Yüz Falı Nedir, Nasıl Bakılır?

yuz-fali-nedir-nasil-bakilir
yuz-fali-nedir-nasil-bakilir

Yüz falı nedir, nasıl bakılır tarzındaki sorular, farklı fal türlerini deneyimlemek isteyen kişiler tarafından sıklıkla dile getirilmektedir. Yüz falı, tarihi çok eskilere dayanan bir fal türüdür. Hayatın her alanından detaylar bulmanız mümkündür. Özellikle eski dönemlerde insanlar arasında oldukça popüler olan bu fal türü ile ilgili merak edilenleri, yazımızın devamında sizlerle paylaşacağız.

Yüz Falı Nedir?

Yüz falı nedir sorusunun yanıtı genel anlamda herkesin cevap verebileceği türdendir. Tahmin edileceği üzere yüz falı, kişinin yüzü aracılığı ile baktırabileceği bir fal türüdür. İnsanların yüz hatları, suratın genel şekli kişilerin geçmiş ve geleceği ile ilgili birçok bilgi barındırır. Bununla birlikte fal sahibinin karakteri hakkında da ipuçları vermektedir.

Tarihine bakmamız gerekirse, geçmişi Çin’e dayanmaktadır. Sarı İmparator dönemlerine dayanan bu fal türü çok eski zamanlardan günümüze kadar ulaşmıştır. Geçmişte sağlık sorunlarının tespitinde kullanılan yüz falının iş ve eş seçimlerinde de insanlara avantaj sağladığına inanılırdı. Çin’de ortaya çıkmış olmasına rağmen zaman geçtikçe popülerleşerek tüm dünyaya yayılmış ve başlıca fal türleri arasında yerini almıştır.

Yüz falı, genel anlamda falına bakılan kişinin karakteristik özellikleri hakkında bilgi vermektedir. Gelecekte yaşanacak, sizleri bekleyen olaylarla ilgili bilgiler verse de bunlar yüzeysel olabilir. Daha çok, falına bakılan kişinin yüz hatlarına göre kişilik özelliklerinin ön plana çıktığı bir fal türüdür.

Yüz Falına Nasıl Bakılır?

Yüz falına bakmak için insanların yüz hatlarına bakmak gerekir. Kişinin yüzündeki özellikler ve yüz yapısı sayesinde bir yorumlama gerçekleştirilebilir. Bu fal türünün alanında uzman kişiler tarafından bakılması önerilir. Yeterli bilgi ve tavsiyesi olmayan kişilerin bakması sonuç vermez. Yüz falı, fal bakan kişi için oldukça yoğunlaşma gerektiren bir fal türüdür.

Bu falı kendiniz için veya bir başkası için baktırmanız mümkündür. Hatta baktıracağınız kişi yanınızda değilse, örneğin sevdiğiniz bir kişi için baktırıyorsanız onun bir fotoğrafı aracılığı ile de baktırabilirsiniz. Böylelikle günümüzde de online olarak yüz falına baktırmak mümkündür. Çünkü fal sahibinin yorumlayan kişi ile birlikte olmasına gerek kalmaz. Yalnızca fotoğraf gönderimi ile bir yorumlama yapılabilir.

Yüz Falı Yorumlamaları Nasıl Yapılır?

Yüz falı yorumlamalarında ilk olarak odaklanmak çok önemlidir. Bu sebeple de alanında uzman, deneyimli kişiler tarafından yapılan bakımların yorumlamaları son derece olumlu sonuçlar doğurabilir. Yüz falında yorumlama yaparken belli başlı yüz şekilleri ve bunlara karşılık gelen karakteristik özellikler mevcuttur.

Yüz Falında Hangi Bölgeler Ne Anlama Gelir?

Yüz falına bakılırken bölgesel olarak yorumlamalar da yapılır. Kişinin karakteristik özellikleri kaş bölgesinden, burun yapısından anlaşılabilir. Bununla birlikte yüzümüzdeki bölgelerin temsil ettiği konular da vardır.

Örneğin kaşlara kadar olan üst bölge çocukluğu ve ailevi konuları temsil eder. Kaş ve burun altına kadar olan orta bölge de kişisel varlığı ve yaşları konu alır. Burundan çeneye kadar olan alt bölge ise çocukların ve son yılların yorumlanmasında yardımcı olur.

Yazımızın devamında yüz falı ile ilgili bahsettiğimiz tüm detayları okumaya devam edebilirsiniz.

Alın Bölgesi: Bu bölgede izlere, ben ve çizgilere bakarak bazı yorumlamalar gerçekleştirilebilir. Özellikle on beş ile otuz yaş aralığındaki kişiler için şans alanında yorumlamalar yapmak için önemli bir bölgedir.

