Ateş Grubu Burçları ve Özellikleri

Ateş Grubu Burçları

Astrolojide burçlar; ateş, hava, toprak ve su olarak dört elemente göre gruplandırılır. Her grupta ise üçer burç bulunmaktadır. Aynı grup içerisindeki burçlar kendine has benzer özelliklere sahiptir. Kişinin burcunun ait olduğu grup ise onun karakteri, doğası, mizacı gibi temel kişilik özelliklerini belirler. Burçları gruplarına göre yorumladığımız bu seride sıra Ateş Burçları ve Özellikleri yazısında.

Ateş Burçları ve serinin diğer yazıları için aşağıdaki linklere göz atabilirsiniz.

Ateş Burçları Nelerdir?

Ateş Burçları ve Özellikleri

Ateş burçları, enerjik, samimi, yaratıcı ve çok cesurdurlar. Organizasyon becerileri oldukça gelişmiş, plan ve program kabiliyetleri yüksek insanlardır. Organizatör, rehber, öğretmen, yaşam koçu gibi meslekler, ateş grubu burcu insanlarından çıkmaktadır. Fazla duygusal değillerdir bu nedenle de duyarlı oldukları söylenemez.

Kısacası ateş burçları samimi davranışlarından dolayı herkesin arkadaş olmak isteyeceği bir burç grubudur. Fakat öfkelendiklerinde bir ateş gibi hızlı parlar ve etraftaki insanları da etkilerler. Bu grubun özelliklerini en çok taşıyan burç ise Koç burcudur.

Koç Burcu

KOÇ BURCU (21 Mart- 20 Nisan)

Ateş burçları arasında yer alan Koç burçlarının en bilinen özellikleri, bitmek bilmeyen enerjileri, özgüvenleri ve girişimci ruhuna sahip olmalarıdır. Bir fikir alışverişi veya bir plan yaparken kendilerini hemen ön plana atabilirler. Atılgan ve azimli olmaları nedeniyle her işin üstesinden gelirler. Çok hırslıdırlar ve rakipleri kim olursa olsun pes etmeyi sevmezler. Bu hırs nedeniyle de bir aksilikle karşılaştıklarında öfkelenebilirler. Hırslarına yenik düştüklerinde kontrolden çıkmaya müsaittirler. Aynı zamanda sabırsızlardır. 

Liderlik yetenekleri çok gelişmiş olan Koçlar, her konuda başarılı olmayı hedef belirlemişlerdir. Kendilerine çok değer veren ve egosu yüksek insanlardır. Statüye ve dış görünüşe de önem verirler. Aşk konusunda partnerine çok bağlıdır ve tutkulu bir ilişki yaşamayı ister. Fakat öfke halinde karşısındaki insanı önemsemediği için ilişkilerinde zorluk yaşayabilirler.

Aslan Burcu

ASLAN BURCU (23 Temmuz- 22 Ağustos)

Ateş burçları arasında yer alan Aslan burçlarının en bilinen özellikleri, hırslı, gururlu ve cesur olmalarıdır. Özgüvenli ve güçlü bir karaktere sahiptir. Çok gururludurlar ve kendilerini bir ortamda asla ezdirmezler. Yönetme kabiliyetleri oldukça yüksektir, liderlik yapmayı severler. Genelde, yönetici ve popüler kişilikler bu burç grubundan ortaya çıkar. Hırs gözlerini bürümüştür, bu yüzden bulundukları yerin en iyisi olmak isterler ve bunun için ellerinden geleni yaparlar. Hedefleri her zaman yüksektir ve asla pes etmezler. Başarı konusunda inatçı bir ruha sahiptirler. 

Sevgi ve aşk konuları hayatlarında önemli bir yer kaplar. Karşındakine çok değer veren, dürüst ve sadık insanlardır. Aynı zamanda cinselliğe önem verir ve aşkı tutkulu yaşamayı ister. Paraya, gösterişe ve şöhrete düşkündürler. İstedikleri bir şey karşısında para harcamaktan kaçınmazlar. Kendilerinin ve etrafındaki insanların dış görünüşünü Aslan burcu insanı için önemlidir. Her zaman bakımlı ve düzenli gezerler. Her şeyin en iyisini hak ettiklerini ve hayata bir kere geldiklerini yaşamları boyunca akıllarından çıkarmazlar. 

Yay Burcu

YAY BURCU (22 Kasım- 21 Aralık)

Ateş burcu olan Yay burçlarının en bilinen özellikleri, yüksek enerjili, yetenekli, girişken ve pozitif olmalarıdır. Öğrenmek onlar için bitmek bilmeyen bir yolculuktur, her gün yeni bir bilgi edinmeye özen gösterirler. Yeni kültürler ve farklı ülkeler konusunda oldukça meraklıdırlar. Yaşamlarının bir dönemini başka bir ülkede geçirmek isteyebilirler.

Girdikleri her ortama kolayca uyum sağlayabilirler. Eğitime önem verirler ve yaşları kaç olursa olsun okul hayatlarına büyük bir istekle devam ederler. Hatta akademisyenler ve profesörler genelde bu burç grubundan çıkar. 

Yay burcu insanları çok yetenekli ve sportif bir kişiliğe sahiptir. Profesyonel sporculara bu burçtan sıklıkla rastlanır. Girişkendirler ve hemen hemen her işi halledebilirler. Fakat kolay sıkılan bir yapıları da vardır. Arkadaş ortamlarının en neşelisi ve en sevilen tipleridir. Özgürlüklerine çok düşkündürler bu sebeple yapmak istediklerine karışılmasından hoşlanmazlar. Son olarak yay burcunun en önemli özelliklerinden biri ise, son derece şanslı olmalarıdır. Tüm burçların en şanslı kişiliği olarak ilan edilirler.


Sizler için hazırladığımız Ateş Burçları ve Özellikleri yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz. Falsepeti ailesi olarak tüm burçlar için iyi ve keyifli bir hafta dileriz.