Bütünsel Şifa Kristalleri – 4a (Özel Kristaller Yazı Dizisi – 4)

Merhaba canlarım, Özel Kristaller yazı dizimizin 4. bölümüne hoşgeldiniz 🙂 Yazı dizimizin bu son bölümü kendi içinde birkaç parçaya ayrılıyor, çünkü oldukça kapsamlı ve detaylı olarak ruh-beden-zihin-duygu katmanlarımızın bütünsel olarak şifalanmasına yardımcı olan kristalleri ve özelliklerini detaylıca öğreneceğiz 😉 Bu bölümü özellikle her zaman faydalanabileceğiniz bir rehber formatında hazırladım, ihtiyaçlarınıza en uygun kristaller hangileri öğrenmek istiyorsanız okumaya devam edin lütfen! 😉

sitrinSitrin

Endokrin ve sindirim sistemi üzerinde faydaları vardır, çoğu zaman şifada sindirim ile ilgili porblemlerin çözümünde kullanılır. Vücutta biriken toksik atıkların temizlenmesi, arıtılması ve uzaklaştırılmasında kullanılabilir. Stres sonucunda oluşan ruh halinin yatıştırılmasında, sakinleştirilmesinde Sitrin mükemmel bir kristal olup kullanıcısına sevgi ve keyif verir.

Mide çakrasının (solar pleksus) taşı olan Sitrin, metafiziksel olarak kişisel gücü arttırma ve aydınlığa çıkartma özelliğine sahiptir. Sitrin negatif enerjiyi içerisine almadığından yani absorbe etmediğinden enerjisel anlamda temizlenmesine gerek yoktur. Aura (enerji bedenimiz) üzerinde bulunan negatif enerjilerin etkilerini ortadan kaldırma özelliği nedeniyle psişik farkındalık ve spritüel gelişim için kullanışlıdır.

Negatif enerjiyi uzaklaştıran, buna karşı pozitif bakış açısını kuvvetlendiren özelliğinden dolayı kızgınlık ve rasyonel olmayan ruhsal ve duygusal durum dalgalanmalarında, şüphe hissedildiğinde rahatlatıcıdır

Ametist

Cilt hastalıklarında, alerjilerde, migren ve diğer baş ağrılarında, kalp rahatsızlarında etkilidir. Ametist negatif yük taşıdığından dolayı bedendeki fazla elektirik yükünü toplayarak beyin gücünü yükseltir.

Bulunduğu çevredeki olumsuz enerjileri temizleyip dönüştürür. Sadece odanın herhangi bir yerinde durması bile olumsuz enerjileri toplayıp pozitife dönüştürmesi için yeterlidir. Depresyona karşı faydalıdır. Bu kristalin insan üzerinde canlandırıcı bir etkisi vardır. Yaydığı enerji her zaman fayda sağlar ve olumsuzluklardan korur. Yaydığı enerji ayrıca doğrudan sinir sistemi üzerinde etkilidir.

Fazla çalışmaktan ve stresten kaynaklı zihinsel yorgunluğu alır. Kişileri rahatsız eden takıntılı düşünceleri uzaklaştırıcı ve yatıştırıcı etkiye sahiptir. Uykusuzluk çekenlere iyi gelir. Ayrıca uyku sorunlarına yardımcı olduğu gibi kabus görülmesini de engeller

Kristal Kuvars

Kişinin çevresinde oluşan negatif enerjiyi yok ettiği gibi pozitif enerjiyi toplar, aktive eder ve biriktirir. Düşünce formlarını aktive eden bir özelliği vardır. Bu kristal seyesinde zihinsel aktivitelerimiz hızlanacak ve güçlenecektir. İş hayatında özellikle planlama alanlarında görev yapanların kullanması sıkılıkla tavsiye edilir. Kuvars kristali duygusal dengeliyicidir ve beyin fonksiyonlarını uyarır. Güç ve canlılık hissedilmesini sağlar. Cep telefonu telsiz gibi cihazlardan yayılan radyasyonu toplar. Odaklanma problemlerini ortadan kaldırır ve sabrı güçlendirir. Sindirim ve kan dolaşım sistemi üzerinde önemli etkileri vardır, bu iki sistemin sağlıklı kalmasını sağlayacak enerjiyi yayar. Göz rahatsızlıklarında ve görme bozukluklarında da etkin rol oynayan bir kristaldir.

