrusu, karıştırmanın yanı sıra yıldıznameye bakmak için doğum haritasının gerektiğine dair yanlış bilgiler mevcuttur. 

Öncelikle yıldızname ve doğum haritasının aynı şey olmadığını belirtmek isteriz. Ek olarak yıldıznameye bakmak için de doğum haritasına ihtiyaç duymayız. Doğum haritası astrologlar tarafından belirlenip bu konuda bir yol gösterici olarak bilinirken, yıldızname bir fal türü olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yıldızname ve Doğum Haritası Arasındaki Farklar Nelerdir?

Yıldızname ve doğum haritası kişiler tarafından pek çok kez karıştırılmaktadır. Halk tarafından ikisinin aynı şey olduğu veya yıldıznameye bakmak için doğum haritasına ihtiyaç duyulduğu sanılmaktadır. Ancak bunun aksine yıldızname ve doğum haritası arasında birçok fark bulunmaktadır.

Yıldızname; geçmiş, gelecek ve şu anki yaşamınızla ilgili sizlere bilgiler veren bir fal türüdür. Uzman kişiler tarafından bakılması, alınacak bilgilerin kalitesi yönünden de oldukça önemlidir. 

En çok tercih edilen fal türlerinden biri olan yıldıznameye bakmak için ebced hesabının yapılması gerekir. Kur’an aracılığı ile bakılan bu fal türünde en önemli olan şey ebced hesabıdır. Başka herhangi bir şeye ihtiyaç duymadan yalnızca ebced hesabı ile yıldızname bakılabilir.

Ebced, Arap alfabesinin eski sıralanışındaki ilk dört harfinin okunuşlarından türetilmiştir. Ebced hesabı, alfabetik bir sayı sistemi kullanarak kullanılır. Bu sistem ebced rakamları olarak da adlandırılmaktadır. 

Böylelikle, yıldızname baktırmak isteyen kişilerin adında bulunan harflere tekabül eden sayıların belirlenmesi gerekir. Buna göre de ebced hesaplaması aracılığıyla yıldızname bakılır.

Doğum haritası; doğduğunuz anda gökyüzünde yer alan gezegenlerin konumunu gösteren bir haritadır. Adından da anlaşılacağı gibi kişi için bir yol haritası olarak bilinir. Alanında uzman astrologlar tarafından belli hesaplamalar yapılarak çıkarılır. 

Doğum haritasını çıkarmak için üç farklı bilgi gereklidir. Kişinin doğum günü, doğum saati ve doğum yeri. Bunlar, doğum haritası belirlemede önemli bilgilerdir. Doğum haritası bizlere kişinin güçlü ve zayıf yönlerini, alınması gereken önemli kararlar için zaman aralıklarını ve karakter gelişimi için yapılması gerekenleri, elde edilecek fırsatları gösterir. 

Bu bilgilerin elde edilmesi, doğum haritasının okunması ve yorumlanmasına bağlıdır. Bu sebeple doğum haritasının alanında uzman bir astrolog tarafından çıkarılması bilgilerin kesinliği açısından da oldukça önemlidir.

Doğum Saati Tam Olarak Bilinmeden Doğum Haritası Çıkarılır mı?

Kişilerin en çok merak ettikleri noktalardan biri de doğum saatinin net olarak bilinmemesinden oluşabilecek sorunlardır. Eğer doğum saatinizi tam olarak bilmiyorsanız bile doğum haritanız belirlenebilir. 

Net olarak bilinmeyen doğum saatleri için alanında uzman astrologlar farklı bir yöntem ile doğum saatinize ulaşabilirler. Bu yönteme rektifikasyon adı verilir.

Rektifikasyon – Doğum Saati Belirleme Nedir?

Rektifikasyon yöntemi doğum saati belirleme olarak da bilinir. Doğum saati belli bir aralıkta olan fakat net olarak saati, dakikası bilinmeyen kişiler için kullanılır. Bahsi geçen bu aralık da 3 saat ile sınırlıdır. 

Örneğin doğum saatiniz 15.00 ve 18.00 saatleri arasında ise ama net saat ve dakikasını bilmiyorsanız bu yöntem sayesinde dakikasına kadar belirlenmesi mümkündür. Elbette bu işlem alanında uzman astrologlar tarafından sizden belli başlı bilgiler alınarak yapılır. Fakat daha uzun bir aralıkta olan veya hiç bilinmeyen saatlerin bulunması mümkün değildir.


Yıldıznamenizi sitemizde yer alan uzman yorumculara online baktırabilir ve size özel yorumlarla gelecekte siz nelerin beklediğini öğrenebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su gibi falları da baktırabilirsiniz.