30 Nisan 2022 Güneş Tutulması

30 Nisan 2022 Güneş Tutulması
30 Nisan 2022 Güneş Tutulması

30 Nisan Cumartesi günü saat 23:27’de 2022 yılının ilk güneş tutulması gerçekleşecek. Söz konusu olan bu tutulma, boğa burcunda meydana gelecek. Güneş tutulması önümüzdeki altı aylık süreci önemli olarak etkilerken akrep – boğa aksında yaşanacak bir tutulma gerçekleşecek. Bu güneş tutulmasının yöneticisi Venüs olacak. Bu da hayatımızda kalıcı dönüşümler yaşamak adına bizleri destekleyecek bir etki yaratacak.

Güneş tutulmaları, yeni ay zamanlarında meydana geldiği için stresli günlerle birlikte başlangıç enerjilerine de sahip olurlar. Yaşantımızda kimi zaman krizlerle kimi zaman da dışsal etkilerle birlikte tutulmanın etkisinde kalabiliriz.

Fakat bu mutlaka kötü bir olay yaşanacağı anlamına gelmez. Yaşanacak olan güneş tutulması ile birlikte yaşantımızda birçok şeyi değiştirip yeni başlangıçlar yapabiliriz. Tutulmalar, bunu tetikleyici bir enerji de taşımaktadır.

Yeni Başlangıçlara Hazır Olacağız

30 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşecek olan güneş tutulması ile birlikte mental olarak da yeni başlangıçlara hazır hissettiğimiz bir dönem yaşayacağız. Üstelik bu yeni başlangıçlar uzun vadeli bir etki taşıyacak.

Hayatınızın girişimini kurabilir, aradığınız işi sonunda keşfedebilirsiniz. Ek olarak, bu dönemde yeni parasal kaynaklar keşfedebilirsiniz. Gerçekten ne istediğinizi keşfederek maddi anlamda cesaretlenerek bir üst noktaya taşınacağınız bir süreç sizi bekliyor.

Bu güneş tutulması, alma verme dengelerine dair yeni adımlar atmanızı sağlayabilir. Bu dinamiklerde kurduğunuz hem maddi hem de özel hayatınızla ilgili romantik ilişkilerin artık size hizmet etmediğini fark ettiğiniz noktada gitmekten çekinmeyeceksiniz. Ayrıca bu zaman zarfında dünyada da ekonomik piyasalarda önemli dönüşümler yaşanabilir.

Güneş Tutulması Bizi Nasıl Etkileyecek?

Yaşanan tutulmaların üzerimizde hem olumlu hem olumsuz etkileri mevcut olur. Bizlerin kendimizi şartlandırarak kötüye odaklanmaması gerekir. 30 Nisan Cumartesi günü akrep ve boğa aksında yaşanacak olan güneş tutulması bizi özellikle maddi anlamda etkileyecek. Güvenlik, para, ihtiyaçlarımız ve kaynaklarımızın ön planda olduğu bir süreç yaşanacak.

Düşünce olarak da güneş tutulması ile birlikte kurmak istediğimiz düzen ve var olan düzeni korumakla ilgili yoğunlaşacağımız konular olacak.  Güven ihtiyacı ikili ilişkileri de etkileyecek; daha gelecek odaklı düşünmeye başlayacağız. İlişkilerimizde daha çok stabilite arayacağız.

Tutulmadan En Çok Hangi Burçlar Etkilenecek?

30 Nisan Cumartesi günü yaşanacak olan tutulmadan az veya çok etki alacak burçlar değişkenlik gösteriyor. Bu tutulmayla birlikte en çok etkiyi sabit burçlar olan boğa, aslan, akrep ve kova alacak. Burcunuz veya yükseleniniz bu burçlardaysa yaşanacak olan tutulmanın etkilerini daha derin hissedebilirsiniz.

Boğa Burcunda Yaşanacak Olan Tutulmadan Diğer Burçlar Nasıl Etkilenecek?

Gerçekleşecek olan tutulmanın boğa burcunda meydana geleceğinden bahsetmiştik. Yöneticisinin Venüs olduğu bu güneş tutulması boğa ve akrep aksında meydana gelecek. Buna rağmen elbette ki yaşanacak olan tutulmanın tüm burçlar üzerinde farklı etkileri olacak. Gelin şimdi de bu etkilere birlikte göz atalım.

Koç Burcu

Tutulma koç burçlarının para evinde gerçekleşecek. Bu süreçte maddi güvenlik ihtiyacınız daha fazla ön plana çıkabilir. Bununla ilgili olarak bazı kararlar alabilirsiniz. Tetikleyici bir olay da yaşamanız mümkün. Örneğin bir gelir kaynağınızın değişmesi, kazanç sağladığınız işlerinizde bir değişim, yeni bir işe başlamak gibi olaylar meydana gelebilir.