Bu kristal de ametistte olduğu gibi kişiyi negatif duygusal yapılardan arındıracaktır. Yine kuvars negatif insanların enerjilerinden korunmada da etkin bir kristaldir

Peridot

Peridot, insanların beden ve zihin dengelerini sağlamakta oldukça etkindir. Doku bozulmalarını önleyici özelliğinden dolayı cilt hastalıklarında şifa enerjisi için tercih edilebilecek kristallerdendir. Ayrıca yanık vb. durumlarda kullanıldığında ciltte iz kalmasını engeller. Kalp üzerinde oldukça büyük bir etkisi olup kalp yetmezliği hastalığında kullanılabilir. Pankreas, dalak ve akciğer üzerinde de şifa etkileri mevcuttur.

Bu kristal kişilerin çevreyle olan iletişimlerini güçlendirir. Kıskançlık, egoistlik ve duygusal soğuklukları yok eder. İyimserlik verir ve küçük gelişmelerden duyulan sevincin daha net hissedilmesini kolaylaştırır. Kaygıyı azaltıcı bir enerjisi vardır Peridot’un. Kişinin iç dünyasını fark etmesini sağlayacak kişisel gelişimi hızlandırır, kişinin yaşam enerjisini ve canlılığını korumasını sağlar. Kişiyi duyarlı ve verici bir yapıya büründürür. Nedensiz duyulan korkuların önüne geçer, neşe ve seviç hissi vererek diğer insalara da sevgiyle bakılmasını sağlar.

Topaz

Topaz doğada farklı renklerde bulunan bir kristaldir. En güçlü enerjiyi Mavi Topaz ve Turuncu Topaz sağlamaktadır. Zihin karışıklığından veya kan dolaşımından kaynaklanan uyku problemlerini düzenler. Bu sebeplerden dolayı uykusuzluk çekiyorsanız bu kristali mutlaka kullanmalısınız. Topaz, bolluk bereket kristali olarak da bilinir. Topaz’ı boyun bölgesinde kullandığınız takdirde zihni sakinleştirir ve bedeni gevşetir, böylece taşı kullanan kişilerin dinlendirici bir uyku almış olarak uyanmasını sağlayan bir kristaldir. Yaygın inanışa göre Topaz göz hastalıklarına, salgın hastalıklara ve veba hastalığına iyi gelir. Sevgililer arasında uyum sağlanmasına yardımcı olur. Korkularımızı yenmeye yardımcı olur, cesareti arttırır. Bedene sakinlik verici etkileri de vardır, böylece kişiye huzur ve dinçlik verir. Zihin karmaşalarından kurtulmamıza yardımı olur, akla iyi gelir. Ayrıca turuncu topaz cesaret, neşe ve hoşnutluk duygularını güçlendirir.

Safir

Safir, hormonal yani endokrin sistemde etkin bir kristaldir. Özellikle böbrekleri kuvvetlendiren ve böbrek rahatsızlıklarının enerjisel tedavi desteğinde kullanılan bir kristaldir. Bunun yanı sıra kalbi güçlendirir, tüm salgı bezleri üzerinde harekete geçirici ve uyarıcı etkileri ile bilinir.

Bu kristal aşkta sadakati sağlar ve yanlış davranışları engeller. İnancı güçlendirerek kişiye güven verir. Kişye şefkat duygusu vererek ruhsal duyarlılığın artmasına neden olur. Kuşkuların yok edilmesi ve kişinin ruhsal gelişime açık hale gelmesine yardımcı olur. Özgürlük hissi vermesi nedeniyle bunaltıcı ortamlarda kullanılması kesinlikle tavsiye edilir. Bu kristal ayrıca psişik yeteneklerin artmasını ve sezgilerin güçlenmesini sağlar. Sinirleri sakinleştirir ve konsantrasyonun artmasında etkili bir kristaldir.