Kaş Bölgesi: Kişilerin kaş yapısına göre hayat sürelerine ve sağlıklarına bir yorumlama yapılabilir. Eğer kavisli bir kaş yapısına sahipseniz davranışlarınız ve hayatınız boyunca gerçekleştireceklerinizin çok daha gelişmiş olacağı söylenir. Bu kişiler olayları, diğer insanlara göre daha hızlı kavrarlar. Çok hızlı karar verirler. Düz kaş yapısındaki kişilerde de gerçeklerin görülmesi daha kolaydır.

Burun Bölgesi: Kavisli bir burun yapısı öfke ve asabiyetin hâkim olduğu birini temsil eder. Daha düz bir buruna sahip kişilerin ise şefkatli olduğu söylenir. Bu insanların zarafet seviyesi çok daha yüksektir.

Kulak Yapısı: Küçük kulak yapısına sahip insanlar sevgi dolu olurlar. Hem kendilerine hem de çevrelerine karşı. Fakat bu durum beraberinde utangaçlığı da getirir.

Yüz Şekillerine Göre Karakteristik Yorumlamalar

Kişilerin yüz yapılarına göre farklı yorumlamalar yapıldığını belirtmiştik. Bunlar hem yüz yapısı hem de alın, gözler, kulaklar ve burun yapısı gibi detaylardır. Burada en önemli olan ise fal sahiplerinin karakteristik özelliklerinin yansımaları. Şimdi gelin, birlikte onlara bir bakalım.

Yuvarlak Yüz: Bu yüz yapısı yetenekli kişileri temsil eder. Dedikoduyu seven ve sır saklama konusunda başarısız kişilerin yüz şeklini işaret eder. Bu kişiler hayattan zevk almasını bilirler ve sevdiklerine karşı son derece korumacı, kıskanç bir yapıları vardır.

Kare Yüz: Bu kişiler kariyer konusunda daha girişimci bir ruha sahiptir. İşlerine özen gösterir ve büyük bir sorumluluk bilinci ile konsantre olurlar. Kare yüz yapısına sahip insanlar sorunlar karşısında çözüm odaklıdır. İkna kabiliyetleri oldukça gelişmiştir.

Köşeli Yüz: Köşeli yüz hatlarına sahip kişiler bulundukları her ortamda kendilerini ifade edebilirler. Bununla birlikte baskıcı, sıkıcı davranışlardan da hiç hoşlanmazlar. Kapalı ortamlarda uzun süre kalmak istemeyen bu kişiler düzeni sever. Girdiği ortama kolay adapte olur.

Üçgen ve Uzun Yüz: Yemek yemeyi seven, sıklıkla da bunu gerçekleştiren kişilerdir. Üçgen ve uzun yüz hatlarına sahip kişiler kilolarına ve dış görünümlerine dikkat ederler. Alışveriş yapmaktan hoşlanırlar. Para harcamaya, özellikle gereksiz harcamalara yatkın oldukları söylenir.

Geniş Alın: Bu kişiler çabuk karar verirler. Ek olarak çevrelerinde zeki olarak adlandırılırlar. Hızlı hareket etmeyi seven yapıları vardır. Çalışkan kişilerdir.

Dar Alın: Sessiz ve sakin kişiler diyebiliriz. Özellikle olaylar karşısında sessizliğini koruyan ve suskun bir yapıya sahip kişilerdir. Hayal gücü yüksek insanları temsil eder. Umut ve moral sahibi kişilerdir.

Büyük Gözler: Büyük göz yapısına sahip olan kişiler aynı zamanda sürekli konuşan ve sosyal bir çevreye sahip olan kimselerdir. Özgürlüğü severler ve kısıtlanmaktan hiç hoşlanmazlar.

Renkli Gözler: Bu kişiler eğlenceli ortamlardan çok hoşlanır. Yalan söylenmesini ise hiç sevmez, öyle ortamlarda bulunmazlar.

Siyah ve Kahverengi Gözler: Daha çok yalnızlıktan hoşlanan insanları temsil eder. Kendi kabuklarına çekilen ve bundan da keyif alan kişilerdir.


Yüz falı nedir, nasıl bakılır denince merak edilenlere cevap vermeye çalıştık. Aklınızda farklı bir soru varsa yorum yapmayı unutmayın!

Ayrıca, Fal Sepeti deneyimini yaşayabilmeniz için sizi profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları online baktırmaya davet ediyoruz. Sadece size özel yorumlarla aklınızdaki soruların cevaplarını öğrenin!