Yüzük Falı Nedir, Nasıl Bakılır?

Yüzük Falı Nedir, Nasıl Bakılır?
Yüzük Falı Nedir, Nasıl Bakılır?

Yüzük falı, Antik Yunan döneminden günümüze kadar gelmiş olan fal türlerinden birisi olarak biliniyor. Farklı türde fallar baktırmayı sevenler için yüzük falı gibi değişik fallar vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Durum böyle olunca da konuyla ilgili birçok soru işareti oluşabiliyor. Yüzük falı nedir, nasıl bakılır, ne tarz konular ağırlıktadır? Bize hangi sorularımızın yanıtlarını verebilir gibi soruların cevaplarını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

Yüzük Falı Nedir?

Yüzük falı, kökeni oldukça eskiye dayanan, Antik Yunan döneminden başlayıp bugüne kadar bakımını sürdürebilmiş fal türlerinden biridir. Genel olarak belli başlı sorulara yanıt vermesi sayesinde tercih edilir. Yüzük falı için birçok konuda bilgi verdiğine inanılır. Bu fal türünde, kaç yaşında evleneceğiniz, kaç çocuğunuz olacağı ve çocukların cinsiyeti gibi soruların yanıtları aranır.

Yüzük Falına Nasıl Bakılır?

Yüzük falı, isminden de anlaşılacağı gibi bir yüzük aracılığı ile bakılır. Burada önemli olan kullanılacak olan yüzüğün düz bir yüzük olmasıdır. Herhangi bir taş veya desen olan yüzükler tercih edilmez. Ek olarak 60-70 cm aralığında bir ip gereklidir. Bundan sonraki aşamalar evleneceğiniz yaş ve çocuğunuzun cinsiyeti olarak değişiklik gösterir. İkisi için de farklı adımlar tercih edilebilir.

Evleneceğiniz yaşı öğrenmek için yüzük falına baktırmak istiyorsanız aynı şekilde bir yüzük ve ipe ihtiyacınız olacaktır. Son olarak da yarısı su dolu sade bir cam bardak lazım olacaktır. Bu bakım sırasında kaç yaşında fal baktıran kişi kaç yaşında evleneceği sorusunu sorar.

Falın sakin ve sessiz bir yerde uygulanması önemli bir detaydır. İlk olarak yüzük ipe bağlanır ve yarısı su dolu bardağa sarkıtılır. Fal baktıran kişi içinden niyetini geçirir ve sorusunu sorar. Yüzük yavaşça suya yaklaştırılırsa da değdirilmez. Merkezde sabit olarak tutulan yüzüğün kaç defa bardağa çarpacağı sayılır. Çıkan sonuç ise fal sahibinin evleneceği yaşı göstermektedir.

Eğer ilerideki çocuğunuzun cinsiyetini öğrenmek için yüzük falı baktıracaksanız yine yüzük ve ipe ihtiyacınız vardır. İpten yüzüğü geçirdikten sonra sol elinizi kaldırarak ipten tutarak yüzüğü yavaşça sol bileğinizin hizasına getirmelisiniz. Sağ elinizle tuttuğunuz ipi sabit bir şekilde bekletmeniz gerekir. Bu sürede tuttuğunuz yüzük ya daire çizecek ya da ileri geri gidip gelmeye başlayacaktır.

Eğer ki yüzük daire çiziyorsa ilk çocuğunuzun erkek olacağı şeklinde bir yorumlama yapılır. Sağ elinizde ip ile tuttuğunuz yüzük ileri geri gidip geliyorsa ilk çocuğunuzun kız olacağının habercisidir. 


Yazımızda Yüzük Falı ile ilgili merak edilenlere cevap vermeye çalıştık. Aklınızda farklı bir soru varsa yorum yapmayı unutmayın!

Ayrıca, Fal Sepeti deneyimini yaşayabilmeniz için sizi profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları online baktırmaya davet ediyoruz. Sadece size özel yorumlarla aklınızdaki soruların cevaplarını öğrenin!