Tüm bunlar bütçenizi yeniden düzenlemenize yol açabilir. Ek gelir kaynakları da bulabilirsiniz. Ancak parasal krizler yaşayabileceğiniz bir dönem olduğunu da aklınızdan çıkarmadan temkinli olmanız gerekebilir.

Boğa Burcu

Yazının içerisinde sık sık bahsettiğimiz gibi tutulma boğa burcunda gerçekleşecek. Bu sebeple de güneş tutulmasından en çok etkilenen burçlardan biri boğa burcu olacak.

Sevgili boğa burçları, bu dönemde kendinizi güvende hissetme, bir şeyleri garanti altına alma ihtiyacınız yoğun olabilir. Ancak hayatınızı değiştirecek çok önemli kararlar alma aşamasına geliyorsunuz. Plan ve projelerinizi artık somutlaştırıp hayata geçirmenizin vakti gelmiş olabilir. İşinizde, yaşam alanınızda, ilişkinizde, dış görünümünüzde, kısacası hayatınızın birçok alanında yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Bu tutulma hayatınızda yapmak istediğiniz değişim her neyse onu destekliyor. Ancak somut adımlar atmanız gerekiyor.

İkizler Burcu

Tutulma ikizler burcunu bilinçaltı alanında etkileyecek. Psikolojik olarak zorlanabilirsiniz, enerjiniz düşebilir ve dış dünyada işlerinizi sürdürmek biraz zorlaşabilir. Ancak bilin ki bu sizin için bir dönüşüm zamanı. Yeni farkındalıklar kazanıyorsunuz, aydınlanıyorsunuz ve bir uyanış yaşıyorsunuz.

Bu süreçte iç sesinizi dinleyin. Rüyalarınıza kulak verin. Hayatınızda neyi değiştirmenizin vakti geldi, buna bakın. Sağlığınıza da dikkat etmeniz gereken bir dönemdesiniz. Belki kendi iyiliğiniz için yapmanız gereken yeni bir başlangıç var. Bu hayat değişimini yapmanız yönünde tutulma sizi destekliyor olacak.

Yengeç Burcu

Gerçekleşecek olan tutulmadan olumlu destek alacak olan burçlardan birisi de yengeç burçları. Etkilerini en çok arkadaşlık ve sosyal çevre alanından alacaksınız. Aynı zamanda geleceğe dönük yeni umutlar, hayaller ve hayattan beklentileriniz odak noktanızda olabilir. Yeni kişilerle tanışabilirsiniz. Hatta beklenmedik bir anda hayatınıza giren birisi hayatınızı değiştirebilir. Hızlı bir şekilde yeni bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Evli çiftler için çocuklarla ilgili bir gündem oluşabilir. Örneğin çocuk sahibi olmak gibi bir konuyu gündeminize alabilirsiniz. 

Aslan Burcu

Tutulmadan zorlayıcı etkiler alacak olan burçlardan biri de aslanlar. Bu zorlanmayı özellikle kariyer alanında hissedeceksiniz. İş değişikliği, çalışma hayatınızla ilgili krizli bir durum, maddi güvenliğinizi tehdit eden gelişmeler söz konusu olabilir. Bu etkiler aile ilişkilerinize, ev yaşamınıza ya da yaşadığınız mekanla ilgili konulara yansıyabilir.

Evden çıkmak, yeni bir eve taşınmak, işinizi yeni bir yere taşımak gibi konular gündeme gelebilir. Ne kadar zorlansanız da bunların altından kalkacak potansiyeline sahipsiniz.

Başak Burcu

Güneş tutulmasından başak burçları yurt dışı bağlantılı iş süreçleri, kısa ve uzun seyahatler, eğitim konuları ya da hukuksal alanlarda etkiler alacak. Bu alanlarda yeni kararlar alabilir, başlangıçlar yapabilirsiniz. Değişime direndiğiniz alanlar daha belirgin hale gelebilir; gökyüzü artık bunları değiştirmeniz gerektiğine işaret ediyor. Örneğin başlamak istediğiniz ama ertelediğiniz bir eğitime hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz. Yeni iş fırsatları karşınıza çıkabilir, bunlara evet diyebilmek için konfor alanınızı bırakmanız gerekebilir.

Terazi Burcu

Terazi burçları, Tutulmadan maddi konular başta olmak üzere ortaklıklarınızla ilgili alandan etkiler alacaksınız. Eğer mevcutsa hem ortaklı hem de kişisel kazançlarınız odak noktanız da olacak. Miras konuları, ödemeler, borçlar, krediler, hukuksal süreçlerle ilgili gelişmeler söz konusu olabilir.