Garnet (Lal)

Çeşitli renklerde şeffaf ve yarı şeffaf olarak bulunur. Özellikle kırmızı renkli olanı Lal taşı olarak bilinir. Kırmızı Garnet, yani Lal taşı bedeni kuvvetlendirir temizler ve canlandırır. Enerjisi damarlar için oldukça faydalıdır. Bel ağrılarını geçirmede etkilidir. Hassas kişilerin bu taşı bel altında kullanması daha uygundur, çünkü bu tür kişilerde sinirliliğe ve baş ağrılarına yada baş dönmelerine sebep olur. Cinsel enerjiyi ve duyarlılığı arttır, cinsel dengesizliğie karşı da faydalıdır, Lal taşı üreme gücünü arttırır. Ayrıca kadın hastalıklarında şifa taşı olarak kullanılabilir.

Garnet geçmişi hatırlamaya faydası olan bir kristaldir. Kristal kuvars ile kullanımı etkisini arttırır ve kalıcı kılar. Heyecan ve boşluk duygularına kapıldığınızda dengenizi korumanıza yardımcı olur, dinginlik hissi verir. Böylece yapmanız gereken işlerin üzerine sırayla ve yavaşça gitmenizi sağlar ve kapasitenizin arttığını hisettirir. Kendinizi kabullenmenizi sağlayarak sizi korur. İşlerinizi tamamlamanız için gereken canlılığı ve zindeliği sağlar. Sevgi ve şefkat duygularını güçlendirir. Tutku ve cesaret için oldukça etkili bir kristaldir. Yatak ve yastık altına konulduğunda kabusla geçen rüyaları engelleyecektir.

Yakut

Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde oldukça etkili olan bir şifalı kristaldir. Cinsel aşırılıklara karşı iyi gelir, kan dolaşımı üzerinde olumlu yönde canlandırıcı etkisi vardır. Yakut insanların kendilerine ve çevrelerine karşı dürüst olmalarını sağlayan bir enerji frekansı yayar. Kişinin gerçek doğasını, kişiliğini özgürce ifade edebilmesine yardımcı olan bir kristaldir. Kişinin özgüvenini ve cesaretini kuvvetlendirir, kendi sınırlarından kurtarır, ruhsal gelişim ve mutluluk duygularını arttırır. Kişiyi kendisi hakkında hissettiği olumsuz duygularından kurtarır, koşulsuz sevmeyi sağlar ve diğer insanlara karşı duyulan anlayış ve hoşgörü duygularını arttırır. Sezgileri kuvvetlendirerek kötülüklerden uzak durulmasını sağlar.

Zümrüt

Zümrüt kristali pek çok toplumda zenginliği simgeler. Zümrütün rengi bakmaya doyum olmayan yeşildir ve en değerli kristallerden biridir. Zümrüt başarı ve doyum duygularını ön plana çıkarır. Kişilere sevgi duygusu verir ve yaşama sevincini arttırır, aile bağlarını güçlendirir ve mutluluğu simgeler, arkadaşlık ve evlilik olgularını geliştirir. Zümrütün özellikle evlilik yönünde oldukça kuvvetli ve olumlu etkileri mevcuttur, bu nedenle evlilik sorunlarında sıklıkla kullanımı tavsiye edilen bir kristaldir.

Zümrüt ayrıca bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde ve sinir sistemi güçlendirilmesinde etkili bir kristaldir. Sinir sistemi üzerinde olan etkileri özellikle göz hastalıklarında belirginlerşir ve gözü kuvvetlendirir. Bereket ve neşe verir, samimiyet ve sadakati getirir. Büyü veya nazar olarak adlandırılan negatif içerikli enerjilerden korur. Zihni geliştirir, düşünce gücünü arttırır ve hafızayı kuvvetlendirir. İlham verme özelliği sayesinde üretkenliği geliştiren bir kristaldir, kararsızlığı gidererek cesaret verir. Depresyona karşı etkin bir enerjisi olan Zümrüt, akciğerin ve karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar.

Her zaman olduğu gibi, kristallerin enerji alanınızı düzenleyip sizi desteklemesi için enerjinize ve amacınıza uygun bir kristal seçmeniz, onları yapılarına uygun olarak güzelce arındırmanız, size uygun olumlamalar eşliğinde bu kristallerle birlikte çalışmanız gerektiğini unutmayın canlarım. Aklınıza gelen her soruyu yazının altına yorum olarak yazabilirsiniz.

Enerjinizin kristallerinki kadar berrak olmasını diliyorum!

Sevgilerimle,

~Yağmur