Yaşadığınız bir olay sonrası veya tamamen bugüne dek yaşadıklarınızın sonucu olarak bir karar alma noktasına gelebilirsiniz. Bu özellikle ilişkileriniz için de bir kırılma noktası olabilir. İçsel olarak ise bir dönüşüm sürecine girebilirsiniz. Biraz krizli olabilir sizin için, fakat yeni bir başlangıç yapabilmeniz için bu süreçten geçmeniz gerekecek.

Akrep Burcu

Yaşanacak olan güneş tutulması akrep burçlarının ilişki alanını etkileyecek. Dolayısıyla evliliğiniz ya da ilişkinizle ilgili çok önemli kararlar alabileceğiniz bir dönemdesiniz. Bu bir ayrılık kararı olabilir; eğer bir süredir zorlandığınız bir ilişki içindeyseniz tutulma bunu tetikleyebilir ve bitişi de beraberinde getirebilir. Ancak yeni bir ilişki ya da evliliğe adım atmak şeklinde de etkilerini görebilirsiniz.

Hayatınızda kimse yoksa yeni biriyle tanışabilir ve âşık olabilirsiniz. Ya da bir birlikteliğiniz varsa evliliğe taşınabilir. Kişisel hayatınızda da yeni başlangıçlar yapma dönemindesiniz; bu nedenle özellikle ilişkinizle kendi yaşamınız arasındaki dengeleri iyi kurmaya dikkat edin.

Yay Burcu

Tutulma yay burçlarının sağlık ve günlük yaşam alanınızda gerçekleşiyor. Bu sebeple de günlük düzeninizi, rutinlerinizi değiştirmek isteyebilirsiniz. Değişikliği zaten seven bir yapınız var; dolayısıyla bu etki sizin için zorlayıcı olmayacaktır. Yine de bu güneş tutulması var olan düzeni koruma isteğimizi artıracağından, yeniye yer açmak için konfor alanınızdan çıkmanız gerekecek.

Bir diğer dikkat etmeniz gereken konu ise sağlığınız. Beklenmedik rahatsızlıklar gündeme gelebilir, psikolojik olarak da zaman zaman gergin hissedebilirsiniz. Bu süreçte beslenmenize, sporunuza, uyku düzeninize biraz daha dikkat etmenizde fayda var.

Oğlak Burcu

Boğa burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması sizin aşk evinizde gerçekleşiyor ve sizi bu alanda destekliyor. Yaşamınızı değiştirecek bir aşka adım atabilirsiniz. Bu ilişki daha sonra evliliğe de taşınabilir. Eğer var olan bir ilişkiniz varsa burada evlilik kararı alabilirsiniz. Çocuklarla ilgili de bir gündeminiz oluşabilir. Örneğin çocuk sahibi olma kararı gündeme gelebilir.

Oğlak burçları, önemli ölçüde değişim enerjisi taşıyan bu süreçten yararlanmak için alışkanlıklarınızı gerektiğinde değiştirmeye açık olmalısınız. Düşüncelerinizde de sabit fikirli olmamaya dikkat etmelisiniz. Özellikle ilişki alanında daha sağlam temeller atabilmek için bu önemli olacak. 

Kova Burcu

Tutulma Kova burçlarının ev ve aile alanınızda gerçekleşiyor. Var olan düzeniniz, eviniz, ailenizle ilgili değişmesi gereken konular gündeminize gelebilir. Evinizi taşıyabilir ya da taşınma kararı alabilir, ev alım-satım konularında bir karar verme noktasına gelebilirsiniz.

İşiniz ile alakalı bir ofis değişikliği de söz konusu olabilir. Evden çalışmak üzere düzeninizi değiştirebilirsiniz veya evden çalışıyorken ofise geçmeniz gerekebilir. Bütün bu süreçler sizin için biraz krizli olabilir. Bazı şeyler sizin iradeniz dışında gelişebilir ve kabul etmek durumunda kalabilirsiniz. Değişime direnç göstermemeniz önemli olacak.

Balık Burcu

Balık burçları, yaşanacak olan güneş tutulması, hayatınızı değiştirecek önemli kararlar alma noktasında sizi destekleyecek. “Bundan sonra ne yapmalıyım?” sorusu üzerine düşünüyor olabilirsiniz. Bu süreçte hayatın önünüze getirdiği bazı gelişmelerle birlikte karar alma noktasına geleceksiniz. Sonrasında da konfor alanınızdan çıkıp adım atmanız gerekecek.

Bu demek oluyor ki yeni bir eğitime başlama kararı alabilirsiniz, bu ileride mesleğinizde yararlanacağınız bir konuda olabilir. Yaşamınızı değiştirecek bazı görüşmeler yapabilir, bir sözleşmeye imza atabilirsiniz. İşiniz için yurt dışı bağlantıları kurabilirsiniz.


Sizler için hazırladığımız 30 Nisan 2022 Güneş Tutulması yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz. FalSepeti ailesi olarak tüm burçlar için iyi ve keyifli bir hafta dileriz.